Поверия и поличби на новото време

Поверия и поличби на новото време

Източник: , , 05.05.2014
Поверия и поличби на новото време

Поверия и поличби на новото времеИзвестно е, че повечето народни поверия са възникнали в древността. Но животът се променя, раждат се нови поверия, свързани вече със съвременните реалности. Ето някои от тях.

*Ако към улицата към вас се приближи непознат, в очевидно нетрезво състояние, това е на материални загуби или неприятен разговор с началника.

*Ако купувайки някаква стока, случайно я повредите, очаквайте неприятно известие. А ако са ви дали бракувана, внимавайте за неприятности със здравето.

*Искате да купите нещо, но продавачът няма ресто? Очакват ви скандал и клюки.

*Ако четете легнали и заспите, а когато се събудите, откриете, че вестникът, списанието или книгата са паднали напода – ще ви измами или предаде близък човек.

*Добра поличба е да срещнете едновременно двама души с еднакви имена. Всичко, което сте си намислили за този ден ще се сбъдне.

********

В последните години се родиха нови поверия, свързани с компютрите и интернет.

*Не е на добро ако случайно попаднете на религиозен сайт, когато сте в Мрежата. За да отклоните бедата, трябва да се върнете назат към изходната страница.

*Ако търсачката не работи, това е на раздяла или на загуба на пари. Ако ви отведе не там, където искате, ви предстои ненужно пътуване с парични харчове.

*Ако търсите в интернет информация за някаква стока, а често попадате на празни страници, значи денят не е удачен за покупки.

*Лоша поличба е контактът с администратора на сайта.Ако сте попаднали случайно на него, това означава неочаквано пристигане на началството.

*Ако в края на всяка страница на ващия сайт поставите многоточие, той ще стане популярен сред посетителите.

*Ако случайно залеете клавиатурата си с кафе, три пъти натиснете Esc, за да избегнете уроки.

*Ако по погрешка сте назовали някого от реалните познати с името на приятел от интернет-кореспонденцията ви, той няма да ви пише три дни.

********

Компютърните духове много приличат на домашните. Парапсихолозите ги наричат „хоумови” – в чест на домашната страница в интернет. Трудно е да се каже как изглеждат те, но по характер са същите пакостници: ако се отнасяте зле с тях или изобщо не ги забелязвате, започват да ви развалят електронните документи и картинки, унищожават писмата ви, разместват местата на сайтовете или ви изпращат на неверни адреси в търсачката. Могат и вирус да ви лепнат.

За да умилостивите „хоумовия” дух, трябва да му поднесете подарък във вид на картинка, на която е изобразен например красив пейзаж. Но пази Боже, да му „подарите” порноснимка или тапет. Трябва обезателно да наречете картинката qqq.html. Поставете я на домашната си страница, където по традиция живее „хоумовият” дух. От благодарност той ще ви помогне да се избавите от компютърни вируси и ще повиши посещаемостта на сайта ви.


2 гласа
Статия
Поверия и поличби на новото време
Каква е твоята карма

Каква е твоята карма

Каква е твоята карма За да немериш важното в случая число, трябва да събереш цифрите на рождената си дата – ден, месец, година. Едноцифреното число, което получиш, ще ти каже повече за твоята карма. 1. – Сила, честолюбие, активност, слава. Ще имате успехи в живота, ако се придържате към пр...

Гъбички, климакс, кашлица, хрема, плексит

Гъбички, климакс, кашлица, хрема, плексит

Гъбички, климакс, кашлица, хрема, плексит При гъбички по краката Една шепа пресни листа от джоджен се накълцва и се смесват с чаена лъжица сол. Със сместа се мажат пръстите и междупръстията и на двете стъпала. След като кашата изсъхне, краката се измиват и посушават добре. Д...

Фолиевата киселина - красота и тонус

Фолиевата киселина - красота и тонус

Фолиевата киселина – красота и тонус Напоследък хората са доста добре осведомени по въпросите на правилното и балансирано хранене, като дори и насън могат да изрецитират хранителната пирамида. На женския организъм просто му е необходима фолиева киселина, за да изглеждаме добре и...

6 Съвета за самотни жени

6 Съвета за самотни жени

6 съвета за самотни жени Ако дълго време не можете да намерите достоен партньор, не се отчайвайте. Струва си само малко да преобразите дома си , като го напълните с енергията на щастието и късмета и любовта ще се завърне във вашия живот, съветват руските интериорни психолози и дават безценни съвети. Опитайте!