Какво сънуваш?

Какво сънуваш?

Източник: , , 05.05.2014
Какво сънуваш?

Какво сънуваш?Чрез съновиденията общуваме с подсъзнанието си. Те ни дават ключ към решаването на проблеми, подсказват ни изход от трудна ситуация, помагат ни да вземем правилното решение.

Водата символизира нашите чувства. Наводнението насън може да е признак, че потискате силни емоции и те буквално ви „заливат” отвътре.Водата е и символ на промяна и обновление. Приятното къпане в чиста вода означава хармония, радост и удоволетворение от живота. Къпането в мръсна вода означава затруднения, страдания.

Косите символизират жизнената енергия и привлекателност. Падащи коси насън означават, че сте престанали да усещате своята привлекателност или се чувствате нездрави. Ако някой е отрязал или отскубнал ваши коси, може би в живота някой се опитва да подтисне волята ви, да ви накара да играете по свирката му или просто да ви унижи. Нерядко такъв сън предвещава болест.

Дългите и красиви коси насън означават красота и сила, активно желание да се харесате. Може да предвещават и радостно известие. Ако сънувате косите си потъмнели или пораснали, ви очакват богатство и благополучие; ако са станали по-къси бедност и страдание.

Зъбите са символ на агресия и способност да отстоявате себе си. Ако сънувате, че ви болят съби, в реалния живот се чувствате безпомощни, притиснати в ъгъла. Ако някой ви ухапе насън – наяве ще бъдете обидени, уязвими, ощетени. Да загубите зъб насън е разрушаване на нещо. Да изплюете зъба си насън, е на болест, която заплашва вас или ваш близък. Ако насън лекар ви извади съб – възможно е тежко и продължително заболяване. Ако сънувате зъбите си здрави и бели, значи скоро неразположението ви ще премине.

Краката са опора и възможност за движение. Ако сте неуверени, можете да сънувате, че не се държите на краката или вървите по нестабилна повърхност. Сънищата, в които не можете да направите и крачка, говорят за страхове, фобии и стереотипи, които ви пречат.

Бягство от преследвачи означава сериозен вътрешен конфликт, с който е трудно да се справите. Ако такива сънища се повтарят редовно, трябва да се обърнете към психолог.

Ако трудно дишате насън, това е сигурен признак, че е време да обърнете внимание на здравето си. Ако сънувате, че устата ви е запушена и неможете да говорите, най-вероятно подтискате желание силно да заявите за нещо – в преносния, а може би и в прекия смисъл. Вашето подсъзнание ви дава сигнал, че не бива да търпите повече.

Да сънувате голи на публично място е доста разпространен сън, който означава, че човек се срамува и иска да скрие нещо, има занижена самооценка и е прекалено чуствителен към мнението на другите. Той се страхува хората да не узнаят какъв е всъщност и да го отхвърлят.

Падането обикновено символизира тревога и загуба на контрол над ситуацията. Сънищата за падане често идват в момент, когато вече сте се отчаяли и сте готови да се откажете, тъй като не можете да се справите с текущите трудности.

Ако насън не можете да прочетете надпис, да разшифровате знаци или символи, да наберете телефонен номер или текстово съобщение, това означава, че сте попаднали в доста заплетена ситуация, от която отчаяно се опитвате да се измъкнете. Има проблем, с който засега ви е трудно да се справите. Не отлагайте за по-късно решението. Преизпънени сте с тревога.


5 гласа
Статия
Какво сънуваш?
При болезнена менструация

При болезнена менструация

На какво да заложим при менструални болки Менструалната болка се лекува с топло. Всеки месец жените в репродуктивна възраст се сблъскват с естествената физиологична функция на организма – менструацията. При здрав организъм тя протича с лек дискомфорт. На практика обаче много жени усещат силни болки в ко...

Защо носим венчалния пръстен на безименния пръст

Защо носим венчалния пръстен на безименния пръст

Венчалният пръстен: защо на безименния пръст Съществува цяла теория защо едно нещо се прави така, само така, а не другояче. Палецът е пръстът на родителите. Показалецът – на братята и сестрите. Средният – на теб самия. Безименния – на твоя партньор /съпруг, съп...

С какво можем да облекчим кашлицата

С какво можем да облекчим кашлицата

При кашлица – чай от орехи При настинка и грип – билкови сиропи и отвари. Мед, зехтин и лимони Някога са използвали сиропа с мед, зехтин и лимони, за да се лекуват остри вирусни инфекции на горните дихателни пътища. Медът стимулира оздравителните процеси в лигавицата на устната ку...

Безсънието отключва автоимунните болести

Безсънието отключва автоимунните болести

Безсънието увеличава автоимунните болести За заспиване: отпускащо дишане, чай с канела, банани, вана с английска сол „Безсънието е сред най-масовите проблеми на съвременния човек, но то е преодолимо. Сънят е не само потребност и навик, а и пове...