Гъбички, климакс, кашлица, хрема, плексит

Гъбички, климакс, кашлица, хрема, плексит

Източник: , , 11.03.2018
Гъбички, климакс, кашлица, хрема, плексит
Гъбички, климакс, кашлица, хрема, плексит
Гъбички, климакс, кашлица, хрема, плексит

При гъбички по краката
Една шепа пресни листа от джоджен се накълцва и се смесват с чаена лъжица сол. Със сместа се мажат пръстите и междупръстията и на двете стъпала. След като кашата изсъхне, краката се измиват и посушават добре. Да не се прилага при ранички.

При тежък климакс
Смесват се по 100 гр овчарска торбичка, хвощ, жълт кантарион, бял равнец, арония, върбинка, лавандула, невен, маточина и котешка стъпка. Две супени лъжици от сместа се заливат с 600 мл вряла вода. Тази запарка кисне 1 час и се прецежда. Пие се 4 пъти на ден по 150 мл преди ядене. Отварата помага и при депресия, сърцебиене, топли вълни, изпотяване, болна щитовидна жлеза, нервна система и освен това нормализира женските полови хормони.

Срещу кашлица
Смесват се 1 кг захар, 1 литър вода, 15 дафинови листа, 1 стиска копър и 1 нарязан лимон. Вари се, докато се сгъсти. Взема се по 1 супена лъжица 3 пъти дневно преди ядене.

При хрема
Правят се лапи от синапено брашно и се налага върху петите. Обуват се вълнени чорапи и така се прекарва нощта.

При плексит
Една чаша свинска мас , задължително неосолена, 20 гр камфор на кристали/топчета/ и 20 гр силицилова киселина. От камфора е достатъчно едно малко топче. Тези съставки се смесват заедно в стъклено бурканче и се слагат на водна баня докато се разтопят. С получената гъста смес се намазва мястото на болката и тя изчезва.

Още за статии за различни илачи:
Няколко илачи за различни болежки
Илачи за гърба, очите, температура и кашлица
Илачи срещу хрема, кашлица, разстройство и неприятна миризма на краката


8 гласа
Статия
Гъбички, климакс, кашлица, хрема, плексит
Каква е твоята карма

Каква е твоята карма

Каква е твоята карма За да немериш важното в случая число, трябва да събереш цифрите на рождената си дата – ден, месец, година. Едноцифреното число, което получиш, ще ти каже повече за твоята карма. 1. – Сила, честолюбие, активност, слава. Ще имате успехи в живота, ако се придържате към пр...

Фолиевата киселина - красота и тонус

Фолиевата киселина - красота и тонус

Фолиевата киселина – красота и тонус Напоследък хората са доста добре осведомени по въпросите на правилното и балансирано хранене, като дори и насън могат да изрецитират хранителната пирамида. На женския организъм просто му е необходима фолиева киселина, за да изглеждаме добре и...

6 Съвета за самотни жени

6 Съвета за самотни жени

6 съвета за самотни жени Ако дълго време не можете да намерите достоен партньор, не се отчайвайте. Струва си само малко да преобразите дома си , като го напълните с енергията на щастието и късмета и любовта ще се завърне във вашия живот, съветват руските интериорни психолози и дават безценни съвети. Опитайте!

Три правила за силен старт на деня

Три правила за силен старт на деня

Три правила за силен старт на деня За да се чувства добре и да е бодър сутринта, човек трябва да спазва следните прости правила: 1.Хапвайте нещо веднага след сън – най-много 30-40 мин след ставането от леглото. Това засилва метаболизма и събужда храносмилателната система. Ако сте ...