Защо да спим голи

Защо да спим голи

Източник: , , 07.11.2017
Защо да спим голи
10 причини, поради които всеки трябва да стои гол
10 причини, поради които всеки трябва да стои гол

От много малка възраст се научаваме да спим с пижама и да мислим, че голотата е неприемлива дори и в съня ... но чувствoто да си легнем без да имаме дрехи е толкова хубаво!
Добра новина: Екипът на Съновник е събрал доказателства, които показват, че е не само приятно да спите голи, но е и добре за вашето здраве. Ето 10 причини да изхвърлите пижамата си тази вечер.

10. По-добър сън

По-добър сън
По-добър сън
Да спите голи позволява на кожата ви да се охлади и ви спестява от прегряване, така че вашият сън става все по-дълбок и по-лек.

9. Чувствайте се по-щастливи и свободни
Дори и да не сте свикнали да легнете в леглото без дрехи, не можете да отречете, че е хубаво: нищо не пречи на движенията ви, не ви се набиват дрехите по кожата и няма какво да се прилепи към вашите чаршафи.

8. По-добра кожа и коса

По-добра кожа и коса
По-добра кожа и коса
Качественият сън ще позволи на тялото ви да произвежда по-активно мелатонин и хормони на растежа. Спейки голи също ще бъде от полза за мастните ви жлези, тъй като кожата може да диша и да не прегрява.

7. По-добър сексуален живот
Не е изненада, че двойките, които спят без дрехи, са много по-склонни да правят любов спонтанно от любителите на пижамите.

6. Повишена загуба на тегло и мускулен растеж

Повишена загуба на тегло и мускулен растеж
Повишена загуба на тегло и мускулен растеж
Човешкият хормон на растежа (ЧХР) е отговорен за мускулното натрупване и може да участва в процеса на изгаряне на мазнините.

5. По-малко стрес
Спейки голи при оптималната температура ще помогне на тялото да намали нивото на кортизола, стресовия хормон.

4. По-добри отношения с партньора ви

По-добри отношения с партньора ви
По-добри отношения с партньора ви
Контактът между телата ви подобрява освобождаването на окситоцин и е от полза за влюбените двойки. Ако и двамата спите голи, вие създавате по-чувствителна и доверителна връзка.

3. Увеличаване на доверието
Ако се чувствате уверени голи, ще се чувствате уверени и облечени.

2. Подобрено кръвообращение

Подобрено кръвообращение
Подобрено кръвообращение
Дори и най-удобното бельо влошава кръвообращението и свива части от васкуларната система. Това може да доведе до разширяване на вените.

1. Няма безсъние
Лекарите дори препоръчват на тези които страдат от безсъние да спят голи.


5 гласа
Статия
Защо да спим голи
При болезнена менструация

При болезнена менструация

На какво да заложим при менструални болки Менструалната болка се лекува с топло. Всеки месец жените в репродуктивна възраст се сблъскват с естествената физиологична функция на организма – менструацията. При здрав организъм тя протича с лек дискомфорт. На практика обаче много жени усещат силни болки в ко...

Защо носим венчалния пръстен на безименния пръст

Защо носим венчалния пръстен на безименния пръст

Венчалният пръстен: защо на безименния пръст Съществува цяла теория защо едно нещо се прави така, само така, а не другояче. Палецът е пръстът на родителите. Показалецът – на братята и сестрите. Средният – на теб самия. Безименния – на твоя партньор /съпруг, съп...

С какво можем да облекчим кашлицата

С какво можем да облекчим кашлицата

При кашлица – чай от орехи При настинка и грип – билкови сиропи и отвари. Мед, зехтин и лимони Някога са използвали сиропа с мед, зехтин и лимони, за да се лекуват остри вирусни инфекции на горните дихателни пътища. Медът стимулира оздравителните процеси в лигавицата на устната ку...

Безсънието отключва автоимунните болести

Безсънието отключва автоимунните болести

Безсънието увеличава автоимунните болести За заспиване: отпускащо дишане, чай с канела, банани, вана с английска сол „Безсънието е сред най-масовите проблеми на съвременния човек, но то е преодолимо. Сънят е не само потребност и навик, а и пове...