Историята на Хелоуин

Историята на Хелоуин

Източник: , , 30.10.2017
Историята на Хелоуин
Историята на Хелоуин
Историята на Хелоуин

Корените на този празник все още се диспутират и се смята, че е съставено едновременно от Християнски и езически обичаи които са се превърнали в това което Хелоуин е днес.

Някои вярват, че празника е Келтски фестивал наречен Samhain, което означава "Края на лятото", който се празнувал в края на жътварския сезон.

Галите вярвали, че това било времето когато стените между нашия свят и отвъдното изтънявали и това позволявало на духовете да преминават през нея, да се връщат към живот и да опропастяват реколтата. Подготвяли се специални места на които се подготвяли маси за вечеря на които да бъдат посрещани духовете. Галите им предлагали питиета и палели обредни огньове за да отблъснат злите духове.

Корените на Пакост или лакомство ни връщат към 16 век в Ирландия, Шотландия и Уелс, където хората ходели от врата на врата в костюми, и искали храна а в замяна казвали поема или пеели песни. Много се обличали като духове на умрели като по този начи се предпазвали от духовете като ги карали да мислят, че са едни от тях.

Христианските корени на празника са от дните преди честването на Вси светии, които е започнал през 8ми век с цел да замени езическите фестивали. Християните почитали сетците и се молели за душите, който още не са достигнали рая.

Още интересни факти и разширена информация за празника на Хелоуин може да намeрите тук.


9 гласа
Статия
Историята на Хелоуин
Каква е твоята карма

Каква е твоята карма

Каква е твоята карма За да немериш важното в случая число, трябва да събереш цифрите на рождената си дата – ден, месец, година. Едноцифреното число, което получиш, ще ти каже повече за твоята карма. 1. – Сила, честолюбие, активност, слава. Ще имате успехи в живота, ако се придържате към пр...

Гъбички, климакс, кашлица, хрема, плексит

Гъбички, климакс, кашлица, хрема, плексит

Гъбички, климакс, кашлица, хрема, плексит При гъбички по краката Една шепа пресни листа от джоджен се накълцва и се смесват с чаена лъжица сол. Със сместа се мажат пръстите и междупръстията и на двете стъпала. След като кашата изсъхне, краката се измиват и посушават добре. Д...

Фолиевата киселина - красота и тонус

Фолиевата киселина - красота и тонус

Фолиевата киселина – красота и тонус Напоследък хората са доста добре осведомени по въпросите на правилното и балансирано хранене, като дори и насън могат да изрецитират хранителната пирамида. На женския организъм просто му е необходима фолиева киселина, за да изглеждаме добре и...

6 Съвета за самотни жени

6 Съвета за самотни жени

6 съвета за самотни жени Ако дълго време не можете да намерите достоен партньор, не се отчайвайте. Струва си само малко да преобразите дома си , като го напълните с енергията на щастието и късмета и любовта ще се завърне във вашия живот, съветват руските интериорни психолози и дават безценни съвети. Опитайте!