Как да се наспиваме бързо

Как да се наспиваме бързо

Източник: , , 07.11.2017
Как да се наспиваме бързо
6 тайни техники, за да получите достатъчно сън само за няколко часа
6 тайни техники, за да получите достатъчно сън само за няколко часа

Всеки от нас би бил щастлив да удължи 24 часовите денонощия с няколко часа, за да има повече време за сън. Екипът на Съновник знае 6 техники за сън, които ще ви дадат до 22 безплатни часа на ден. Не забравяйте да се консултирате с Вашия лекар, ако решите да промените вашите навици на спане, особено ако работата Ви изисква повишено внимание. В края на статията ще намерите бонус, който ще ви помогне да се събудите навреме и да се чувствате отпочинали.

6. Сънят на предците ни - 6 часа

Сънят на предците ни - 6 часа
Сънят на предците ни - 6 часа
Спазваща формула: 4 часа (първа фаза) + 2 часа (втора фаза) = 6 часа Нашите предци са спали на две фази, разделени от период на будност. Този период е смятан за специално време и се използва за духовна практика, съзерцание и четене. Ако искате да опитате полифазичен сън, но не знаете откъде да започнете, това е методът, който препоръчваме. За повечето хора това е най-удобната опция и може да бъде допълнена с 30 минути сън за адаптация.

5. "Димаксион" - 2 часа

"Димаксион" - 2 часа<
Формула за сън: 4 Х 30-минутни дрямки на всеки 6 часа = 2 часа Бъкминстър Фулър е измислил най-ефективната техника за сън, състояща се в приемане на 30-минутна дрямка 4 пъти на ден на всеки 6 часа. Той твърди, че никога не е бил по-енергичен. След 2 години спазвайки този график, известният изобретател е бил изследван от лекари и е обявен за съвършено здрав. Това е най-екстремният цикъл на сън.

4. "Свръхчовек" - 2 часа

"Свръхчовек" - 2 часа
Формула за сън: 6 х 20-минутни дрямки на всеки 4 часа = 2 часа За мнозина това е ефективна и удобна техника за сън. Има обаче недостатък: не можете да нарушите графика и да пропуснете дори един период на спане, в противен случай ще се почувствате сънливи и уморени. Този метод е творческа тайна на Леонардо да Винчи и Салвадор Дали. Дали бил слогал метална тава в близост до леглото си, където спял с лъжица в ръката си. Когато лъжицата паднела, тя се събуждала от звука. Това междинно състояние между сън и будност роди нови идеи.

3. "Сиеста" - 6,5 часа

"Сиеста" - 6,5 часа
Формула за сън: 5 часа през нощта + 1,5 часа през деня = 6,5 часа Уинстън Чърчил, един от най-великите британци, спазвал този график. Той заспивал в 3 сутринта, събуждал се в 8, а след това спал около час следобед. "Трябва да спиш някъде между обяд и вечеря. Свалете дрехите си и лягайте. Това е, което винаги правя. Не мислете, че ще работите по-малко, защото спите през деня. Спейки през деня ще ви помогне да постигнете повече ", каза той.

2. "Тесла" - 2 часа и 20 минути

2.
2. "Тесла" - 2 часа и 20 минути
Фомула за сън: 2 часа през нощта + 20 минути през деня = 2 часа и 20 минути Изключителният физик и изобретател Никола Тесла спал само 2 или 3 часа на ден. Той можел да работи цяла нощ, но най-често използвал тази техника за сън, която по-късно е кръстена на него.

1. "Всеки човек" - 2,5 часа

"Всеки човек" - 2,5 часа
Фомула за сън: 2,5 часа през нощта + 3 х 20-минутни дрямки през деня Учените са изследвали съня на бебета, възрастни хора и животни. Слоновете например спазват график, наречен "Всеки човек" и спят средно 2 часа на ден: 1 час през нощта и след това 3 или 4 пъту по 15-минутн през деня. Трябва да има еднакви интервали между периодите на краткия сън. Този график се счита за най-гъвкав и лесен за адаптиране. Освен това краткият сън може да бъде пропуснат, без да се влошава здравето.

Бонус: кога да си легнете за да се събудите отпочинали

кога да си легнете за да се събудите отпочинали
кога да си легнете за да се събудите отпочинали
Ако не сте готови за екстремни експерименти със съня си, но все пак искате да се събудите лесно, можете да изчислите периода от време, през който тялото Ви преминава през БДО (бързо движение на очие). Това е времето, когато събуждането е най-лесно.

Освен това, не забравяйте за правилната позиция за сън.

правилната позиция за сън
правилната позиция за сън
Учените са заявили, че идеалното положение за на-добър сън (което също стимулира храносмилането) е на лявата страна.


6 гласа
Статия
Как да се наспиваме бързо
При болезнена менструация

При болезнена менструация

На какво да заложим при менструални болки Менструалната болка се лекува с топло. Всеки месец жените в репродуктивна възраст се сблъскват с естествената физиологична функция на организма – менструацията. При здрав организъм тя протича с лек дискомфорт. На практика обаче много жени усещат силни болки в ко...

Защо носим венчалния пръстен на безименния пръст

Защо носим венчалния пръстен на безименния пръст

Венчалният пръстен: защо на безименния пръст Съществува цяла теория защо едно нещо се прави така, само така, а не другояче. Палецът е пръстът на родителите. Показалецът – на братята и сестрите. Средният – на теб самия. Безименния – на твоя партньор /съпруг, съп...

С какво можем да облекчим кашлицата

С какво можем да облекчим кашлицата

При кашлица – чай от орехи При настинка и грип – билкови сиропи и отвари. Мед, зехтин и лимони Някога са използвали сиропа с мед, зехтин и лимони, за да се лекуват остри вирусни инфекции на горните дихателни пътища. Медът стимулира оздравителните процеси в лигавицата на устната ку...

Безсънието отключва автоимунните болести

Безсънието отключва автоимунните болести

Безсънието увеличава автоимунните болести За заспиване: отпускащо дишане, чай с канела, банани, вана с английска сол „Безсънието е сред най-масовите проблеми на съвременния човек, но то е преодолимо. Сънят е не само потребност и навик, а и пове...