Началото на Петък 13ти

Началото на Петък 13ти

Източник: , , 13.10.2017
Началото на Петък 13ти
Началото на Петък 13ти
Началото на Петък 13ти

Знаете, ли че всичко за Петък 13ти започва от един човек - Уилям Фаулър?

Той бил стереотипен и набожен човек. Той бил "прикован" към числото 13. Бил се е в 13 битки през гражданската война в щатите, създал е 13 сгради в Ню Йорк, членувал е в 13 тайни клуба, и се е опитвал така да координира различните важни събития от живота си така, че да се падат на 13то число от месеца. Тогава през една мразовита петъчна вечер на 13ти януари 1882 от 20:13 часа, Фаулър наел стая номер 13 на Knickerbocker Cottage и направил своята мания по числото 13 публична. Това била и първата среща на онова което става известно като Клуб Тринадесет.

Ню Йоркското изторическо общестно съобщава че събитието включвало 13 ястия, изядени под банер на който пишело "Morituri te Salutamus". Този мрачен надпис се превежда "Ние които ще умре те поздравяваме". Това което щяло да се превърне в клуб с редовни срещи за вечеря било ръководено от Фаулър до смъртта му през 1897. Той вярал, че 13 не е просто значимо число в неговия живот, но и че е личното му щастливо число. Мистериозният култ в крайна сметка е разпуснат, но наследството на Петък 13ти продължава да живее.

Фалуер обичал числото 13 понеже му носело несравним и необясним късмет. Днес, неговата привързаност към числото вече е разглеждана като всяваща страх. Повечето хора вярват, че числото е прокълнато и може да донесе само неприятни събития, а не вечеря в клуб. Страха от Петък 13 се нарича Параскаведекатриафобия.

Независимо дали Петък 13ти ви кара да искате да се скриете под завивките или да излезете с приятелите си на вечеря подобно на Фалуер, с тази дата се свързват плашещи събития които може би доказват, че има частица истина в суеверията за Петък 13ти.


6 гласа
Статия
Началото на Петък 13ти
Каква е твоята карма

Каква е твоята карма

Каква е твоята карма За да немериш важното в случая число, трябва да събереш цифрите на рождената си дата – ден, месец, година. Едноцифреното число, което получиш, ще ти каже повече за твоята карма. 1. – Сила, честолюбие, активност, слава. Ще имате успехи в живота, ако се придържате към пр...

Гъбички, климакс, кашлица, хрема, плексит

Гъбички, климакс, кашлица, хрема, плексит

Гъбички, климакс, кашлица, хрема, плексит При гъбички по краката Една шепа пресни листа от джоджен се накълцва и се смесват с чаена лъжица сол. Със сместа се мажат пръстите и междупръстията и на двете стъпала. След като кашата изсъхне, краката се измиват и посушават добре. Д...

Фолиевата киселина - красота и тонус

Фолиевата киселина - красота и тонус

Фолиевата киселина – красота и тонус Напоследък хората са доста добре осведомени по въпросите на правилното и балансирано хранене, като дори и насън могат да изрецитират хранителната пирамида. На женския организъм просто му е необходима фолиева киселина, за да изглеждаме добре и...

6 Съвета за самотни жени

6 Съвета за самотни жени

6 съвета за самотни жени Ако дълго време не можете да намерите достоен партньор, не се отчайвайте. Струва си само малко да преобразите дома си , като го напълните с енергията на щастието и късмета и любовта ще се завърне във вашия живот, съветват руските интериорни психолози и дават безценни съвети. Опитайте!