Колко често да мием косата си

Колко често да мием косата си

Източник: , , 21.10.2017
Колко често да мием косата си
Колко често да мием косата си
Колко често да мием косата си

Красивият външен вид зависи не само от прическата, но и от състоянието на косата. А то често се определя от това дали я миете правилно. Има няколко правила за миене на косата, които гарантират, че тя ще е винаги лъскава и здрава.

Косата трябва да се мие толкова често, колкото се налага – ако всеки ден я излагате на въздействието на цигарен дим и други вредни изпарения, можете да я миете всяка вечер. Важно е да използвате подходящ шампоан за тази цел. Мийте косата си тогава, когато започва да се замърсява при всеки това е индивидуално. Това може да е веднъж на два или три дни или дори веднъж седмично. Ако спортувате активно, мийте косата си след всяка тренировка. От значение е типът – мазна се мие 2-3 пъти седмично, сухата – може и веднъж седмично.

Не е добре да не миете косата си, ако я усещате по-тежка и мазна. Ако не я измиете при това положение, можете да предизвикате появата на пърхот или на възпаление на кожата на главата.Важен компонентот правилното миене на косата е водата. Най-добре е с преварена вода. Но ако косата ви е в много добро състояние, не се налага, използвайте водата от душа. Тя трябва да е с температура 35-40 градуса и не повече. Имайте предвид, че колкото е по-мазна косата, толкова по-хладка трябва да е водата.

Преди да миете косата си, я срешете добре като разплетете заплетените краища. След това я намокрете обилно, не трябва да остане нито едно сухо местенце. Налейте в дланта си шампоан с големината на орехова ядка. Ако мислите, че колкото повече шампоан използвате, толкова ще е по-чиста косата ви, се заблуждавате. Оставете малко вода да се стече в ръката ви, където е шампоанът и нанесете тази смес върху косата си с леки кръгови движения. Този масаж помага за подобряването на състоянието на кожата на главата и прави по-стабилни луковиците на космите.

Шампоанът се нанася по цялата дължина на косата, като се започне пт корените и се стигне до връхчетата. Дългата коса не трябва да се търка, все едно перете дреха – това води до начупване на косъма. Шампоанът се измива с топла вода. Изплакването трае три пъти по-дълго, отколкото нанасянето на шампоана. Върху косата не трябва да остава и капка шампоан.

Дори косата ви да е чиста, измийте я още веднъж с шампоан за да проникне в дълбочина и да отстрани всичко, което ще кара косата ви да изглежда мазна въпреки миенето. След това използвайте балсам, той ще направи косата ви мека. Балсамът се изплаква и косата се покрива с топла чиста кърпа. Това се прави, за да няма стрес на косата от смяната на температурата. Не търкайте, а само подсушете, защото ако я третирате с изтриване, може да скъсате косъма.


5 гласа
Статия
Колко често да мием косата си
Каква е твоята карма

Каква е твоята карма

Каква е твоята карма За да немериш важното в случая число, трябва да събереш цифрите на рождената си дата – ден, месец, година. Едноцифреното число, което получиш, ще ти каже повече за твоята карма. 1. – Сила, честолюбие, активност, слава. Ще имате успехи в живота, ако се придържате към пр...

Гъбички, климакс, кашлица, хрема, плексит

Гъбички, климакс, кашлица, хрема, плексит

Гъбички, климакс, кашлица, хрема, плексит При гъбички по краката Една шепа пресни листа от джоджен се накълцва и се смесват с чаена лъжица сол. Със сместа се мажат пръстите и междупръстията и на двете стъпала. След като кашата изсъхне, краката се измиват и посушават добре. Д...

Фолиевата киселина - красота и тонус

Фолиевата киселина - красота и тонус

Фолиевата киселина – красота и тонус Напоследък хората са доста добре осведомени по въпросите на правилното и балансирано хранене, като дори и насън могат да изрецитират хранителната пирамида. На женския организъм просто му е необходима фолиева киселина, за да изглеждаме добре и...

6 Съвета за самотни жени

6 Съвета за самотни жени

6 съвета за самотни жени Ако дълго време не можете да намерите достоен партньор, не се отчайвайте. Струва си само малко да преобразите дома си , като го напълните с енергията на щастието и късмета и любовта ще се завърне във вашия живот, съветват руските интериорни психолози и дават безценни съвети. Опитайте!