Грешки при отслабване

Грешки при отслабване

Източник: , , 01.02.2018
Грешки при отслабване
Допускани грешки при отслабване
Допускани грешки при отслабване

Все започвате диети, но кантарът показва все едно и също, а дори и пълнеете. Не ви е ясно как се появи големият корем и как да намалите талията. Ето причините. Но първо да видим как се появява този корем.

Двата пола складират мазнини на различен принцип. При мъжете складът е биреното коремче. Щом той се запълни, те започват да трупат мазнини около мускулите, панкреаса и черния дроб. Депата за мазнини при жените са дупето и бедрата заради високото ниво на хормона естроген в организма им. Щом те се запълнят , се образуват и коремни тлъстини, но основна причина жените да напълнеят там е влизането в менопаузата. Тогава нивото на естрогена рязко спада, а тестостеронът, който също присъства в организма им, отвежда мазнините към корема, както е при мъжете.

1.Много пиете
Алкохолът е доста калоричен. Малка бира от 330 мл дава 135 калории, а чаша червено вино (150мл) – 125. Чаша пиня колада пък е енергийна бомба – 500 калории. Тези калории от спиртни напитки не се натрупват в тялото, а се изгарят веднага. И така организмът не посяга към мазнините в склада. Ще попитате защо тогава алкохолиците са кльощави. Защото почти не ядат, а само пият, но от алкохола не получават нужните белтъчини, витамини и мазнини.

2.Остарявате
С възрастта обмяната се забавя. Мазнините се разграждат по-бавно и се трупат, а при жените за това е виновна и менопаузата. Мъжете с възрастта стават по-лениви. Не се натоварват физически като на младини и това започва да личи по корема.

3.Правите грешните упражнения
Тичането и карането на колело са добър начин да поддържате сърцето здраво.Но ако искате да свиете коремчето , са нужни по-тежки упражнения. Вдигайте тежести. Така мускулите остават в добър тонус и горят калории. Така и въглехидратите няма да се трупат като мазнини на коремчето, а ще се изгарят от мускулите. Добре е да отделите поне 2 часа седмично за спорт. Но не се претоварвайте.

4.Ядете боклучава храна
Всички обичат пържени картофи и бургери. Те обаче са боклучави храни като чипса и газираните напитки. Освен, че съдържат много мазнини, които се трупат, те възпаляват организма и го тровят с неразградими вещества. Вместо тях яжте храни богати на антиоксиданти. Те чистят организма от токсини и забързват обмяната.

5.Приемате грешните мазнини Тялото се нуждае от мазнини, но много е важно какъв вид са те.То не усвоява всеки вид по един и същи начин.Прекомерната употреба на мазнини от месо и млечни продукти води до появата на тлъстини около корема. Затова е добре да се приемат мазнини от авокадо , ядки, слънчогледови семки и рибено масло и зехтин. В тези храни има омега-3 мастни киселини, които са много полезни за тялото. Този вид мазнини не трупа, напротив – те намаляват количеството на вредните мазнини.

6.Не се натоварвате
Много хора ограничават храненето. Някои изкарват деня само на 100 гр картофи. Но каквито и диети да приложите, нищо няма да се отрази така добре на тялото ви, както активния спорт. Затова увеличете времето за спорт, защото явно поемате повече калории с храната, отколкото изгаряте. Само с лицеви опори няма да стане, трябва да се натоварват всички мускули.

7.Живеете под стрес
Когато стесът е в големи дози, е невъзможно да се отслабне. Напълняването в случая се дължи на хормона кортизол, отделян от надбъбречните жлези. Той смалява мускулите и трупа мазнините. Затова ви е нужно спокойствие.

8. Не си доспивате
Недоспиването също е причина за големия корем. Проучване в САЩ на 70000 жени, продължило 16 години, показа, че тези, които спят 5 часа или по-малко, по-лесно пълнеят. Затова спете по 7-8 часа на нощ.

9.Болни сте
Рязкото напълняване може да е заради болест, например диабет или проблем с щитовидната жлеза.

10.Нямате мотивация
В крайна сметка всичко опира до вас. Нужна е мотивация, за да може да свалите големия корем. Тя обхваща и храненето и спорта. Тялото е като автомобил, чието гориво е храната. Сипвайте качествено гориво и давайте газ.

Още за статии за отслабване и храни:
Топ 10 на полезните храни
Американска диета
5 Съвета за отслабване, които всъщност трябва да избягвате
Диетите не са мъчение


5 гласа
Статия
Грешки при отслабване
Три правила за силен старт на деня

Три правила за силен старт на деня

Три правила за силен старт на деня За да се чувства добре и да е бодър сутринта, човек трябва да спазва следните прости правила: 1.Хапвайте нещо веднага след сън – най-много 30-40 мин след ставането от леглото. Това засилва метаболизма и събужда храносмилателната система. Ако сте ...

Любовта - как влияе на нашето здраве

Любовта - как влияе на нашето здраве

Любовта - как влияе на нашето здраве Изборът на спътник в живота влияе както на нашето физическо, така и на психоемоционалното ви здраве по най-различни начини. Възможно е да станете по-здрави, но съществува и вероятността близостта с друго човешко същество да ви се отрази зле. Всичко, което в...

Чакрите - духовни центрове на тялото

Чакрите - духовни центрове на тялото

Чакрите - духовните центрове на тялото Когато енергията в тях е блокирана, идват болестите Чакрите са енергийни колела, чрез които енергията протича навътре или навън от тялото. Когато са добре развити, те се въртят като колело. Имаме стотици чакри, коит...

Интересни факти за смеха

Интересни факти за смеха

Няколко факта за смеха Избавя от депресия Разбира се, може да тръгнете по традиционните пътища, като помолите лекаря да ви предпише антидепресанти. Но ще е много по-ефективно да отидете на комедиен спектакъл и от душа да се посмеете. През това време мускулите ви на лицето изпращат специфични имп...