Хитринки за почистване на палта от ествествен косъм

Хитринки за почистване на палта от ествествен косъм

Източник: , , 05.05.2014
Хитринки за почистване на палта от ествествен косъм

Почистване на палта от естествен косъмДобрата домакиня знае как

Почистване на палта от естествен косъм

*Палтата от естествен косъм са сред най-актрактивните връхни дрехи. Всеки от вас може би има или е имал поне едно такова палто. Палтата са много красиви, но изискват и специална грижа, за да не загуби косъма блясъка си. А и всеки естествен косъм, изисква различен начин на почистване.

*Кожите „Ангора” са едни от най-разпространените. Те се чистят, като се търкат с нагорещени житни или ечемичени трици и после се изчеткват. По-замърсените места се изчеткват със силно насапунена с мек сапун вода. Тя трябва да е студена и солена. Накрая кожата се четка с чиста четка и солена вода. Суши се на открито.

*Овчи кожи се почистват доста трудно. За целта е нужна смес ое ечемичено и картофено брашно. Мръсното се търка с нея, докато при смяната му то остане чисто. Накрая се изтупва с тупалка , като килим.

*Белите мечи кожи са изключително красиви и нежни, но много бързо се цапат. За да се почистят, се четкат с бял чист пясък и после се изтупват.

*Бели и кримски кожи могат да се почистят с ечемичени брашно или горещо жито. При тези кожи съществуват опасността космите да изгубят блясъка си. За да не стане това, те се четкат с чиста мека четка, върху която са накапани наколко капки зехтин.

*Кожените палта могат да се почистват с чиста бяла кърпа, натопена в бензин, след което кожата се посипва с тебеширен прах и се слага на слънце. Накрая се изчетква.

*Кожите с дъкъг косъм трябва да се съхраняват закачени на закачалка. Така не се чупят космите им. Ако кожата се е намокрила, то в никакъв случай нея сушете на печка, тъй като космите се чупят.


1 гласа
Статия
Хитринки за почистване на палта от ествествен косъм
При болезнена менструация

При болезнена менструация

На какво да заложим при менструални болки Менструалната болка се лекува с топло. Всеки месец жените в репродуктивна възраст се сблъскват с естествената физиологична функция на организма – менструацията. При здрав организъм тя протича с лек дискомфорт. На практика обаче много жени усещат силни болки в ко...

Защо носим венчалния пръстен на безименния пръст

Защо носим венчалния пръстен на безименния пръст

Венчалният пръстен: защо на безименния пръст Съществува цяла теория защо едно нещо се прави така, само така, а не другояче. Палецът е пръстът на родителите. Показалецът – на братята и сестрите. Средният – на теб самия. Безименния – на твоя партньор /съпруг, съп...

С какво можем да облекчим кашлицата

С какво можем да облекчим кашлицата

При кашлица – чай от орехи При настинка и грип – билкови сиропи и отвари. Мед, зехтин и лимони Някога са използвали сиропа с мед, зехтин и лимони, за да се лекуват остри вирусни инфекции на горните дихателни пътища. Медът стимулира оздравителните процеси в лигавицата на устната ку...

Безсънието отключва автоимунните болести

Безсънието отключва автоимунните болести

Безсънието увеличава автоимунните болести За заспиване: отпускащо дишане, чай с канела, банани, вана с английска сол „Безсънието е сред най-масовите проблеми на съвременния човек, но то е преодолимо. Сънят е не само потребност и навик, а и пове...