Защо да спим голи

Защо да спим голи

Източник: , , 07.11.2017
Защо да спим голи
10 причини, поради които всеки трябва да стои гол
10 причини, поради които всеки трябва да стои гол

От много малка възраст се научаваме да спим с пижама и да мислим, че голотата е неприемлива дори и в съня ... но чувствoто да си легнем без да имаме дрехи е толкова хубаво!
Добра новина: Екипът на Съновник е събрал доказателства, които показват, че е не само приятно да спите голи, но е и добре за вашето здраве. Ето 10 причини да изхвърлите пижамата си тази вечер.

10. По-добър сън

По-добър сън
По-добър сън
Да спите голи позволява на кожата ви да се охлади и ви спестява от прегряване, така че вашият сън става все по-дълбок и по-лек.

9. Чувствайте се по-щастливи и свободни
Дори и да не сте свикнали да легнете в леглото без дрехи, не можете да отречете, че е хубаво: нищо не пречи на движенията ви, не ви се набиват дрехите по кожата и няма какво да се прилепи към вашите чаршафи.

8. По-добра кожа и коса

По-добра кожа и коса
По-добра кожа и коса
Качественият сън ще позволи на тялото ви да произвежда по-активно мелатонин и хормони на растежа. Спейки голи също ще бъде от полза за мастните ви жлези, тъй като кожата може да диша и да не прегрява.

7. По-добър сексуален живот
Не е изненада, че двойките, които спят без дрехи, са много по-склонни да правят любов спонтанно от любителите на пижамите.

6. Повишена загуба на тегло и мускулен растеж

Повишена загуба на тегло и мускулен растеж
Повишена загуба на тегло и мускулен растеж
Човешкият хормон на растежа (ЧХР) е отговорен за мускулното натрупване и може да участва в процеса на изгаряне на мазнините.

5. По-малко стрес
Спейки голи при оптималната температура ще помогне на тялото да намали нивото на кортизола, стресовия хормон.

4. По-добри отношения с партньора ви

По-добри отношения с партньора ви
По-добри отношения с партньора ви
Контактът между телата ви подобрява освобождаването на окситоцин и е от полза за влюбените двойки. Ако и двамата спите голи, вие създавате по-чувствителна и доверителна връзка.

3. Увеличаване на доверието
Ако се чувствате уверени голи, ще се чувствате уверени и облечени.

2. Подобрено кръвообращение

Подобрено кръвообращение
Подобрено кръвообращение
Дори и най-удобното бельо влошава кръвообращението и свива части от васкуларната система. Това може да доведе до разширяване на вените.

1. Няма безсъние
Лекарите дори препоръчват на тези които страдат от безсъние да спят голи.


6 гласа
Статия
Защо да спим голи
Каква е твоята карма

Каква е твоята карма

Каква е твоята карма За да немериш важното в случая число, трябва да събереш цифрите на рождената си дата – ден, месец, година. Едноцифреното число, което получиш, ще ти каже повече за твоята карма. 1. – Сила, честолюбие, активност, слава. Ще имате успехи в живота, ако се придържате към пр...

Гъбички, климакс, кашлица, хрема, плексит

Гъбички, климакс, кашлица, хрема, плексит

Гъбички, климакс, кашлица, хрема, плексит При гъбички по краката Една шепа пресни листа от джоджен се накълцва и се смесват с чаена лъжица сол. Със сместа се мажат пръстите и междупръстията и на двете стъпала. След като кашата изсъхне, краката се измиват и посушават добре. Д...

Фолиевата киселина - красота и тонус

Фолиевата киселина - красота и тонус

Фолиевата киселина – красота и тонус Напоследък хората са доста добре осведомени по въпросите на правилното и балансирано хранене, като дори и насън могат да изрецитират хранителната пирамида. На женския организъм просто му е необходима фолиева киселина, за да изглеждаме добре и...

6 Съвета за самотни жени

6 Съвета за самотни жени

6 съвета за самотни жени Ако дълго време не можете да намерите достоен партньор, не се отчайвайте. Струва си само малко да преобразите дома си , като го напълните с енергията на щастието и късмета и любовта ще се завърне във вашия живот, съветват руските интериорни психолози и дават безценни съвети. Опитайте!