Как да се отървем от махмурлука

Как да се отървем от махмурлука

Източник: , , 08.01.2018
Как да се отървем от махмурлука
Яжте мазно, за да избегнете махмурлук
Яжте мазно, за да избегнете махмурлук

В навечерието на коледните и новогодишни празници неизменна част от препълнените софри е и алкохолът. Дори и в малки количества, той може да предизвика тежки главоболия и трудно възстановяване. Затова ви предлагаме няколко сигурни начина да прекратите незабавно неприятните симптоми вследствие от консумирания алкохол.

Задължително изяжте голямо количество мазна или пържена храна, преди да консумирате алкохол. Доказани е, че тези мазнини ще покрият лигавицата на стомаха и ще забавят абсорбацията на спиртната напитка.

Подходящ начин бързо да се отървете от махмурлука е да изпиете голямо количество вода. Именно поради дехидратацията на организма се получават главоболието, сухотата и жаждата, затова е важно да пиете колкото е възможно повече течности, които да помогнат възстановяването.

Яйцата имат свойството да премахнат бързо токсичното вещество ацетилалдехит, получено при кинсумацията на алкохол. Те съдържат аминокиселината цитеин, която да унищожи вредната съставка на алкохола.

Високоградусовите питиета, както повечето диуретици , намаляват съдържанието на калия в организма. Консумацията на банани или друг плод, богат на калий, също и спортните напитки ни помагат да възстановим баланса на елекртолитите, количеството на които рязко се изчерпва след алкохолния делириум.

Плодовият сок също ни връща енергията и утолява повишената нужда на тялото ни от витамини. Освен това ни помага по-бързо да се отървем от токсините.

Мит е, че кафето е спасителната сламка на пияния човек. Инстинктивно се обръщаме към кофеиновата напитка с надеждата да ни отърве от лошия махмурлук. Това състояние обаче само временно облекчава неприятното главоболие, като след време симптомите се връщат отново. Кофеинът има лошото свойство да дехидратира тялото , което и без това е обезводнено от изпитото количество алкохол.

Така, че избегнете сутрешното кафе, защото то ще донесе много повече проблеми, отколкото ползи на организма.

Още статии за новата година и проблеми с махмурлука и стомаха
Тежест в стомаха - зелева чорба и чай от върбинка
Коледни и новогодишни пожелания - зодии
Поверия и суеверия за Нова Година

Поверия и суеверия за нова година


1 гласа
Статия
Как да се отървем от махмурлука
При болезнена менструация

При болезнена менструация

На какво да заложим при менструални болки Менструалната болка се лекува с топло. Всеки месец жените в репродуктивна възраст се сблъскват с естествената физиологична функция на организма – менструацията. При здрав организъм тя протича с лек дискомфорт. На практика обаче много жени усещат силни болки в ко...

Защо носим венчалния пръстен на безименния пръст

Защо носим венчалния пръстен на безименния пръст

Венчалният пръстен: защо на безименния пръст Съществува цяла теория защо едно нещо се прави така, само така, а не другояче. Палецът е пръстът на родителите. Показалецът – на братята и сестрите. Средният – на теб самия. Безименния – на твоя партньор /съпруг, съп...

С какво можем да облекчим кашлицата

С какво можем да облекчим кашлицата

При кашлица – чай от орехи При настинка и грип – билкови сиропи и отвари. Мед, зехтин и лимони Някога са използвали сиропа с мед, зехтин и лимони, за да се лекуват остри вирусни инфекции на горните дихателни пътища. Медът стимулира оздравителните процеси в лигавицата на устната ку...

Безсънието отключва автоимунните болести

Безсънието отключва автоимунните болести

Безсънието увеличава автоимунните болести За заспиване: отпускащо дишане, чай с канела, банани, вана с английска сол „Безсънието е сред най-масовите проблеми на съвременния човек, но то е преодолимо. Сънят е не само потребност и навик, а и пове...