Хитринки за почистване на палта от ествествен косъм

Хитринки за почистване на палта от ествествен косъм

Източник: , , 05.05.2014
Хитринки за почистване на палта от ествествен косъм

Почистване на палта от естествен косъмДобрата домакиня знае как

Почистване на палта от естествен косъм

*Палтата от естествен косъм са сред най-актрактивните връхни дрехи. Всеки от вас може би има или е имал поне едно такова палто. Палтата са много красиви, но изискват и специална грижа, за да не загуби косъма блясъка си. А и всеки естествен косъм, изисква различен начин на почистване.

*Кожите „Ангора” са едни от най-разпространените. Те се чистят, като се търкат с нагорещени житни или ечемичени трици и после се изчеткват. По-замърсените места се изчеткват със силно насапунена с мек сапун вода. Тя трябва да е студена и солена. Накрая кожата се четка с чиста четка и солена вода. Суши се на открито.

*Овчи кожи се почистват доста трудно. За целта е нужна смес ое ечемичено и картофено брашно. Мръсното се търка с нея, докато при смяната му то остане чисто. Накрая се изтупва с тупалка , като килим.

*Белите мечи кожи са изключително красиви и нежни, но много бързо се цапат. За да се почистят, се четкат с бял чист пясък и после се изтупват.

*Бели и кримски кожи могат да се почистят с ечемичени брашно или горещо жито. При тези кожи съществуват опасността космите да изгубят блясъка си. За да не стане това, те се четкат с чиста мека четка, върху която са накапани наколко капки зехтин.

*Кожените палта могат да се почистват с чиста бяла кърпа, натопена в бензин, след което кожата се посипва с тебеширен прах и се слага на слънце. Накрая се изчетква.

*Кожите с дъкъг косъм трябва да се съхраняват закачени на закачалка. Така не се чупят космите им. Ако кожата се е намокрила, то в никакъв случай нея сушете на печка, тъй като космите се чупят.


2 гласа
Статия
Хитринки за почистване на палта от ествествен косъм
Каква е твоята карма

Каква е твоята карма

Каква е твоята карма За да немериш важното в случая число, трябва да събереш цифрите на рождената си дата – ден, месец, година. Едноцифреното число, което получиш, ще ти каже повече за твоята карма. 1. – Сила, честолюбие, активност, слава. Ще имате успехи в живота, ако се придържате към пр...

Гъбички, климакс, кашлица, хрема, плексит

Гъбички, климакс, кашлица, хрема, плексит

Гъбички, климакс, кашлица, хрема, плексит При гъбички по краката Една шепа пресни листа от джоджен се накълцва и се смесват с чаена лъжица сол. Със сместа се мажат пръстите и междупръстията и на двете стъпала. След като кашата изсъхне, краката се измиват и посушават добре. Д...

Фолиевата киселина - красота и тонус

Фолиевата киселина - красота и тонус

Фолиевата киселина – красота и тонус Напоследък хората са доста добре осведомени по въпросите на правилното и балансирано хранене, като дори и насън могат да изрецитират хранителната пирамида. На женския организъм просто му е необходима фолиева киселина, за да изглеждаме добре и...

6 Съвета за самотни жени

6 Съвета за самотни жени

6 съвета за самотни жени Ако дълго време не можете да намерите достоен партньор, не се отчайвайте. Струва си само малко да преобразите дома си , като го напълните с енергията на щастието и късмета и любовта ще се завърне във вашия живот, съветват руските интериорни психолози и дават безценни съвети. Опитайте!