Диетите не са мъчение

Диетите не са мъчение

Източник: , , 13.01.2018
Диетите не са мъчение
Диетите не са мъчениет
Диетите не са мъчение

Кантарът не е враг, а приятел. Измервайте теглото си само веднъж седмично, по-често е абсолютно ненужно. Спазването на диета се свързва много често с лишения, ограничения, глад през половината ден, безбройни изкушения и все такива неприятни и отблъскващи емоции. Диетата не е мръсна дума , а означава режим на хранене.

Целта на диетата обаче не е да ви скъса нервите, а да ви помогне да намалите /поддържате/ теглото си.

Бавно, трайно и без да увреждате здравето си
Според френската диетоложка д-р Натали Спрунг, когато диетата е подходяща за ващия начин на живот, тогава тя не ви изнервя. Хранителният режим трябва да е така съобразен с вас, че почти да не усетите промяна. Най-добрият вариант е да се обърнете към специалист, който да състави хранителен режим специално за вас. Можете да се консултирате и с личния си лекар, който да ви препоръча диетолог.

Добрият диетолог би трябвало да ви разпита за хранителните ви навици и да се съобрази с ритъма ви на живот. Ако вие изпитвате затруднения да спазвате диетата, значи тя не е за вас. Трудностите може да са от всякакъв характер – не успявате да си набавите всички посочени храни, чувствате се отпаднали ( това може да е сигнал за недостиг на основни хранителни вещества), не можете да вършите ежедневните си задължения, откровено гладувате и т. н.

Диетата не трябва да ви пречи, а да ви помага да се почувствате по-добре.
Дали даден хранителен режим е добър за вас , можете да разберете едва след няколко месеца. Бързото сваляне на колкограми не е нищо друго освен загуба на течности и мускулна маса.

Строгите диети само задълбочават проблемите с теглото, защото загубените килограми започват да се връшат веднага след като започнете да се храните нормално, т. н. йо-йо ефект.

За това никога не си поставяйте цели като „За една седмица ще сваля 5 килограма”. Не, че е невъзможно, но след това ще ги възвърнете с още няколко отгоре и

Ще попаднете в порочния кръг на гладуване и бясно ядене
Много по-добре е да намалявате килограмите си бавно, с 1-1,5 на седмица, да комбинирате правилното хранене със спорт и да се наслаждавате на новата си фигура и подобреното си здраве завинаги.

Бавните темпове на отслабване означават също и че вие ще направите известни корекции на храненето си – изключете тестените храни и сладкишите и ги заменете с повече плодове и вода например.

По този начин организмът ви няма да изпадне в стрес от лишенията, вие няма да загубите настроението си и ще имате енергия да се справите с всичко през деня.

Още статии за диетите
Диета на зодиакалните знаци
Диета с какаови зърна
Американска диета
Диета с овесена каша


5 гласа
Статия
Диетите не са мъчение
Каква е твоята карма

Каква е твоята карма

Каква е твоята карма За да немериш важното в случая число, трябва да събереш цифрите на рождената си дата – ден, месец, година. Едноцифреното число, което получиш, ще ти каже повече за твоята карма. 1. – Сила, честолюбие, активност, слава. Ще имате успехи в живота, ако се придържате към пр...

Гъбички, климакс, кашлица, хрема, плексит

Гъбички, климакс, кашлица, хрема, плексит

Гъбички, климакс, кашлица, хрема, плексит При гъбички по краката Една шепа пресни листа от джоджен се накълцва и се смесват с чаена лъжица сол. Със сместа се мажат пръстите и междупръстията и на двете стъпала. След като кашата изсъхне, краката се измиват и посушават добре. Д...

Фолиевата киселина - красота и тонус

Фолиевата киселина - красота и тонус

Фолиевата киселина – красота и тонус Напоследък хората са доста добре осведомени по въпросите на правилното и балансирано хранене, като дори и насън могат да изрецитират хранителната пирамида. На женския организъм просто му е необходима фолиева киселина, за да изглеждаме добре и...

6 Съвета за самотни жени

6 Съвета за самотни жени

6 съвета за самотни жени Ако дълго време не можете да намерите достоен партньор, не се отчайвайте. Струва си само малко да преобразите дома си , като го напълните с енергията на щастието и късмета и любовта ще се завърне във вашия живот, съветват руските интериорни психолози и дават безценни съвети. Опитайте!