Илачи за гърба, очите, температура и кашлица

Илачи за гърба, очите, температура и кашлица

Източник: , , 05.05.2014
Илачи за гърба, очите, температура и кашлица

Илачи за гърба, очите, температура и кашлицаИзпитани илачи

При болки в гърба

*В гърба се втрива чрез масажиране пчелен мед.

*Стъклен буркан от 800 гр се напълва със свежи цветове глухарче, брани в слънчев ден от 10 до 12 часа. Цветовете не се притискат, а се оставят свободно. Заливат се с ракия. Оставя се да престои 40 дни на тъмно. В буркана се поставя и непрана вълна, с която се маже болното място 3 пъти на ден. Когато съдържанието намалее, долива се ракия. Употребява се и при ревматични болки.

При хрема

*Прави се по-силна отвара от лайка и се капе в носа по един капкомер във всяка ноздра 3-4 пъти дневно.

*Супена лъжица чай от лайка, супена лъжица мед и 1 ампула витамин С се сместват. Капе се по 4-5 капки във всяка ноздра 3 пъти дневно.

При болки в очите

*Сокът от 1 лимон се смесва със 100 мл преварена вода. При „мъгляви” очи вечер се капват по 2-3 капки, докато се изчистят.

*50 гр очанка се сварява в 1 литър вода. Очите се промиват с памуче, натопено в отварата. От съшата течност може да се пие по 1 кафена чашка 3 пъти на ден.

*20 гр подъбиче се сварява с вода. С чиста кърпа се мият очите, а когато са възпалени, вечер се прави компрес.

*Очите се мият с прецедена отвара от листа на череши и вишни.

При висока температура

*Чай от липа води до изпотяванв и понижаване на температурата.

*Добро средство е компрес на челото с настърган картоф, поставен в тънка мокра кърпа.

*С разбит белтък или с оцет и вода на равни части се намазват дланите и ходилата.

При кашлица

*В 500 мл вода се разтопява 1 кг захар. Отделно в друг съд се слага 250 гр кромид лук, нарязан на колелца и се оставя да ври до омекване.>След това се прецежда през тънка кърпа чрез леко изтискване. В получения сок се излива сиропът и отново се вари 5 мин. Дава се по 1 лъж на всеки ½ час.


2 гласа
Статия
Илачи за гърба, очите, температура и кашлица
Каква е твоята карма

Каква е твоята карма

Каква е твоята карма За да немериш важното в случая число, трябва да събереш цифрите на рождената си дата – ден, месец, година. Едноцифреното число, което получиш, ще ти каже повече за твоята карма. 1. – Сила, честолюбие, активност, слава. Ще имате успехи в живота, ако се придържате към пр...

Гъбички, климакс, кашлица, хрема, плексит

Гъбички, климакс, кашлица, хрема, плексит

Гъбички, климакс, кашлица, хрема, плексит При гъбички по краката Една шепа пресни листа от джоджен се накълцва и се смесват с чаена лъжица сол. Със сместа се мажат пръстите и междупръстията и на двете стъпала. След като кашата изсъхне, краката се измиват и посушават добре. Д...

Фолиевата киселина - красота и тонус

Фолиевата киселина - красота и тонус

Фолиевата киселина – красота и тонус Напоследък хората са доста добре осведомени по въпросите на правилното и балансирано хранене, като дори и насън могат да изрецитират хранителната пирамида. На женския организъм просто му е необходима фолиева киселина, за да изглеждаме добре и...

6 Съвета за самотни жени

6 Съвета за самотни жени

6 съвета за самотни жени Ако дълго време не можете да намерите достоен партньор, не се отчайвайте. Струва си само малко да преобразите дома си , като го напълните с енергията на щастието и късмета и любовта ще се завърне във вашия живот, съветват руските интериорни психолози и дават безценни съвети. Опитайте!