Поверия и поличби на новото време

Поверия и поличби на новото време

Източник: , , 05.05.2014
Поверия и поличби на новото време

Поверия и поличби на новото времеИзвестно е, че повечето народни поверия са възникнали в древността. Но животът се променя, раждат се нови поверия, свързани вече със съвременните реалности. Ето някои от тях.

*Ако към улицата към вас се приближи непознат, в очевидно нетрезво състояние, това е на материални загуби или неприятен разговор с началника.

*Ако купувайки някаква стока, случайно я повредите, очаквайте неприятно известие. А ако са ви дали бракувана, внимавайте за неприятности със здравето.

*Искате да купите нещо, но продавачът няма ресто? Очакват ви скандал и клюки.

*Ако четете легнали и заспите, а когато се събудите, откриете, че вестникът, списанието или книгата са паднали напода – ще ви измами или предаде близък човек.

*Добра поличба е да срещнете едновременно двама души с еднакви имена. Всичко, което сте си намислили за този ден ще се сбъдне.

********

В последните години се родиха нови поверия, свързани с компютрите и интернет.

*Не е на добро ако случайно попаднете на религиозен сайт, когато сте в Мрежата. За да отклоните бедата, трябва да се върнете назат към изходната страница.

*Ако търсачката не работи, това е на раздяла или на загуба на пари. Ако ви отведе не там, където искате, ви предстои ненужно пътуване с парични харчове.

*Ако търсите в интернет информация за някаква стока, а често попадате на празни страници, значи денят не е удачен за покупки.

*Лоша поличба е контактът с администратора на сайта.Ако сте попаднали случайно на него, това означава неочаквано пристигане на началството.

*Ако в края на всяка страница на ващия сайт поставите многоточие, той ще стане популярен сред посетителите.

*Ако случайно залеете клавиатурата си с кафе, три пъти натиснете Esc, за да избегнете уроки.

*Ако по погрешка сте назовали някого от реалните познати с името на приятел от интернет-кореспонденцията ви, той няма да ви пише три дни.

********

Компютърните духове много приличат на домашните. Парапсихолозите ги наричат „хоумови” – в чест на домашната страница в интернет. Трудно е да се каже как изглеждат те, но по характер са същите пакостници: ако се отнасяте зле с тях или изобщо не ги забелязвате, започват да ви развалят електронните документи и картинки, унищожават писмата ви, разместват местата на сайтовете или ви изпращат на неверни адреси в търсачката. Могат и вирус да ви лепнат.

За да умилостивите „хоумовия” дух, трябва да му поднесете подарък във вид на картинка, на която е изобразен например красив пейзаж. Но пази Боже, да му „подарите” порноснимка или тапет. Трябва обезателно да наречете картинката qqq.html. Поставете я на домашната си страница, където по традиция живее „хоумовият” дух. От благодарност той ще ви помогне да се избавите от компютърни вируси и ще повиши посещаемостта на сайта ви.


1 гласа
Статия
Поверия и поличби на новото време
При болезнена менструация

При болезнена менструация

На какво да заложим при менструални болки Менструалната болка се лекува с топло. Всеки месец жените в репродуктивна възраст се сблъскват с естествената физиологична функция на организма – менструацията. При здрав организъм тя протича с лек дискомфорт. На практика обаче много жени усещат силни болки в ко...

Защо носим венчалния пръстен на безименния пръст

Защо носим венчалния пръстен на безименния пръст

Венчалният пръстен: защо на безименния пръст Съществува цяла теория защо едно нещо се прави така, само така, а не другояче. Палецът е пръстът на родителите. Показалецът – на братята и сестрите. Средният – на теб самия. Безименния – на твоя партньор /съпруг, съп...

С какво можем да облекчим кашлицата

С какво можем да облекчим кашлицата

При кашлица – чай от орехи При настинка и грип – билкови сиропи и отвари. Мед, зехтин и лимони Някога са използвали сиропа с мед, зехтин и лимони, за да се лекуват остри вирусни инфекции на горните дихателни пътища. Медът стимулира оздравителните процеси в лигавицата на устната ку...

Безсънието отключва автоимунните болести

Безсънието отключва автоимунните болести

Безсънието увеличава автоимунните болести За заспиване: отпускащо дишане, чай с канела, банани, вана с английска сол „Безсънието е сред най-масовите проблеми на съвременния човек, но то е преодолимо. Сънят е не само потребност и навик, а и пове...