Илачи за гърба, очите, температура и кашлица

Илачи за гърба, очите, температура и кашлица

Източник: , , 05.05.2014
Илачи за гърба, очите, температура и кашлица

Илачи за гърба, очите, температура и кашлицаИзпитани илачи

При болки в гърба

*В гърба се втрива чрез масажиране пчелен мед.

*Стъклен буркан от 800 гр се напълва със свежи цветове глухарче, брани в слънчев ден от 10 до 12 часа. Цветовете не се притискат, а се оставят свободно. Заливат се с ракия. Оставя се да престои 40 дни на тъмно. В буркана се поставя и непрана вълна, с която се маже болното място 3 пъти на ден. Когато съдържанието намалее, долива се ракия. Употребява се и при ревматични болки.

При хрема

*Прави се по-силна отвара от лайка и се капе в носа по един капкомер във всяка ноздра 3-4 пъти дневно.

*Супена лъжица чай от лайка, супена лъжица мед и 1 ампула витамин С се сместват. Капе се по 4-5 капки във всяка ноздра 3 пъти дневно.

При болки в очите

*Сокът от 1 лимон се смесва със 100 мл преварена вода. При „мъгляви” очи вечер се капват по 2-3 капки, докато се изчистят.

*50 гр очанка се сварява в 1 литър вода. Очите се промиват с памуче, натопено в отварата. От съшата течност може да се пие по 1 кафена чашка 3 пъти на ден.

*20 гр подъбиче се сварява с вода. С чиста кърпа се мият очите, а когато са възпалени, вечер се прави компрес.

*Очите се мият с прецедена отвара от листа на череши и вишни.

При висока температура

*Чай от липа води до изпотяванв и понижаване на температурата.

*Добро средство е компрес на челото с настърган картоф, поставен в тънка мокра кърпа.

*С разбит белтък или с оцет и вода на равни части се намазват дланите и ходилата.

При кашлица

*В 500 мл вода се разтопява 1 кг захар. Отделно в друг съд се слага 250 гр кромид лук, нарязан на колелца и се оставя да ври до омекване.>След това се прецежда през тънка кърпа чрез леко изтискване. В получения сок се излива сиропът и отново се вари 5 мин. Дава се по 1 лъж на всеки ½ час.


1 гласа
Статия
Илачи за гърба, очите, температура и кашлица
Гъбички, климакс, кашлица, хрема, плексит

Гъбички, климакс, кашлица, хрема, плексит

Гъбички, климакс, кашлица, хрема, плексит При гъбички по краката Една шепа пресни листа от джоджен се накълцва и се смесват с чаена лъжица сол. Със сместа се мажат пръстите и междупръстията и на двете стъпала. След като кашата изсъхне, краката се измиват и посушават добре. Д...

Фолиевата киселина - красота и тонус

Фолиевата киселина - красота и тонус

Фолиевата киселина – красота и тонус Напоследък хората са доста добре осведомени по въпросите на правилното и балансирано хранене, като дори и насън могат да изрецитират хранителната пирамида. На женския организъм просто му е необходима фолиева киселина, за да изглеждаме добре и...

6 Съвета за самотни жени

6 Съвета за самотни жени

6 съвета за самотни жени Ако дълго време не можете да намерите достоен партньор, не се отчайвайте. Струва си само малко да преобразите дома си , като го напълните с енергията на щастието и късмета и любовта ще се завърне във вашия живот, съветват руските интериорни психолози и дават безценни съвети. Опитайте!

Три правила за силен старт на деня

Три правила за силен старт на деня

Три правила за силен старт на деня За да се чувства добре и да е бодър сутринта, човек трябва да спазва следните прости правила: 1.Хапвайте нещо веднага след сън – най-много 30-40 мин след ставането от леглото. Това засилва метаболизма и събужда храносмилателната система. Ако сте ...