7 супер ефективни йога пози за красиви гърди

7 супер ефективни йога пози за красиви гърди

Източник: , , 24.10.2017
7 супер ефективни йога пози за красиви гърди
7 супер ефективни йога пози за красиви гърди
7 супер ефективни йога пози за красиви гърди

Екипът на Съновник събрахме най-ефективните йога пози, които не само ще подобрят формата на гърдите ви и обема на белите ви дробове, но и ще Ви накарат да се чувствате силни и здрави.

1. Йога Поза Войн

Йога Поза Войн
Йога Поза Войн
‚Virabhadrasana‘ или също така наричана Поза Войн, не само ще ви накара да почувствате силата си, но също така ще ви помогне да разширите гръдния кош и да го направите еластичен и активен:
1. Поставете краката си на разстояние един от друг, успоредно един на друг.
2. Завъртете левия си крак на ляво на 90 градуса и поставете десният си крак в него. Издишайте и згънете лявото си коляно.
3. Вашият десен крак трябва да остане прав. Вдигнете ръцете си и ги подравнете с раменете си. Обърнете главата си наляво, гледайки китката си.
4. Повторете 7-10 пъти след което направете същото и от дясната си страна.

2. Йога поза триъгълник

Йога поза триъгълник
Йога поза триъгълник
‚Trikonasana‘, или също така наричана ‚Поза Триъгълник‘, ще освободи и подсили вашия гръден кош, will release and strengthen your thorax, опъне гръбнака и подобрете кръвния поток:
1. Поставете краката си на разстояние един от друг. Завъртете левият си крак на 90 градуса, а десният - на 15 градуса.
2. Докоснете левия си глезен с лявата си ръка (с времето ще можете да сложите отворената си длан на пода) и опънете дясната си ръка нагоре, така че ръцете ви да са в права линия. Дръжте коленете си и гръбнака направо.
3. Обърнете лицето си нагоре и погледнете пръстите си. След това повторете упражнението на другата страна.

3. Йога Поза Кобра

Йога Поза Кобра
Йога Поза Кобра
Bhujangasana, или също така наричана ‚Поза Кобра‘,помага да се увеличи обемът на белите дробове, да се разтеглят гръдните мускули, да се укрепят коремните мускули и да се подобри позата ви:
1. Легнете по корем и вдишайте дълбоко. Бавно повдигнете торса си и поддържайте долната част на тялото си на пода едновременно. Балансирайте се на краката и ръцете си.
2. Вдигнете главата си и погледнете нагоре.
3. Бавно издишайте и заемете първоначалната позиция. Опитайте се да увеличите времето, което оставате в позата при всяко повторение.

4. Йгоа поза лък

Йгоа поза лък
Йгоа поза лък
Dhanurasana или също така наричана ‚Поза Лък‘,се препоръчва на всички, които имат болки в гърба. Това упражнение помага за разтягане на целият гръбнак и красиво оформя гърдите ви:
1. Легнете на стомаха си, издишайте, огънете коленете и ги вдигнете към главата си. Опитайте да държите глезените с ръцете си.
2. Сега бавно издишайте отново и дръпнете краката и ръцете си нагоре, доколкото можете. Вашия ханш и гърди трябва да се повдигат от пода, а вие трябва да се балансирате на стомаха си.
3. Опитайте се да останете в тази позиция за 30 секунди.

5. Йгоа поза мост

Йгоа поза мост
Йгоа поза мост
Chakrasana, или също така наричана ‚Поза мост‘,ви помага да опънете гръдния си кош, гръбначния стълб и шията си, премахва умората и лекува главоболия:
1. Легнете на гърба си и поставете краката си малко по-широко от ширината на раменете, след това ги издърпайте към бедрата си.
2. Поставете ръцете си зад дланите надолу с пръстите си, насочени към гърба ви. Издишайте и повдигнете гърдите и бедрата си толкова високо, колкото можете.
3. Опитайте да изпънете ръцете си напълно. Останете в това положение за 30 секунди.

6. Йога стойка на глава с опора

Йога стойка на глава с опора
Йога стойка на глава с опора
. Salamba Sirsasana, или също така наричана ‚ ‘Стойка на глава с опора ‘,е полезно за сухожилията и мускулите на гръбначния стълб и гръдния кош. Подобрява дишането и притока на кръв, но се препоръчва за хора с опит:
1. Застанете на колене и поставете предмишниците на пода. Вплетете пръстите си заедно, за да оформите купа, след това поставете горната част на главата си върху подложката, така че задната част на главата ви да е в "купата".
2. Згънете коленете си, издишайте и повдигнете краката си от земята.
3. Изпънете краката си нагоре и останете така за 30 секунди до 2 минути, в зависимост от способностите ви.

7. Йога поза Камила

Йога поза Камила
Йога поза Камила
Ustrasana, или също така наричана ‚Поза Камила‘,е ефективна срещу болки в гърба. Тази поза също така увеличава обема на белите дробове и укрепва гръдния кош:
1. Застанете на колене и бриберете краката си заедно.
2. Бавно се наведете назад и сложете ръцете си върху петите. След това огънете гърба си назад и опънете ребрата си. Главата ви трябва да бъде близо на пода.
3. Останете така за 30 секунди и поемете първоначалната позиция.


9 гласа
Статия
7 супер ефективни йога пози за красиви гърди
При болезнена менструация

При болезнена менструация

На какво да заложим при менструални болки Менструалната болка се лекува с топло. Всеки месец жените в репродуктивна възраст се сблъскват с естествената физиологична функция на организма – менструацията. При здрав организъм тя протича с лек дискомфорт. На практика обаче много жени усещат силни болки в ко...

Защо носим венчалния пръстен на безименния пръст

Защо носим венчалния пръстен на безименния пръст

Венчалният пръстен: защо на безименния пръст Съществува цяла теория защо едно нещо се прави така, само така, а не другояче. Палецът е пръстът на родителите. Показалецът – на братята и сестрите. Средният – на теб самия. Безименния – на твоя партньор /съпруг, съп...

С какво можем да облекчим кашлицата

С какво можем да облекчим кашлицата

При кашлица – чай от орехи При настинка и грип – билкови сиропи и отвари. Мед, зехтин и лимони Някога са използвали сиропа с мед, зехтин и лимони, за да се лекуват остри вирусни инфекции на горните дихателни пътища. Медът стимулира оздравителните процеси в лигавицата на устната ку...

Безсънието отключва автоимунните болести

Безсънието отключва автоимунните болести

Безсънието увеличава автоимунните болести За заспиване: отпускащо дишане, чай с канела, банани, вана с английска сол „Безсънието е сред най-масовите проблеми на съвременния човек, но то е преодолимо. Сънят е не само потребност и навик, а и пове...