Как да се отървем от махмурлука

Как да се отървем от махмурлука

Източник: , , 08.01.2018
Как да се отървем от махмурлука
Яжте мазно, за да избегнете махмурлук
Яжте мазно, за да избегнете махмурлук

В навечерието на коледните и новогодишни празници неизменна част от препълнените софри е и алкохолът. Дори и в малки количества, той може да предизвика тежки главоболия и трудно възстановяване. Затова ви предлагаме няколко сигурни начина да прекратите незабавно неприятните симптоми вследствие от консумирания алкохол.

Задължително изяжте голямо количество мазна или пържена храна, преди да консумирате алкохол. Доказани е, че тези мазнини ще покрият лигавицата на стомаха и ще забавят абсорбацията на спиртната напитка.

Подходящ начин бързо да се отървете от махмурлука е да изпиете голямо количество вода. Именно поради дехидратацията на организма се получават главоболието, сухотата и жаждата, затова е важно да пиете колкото е възможно повече течности, които да помогнат възстановяването.

Яйцата имат свойството да премахнат бързо токсичното вещество ацетилалдехит, получено при кинсумацията на алкохол. Те съдържат аминокиселината цитеин, която да унищожи вредната съставка на алкохола.

Високоградусовите питиета, както повечето диуретици , намаляват съдържанието на калия в организма. Консумацията на банани или друг плод, богат на калий, също и спортните напитки ни помагат да възстановим баланса на елекртолитите, количеството на които рязко се изчерпва след алкохолния делириум.

Плодовият сок също ни връща енергията и утолява повишената нужда на тялото ни от витамини. Освен това ни помага по-бързо да се отървем от токсините.

Мит е, че кафето е спасителната сламка на пияния човек. Инстинктивно се обръщаме към кофеиновата напитка с надеждата да ни отърве от лошия махмурлук. Това състояние обаче само временно облекчава неприятното главоболие, като след време симптомите се връщат отново. Кофеинът има лошото свойство да дехидратира тялото , което и без това е обезводнено от изпитото количество алкохол.

Така, че избегнете сутрешното кафе, защото то ще донесе много повече проблеми, отколкото ползи на организма.

Още статии за новата година и проблеми с махмурлука и стомаха
Тежест в стомаха - зелева чорба и чай от върбинка
Коледни и новогодишни пожелания - зодии
Поверия и суеверия за Нова Година

Поверия и суеверия за нова година


2 гласа
Статия
Как да се отървем от махмурлука
Каква е твоята карма

Каква е твоята карма

Каква е твоята карма За да немериш важното в случая число, трябва да събереш цифрите на рождената си дата – ден, месец, година. Едноцифреното число, което получиш, ще ти каже повече за твоята карма. 1. – Сила, честолюбие, активност, слава. Ще имате успехи в живота, ако се придържате към пр...

Гъбички, климакс, кашлица, хрема, плексит

Гъбички, климакс, кашлица, хрема, плексит

Гъбички, климакс, кашлица, хрема, плексит При гъбички по краката Една шепа пресни листа от джоджен се накълцва и се смесват с чаена лъжица сол. Със сместа се мажат пръстите и междупръстията и на двете стъпала. След като кашата изсъхне, краката се измиват и посушават добре. Д...

Фолиевата киселина - красота и тонус

Фолиевата киселина - красота и тонус

Фолиевата киселина – красота и тонус Напоследък хората са доста добре осведомени по въпросите на правилното и балансирано хранене, като дори и насън могат да изрецитират хранителната пирамида. На женския организъм просто му е необходима фолиева киселина, за да изглеждаме добре и...

6 Съвета за самотни жени

6 Съвета за самотни жени

6 съвета за самотни жени Ако дълго време не можете да намерите достоен партньор, не се отчайвайте. Струва си само малко да преобразите дома си , като го напълните с енергията на щастието и късмета и любовта ще се завърне във вашия живот, съветват руските интериорни психолози и дават безценни съвети. Опитайте!