Как да управляваме паричните потоци

Как да управляваме паричните потоци

Източник: , , 05.12.2017
Как да управляваме паричните потоци
Управление на паричния поток
Управление на паричния поток

Вторник е денят на големите начинания и авантюри – намира се под покровителството на Марс. Затова е особено подходящ за провеждане на тренинги , посветени на енергията на парите. От гледна точка на тънките материи е по-логично да се започне нещо ново не от понеделник, а именно от вторник.

Кръговратът на парите в природата се осъществява по два маршрута възходящ – когато ги получавате и низходящ – когато ги харчим. Не е достатъчно само да се научим да печелим пари, трябва да умеем и грамотно да ги харчим. Съществуват такива понятия като „щастиеемкост”, „властемкост” , „паричноемкост” и от това именно какво количество власт, пари и любов човек е способен да удържи в ръцете си, без да го изпусне, зависи неговото матвриално и емоционално състояние.

Богатите също плачат, но по-рядко
Не еднократно сме се убеждавали, че човек, който умее да контролира паричния поток, също така леко и непринудено „управлява” и личния си живот. Според статистиката сред състоятелните хора има и по-малко разводи. И причината не е, че те се страхуват от подялбата на имуществото. Просто управлението на паричните потоци повишава самооценката и тренира чувството за социална отговорност. Богатите, разбира се, също плачат. Но при това семейните им съюзи са по-продължителни и трайни.

Самоодит
Направете един прост тест. Напишете на лист хартия минималната сума, за която сте съгласни да работите – мниго и адекватно. След това напишете максималната сума: колко бихте искали да получавате. Ако втората сума се отличава от първата по-малко от два пъти , всичко е наред. А ако е повече – значи неправилно оценявате възможностите си. И трябва да направите нещо по този въпрос.

„Заклинание” от детството
Най-силните блокировки на паричните потоци лежат в нашето детство . Спомнете си как са се отнасяли към парите вашите родители. Говорили са ви, че много пари печелят само нещастните хора?Че истинската любов може да живее дори и в колиба? Може би родителите ви са смятали, че парите трябва да се харчат само за ски и велосипеди – с една дума за спортно оборудване, и можете прекрасно да си живеете без всичко останало. Или главното е да си купите абонамент за съчиненията на Йовков. А това , че колимът в хола съвсем се е протъркал , няма значение.

Настройките от детството могат да бъдат най-различни. Но осъзнавайки ги можете лесно да развалите „заклинанието”. Трябва само да поставите под съмнение авторитета на родителите си в дадена област. И въпросът е , не че те не са били прави. Те са работели, печелили, харчели и са планирали разходите на семейния бюджет така, че да се чувстват щастливи. А вие имате съвсем различен път от техния. И искате повече, искате друго и имате право на това.

Стига за всички
В този свят има пари за всеки човек и всеки в резултат получава точно толкова, колкото е готов да задържи. Не отлагайте за утре новия богат живот и започнете още от следващия вторник.


6 гласа
Статия
Как да управляваме паричните потоци
Как да направим дома си по-дизайнерски

Как да направим дома си по-дизайнерски

Как да направи дома си по дизайнерски Всички сме свикнали да купуваме маси и столове от една и също колекция. Ако купувате легло, то трябва да е част от спалнята. Но днес можете да забравите за всички тези стереотипи. Еипът на Съновник ще ви каже кои правила можете да нарушите.

Как да се отървем от кашлицата

Как да се отървем от кашлицата

Нека преборим кашлицата Има много различни причини поради които човек може да започде да кашля – като се започне от грипа и настинките през зимата, мине се през алергиите и се стигне до киселнния рефлукс. Естествено, в аптеките има различни сиропи, таблетки, прахчета и пастили за смучене. Но за онези, които не об...

Как парфюмът ни да издържа по-дълго

Как парфюмът ни да издържа по-дълго

Как да направите така,че парфюмат ви да издържа по-дълго Да откриете миризмата която ви приляга най-добре може да отнеме години. Но това е само половината от битката. Веднъж след като се влюбите в някоя миризма, номера е да я накарате да издържа по-дълго (без да предозирате ...

Как да се отървем от проблеми със съня

Как да се отървем от проблеми със съня

Нека се отървем от проблеми със съня Нека се отървем от проблеми със съня Природата на съня е много широка област на изследване, а учените откриват нови и интересни факти всяка година. Например беше разработена нова техника за декодиране на мозъка, която позволява на учените да предсказват сън...