Фенг Шуй за малката кухня

Фенг Шуй за малката кухня

Източник: , , 27.04.2014
Фенг Шуй за малката кухня

Фенг Шуй за малката кухняФормула на малката кухня

Основното енергетично съдържание на кухнята е конфликтът на стихиите Огън (печка) и Вода (водопровод, миялна машина, хладилник). В малката кухня този конфликт може да достигне до крайно напрежение, защото силите бушуват в ограничена територия.

Кухнята е място на неизменното доминиране на янската, огнената стихия. Храната, приготвена в правилната – па макар и малка – кухня с янска енергетика, ще е полезна, докато приготвената в конфликтна и неблагоприятна обстановка с преобладаването на енергията ин, провокира заболявания и застойни явления.

Печката не трябва да граничи с „водни” устройства – мивка хладилник, миялна машина.

В малката кухня е най-добре да се избягва разделянето на печката – на вградена плоча и фурна.

Мнозина с цел икономия на място изнасят хладилника от кухнята. Но в никакъв случай не трябва да го поставяте в жилищна стая – трябва да му намерите ниша или кътче в коридора или стая, където никой не спи.

Правилната маса трябва да е с такъв размер, че цялото цемейство да може да се събере на нея, а това означава, че пълноценната столова зона при малка кухня е най-добре да се обособи в някоя стая.

В кухнята е добре да има и растение.

Оптималните мебели за малката кухня са шкафове - горни и долни. При избора на цвета се откажете от тъмните, червените или прекалено наситените тонове. Колкото по-светли и непретенциозни са мебелите, толкова по-добре. Зад стъклените врати съхранявайте стъкло, сребро и кристал, при това в идеален ред.

В малката кухня леките щори са за предпочитане пред плътните непроницаеми пердета. Малката кухня особено много се нуждае от осветление, което непременно трябва да е ярко.

Над прозореца е добре да се постави музика на вятъра, но само от бамбук – металът не е подходящ за кухнята.

Не забравяйте от време на време да палите свещи и да поставяте в кухнята живи цветя – това хармонизира пространството и и подобрява енергията.

Ако към кухнята имате излаз на балкон, направете усилия да го присъедините към основното помещение. Ако по технически причини това е невъзможно, можете да поставите там симпатични сандъчета или щкафове за съхранение на буркани или хранителни запаси, както и да отглеждате цветя. Всякакви боклуци и стари вещи са забранени! Боклукът на балкона (както и в самата кухня) – това са шлаки и токсини, които ще заседнат в организма ви.

*Ножовете и вилиците се съхраняват с остриетата, насочени извън помещението.

*Не поставяйте пералнята в кухнята.

*Във всяка кухня трябва да има няколко аксесоара в яркочервено или оранжево.


2 гласа
Статия
Фенг Шуй за малката кухня
Каква е твоята карма

Каква е твоята карма

Каква е твоята карма За да немериш важното в случая число, трябва да събереш цифрите на рождената си дата – ден, месец, година. Едноцифреното число, което получиш, ще ти каже повече за твоята карма. 1. – Сила, честолюбие, активност, слава. Ще имате успехи в живота, ако се придържате към пр...

Гъбички, климакс, кашлица, хрема, плексит

Гъбички, климакс, кашлица, хрема, плексит

Гъбички, климакс, кашлица, хрема, плексит При гъбички по краката Една шепа пресни листа от джоджен се накълцва и се смесват с чаена лъжица сол. Със сместа се мажат пръстите и междупръстията и на двете стъпала. След като кашата изсъхне, краката се измиват и посушават добре. Д...

Фолиевата киселина - красота и тонус

Фолиевата киселина - красота и тонус

Фолиевата киселина – красота и тонус Напоследък хората са доста добре осведомени по въпросите на правилното и балансирано хранене, като дори и насън могат да изрецитират хранителната пирамида. На женския организъм просто му е необходима фолиева киселина, за да изглеждаме добре и...

6 Съвета за самотни жени

6 Съвета за самотни жени

6 съвета за самотни жени Ако дълго време не можете да намерите достоен партньор, не се отчайвайте. Струва си само малко да преобразите дома си , като го напълните с енергията на щастието и късмета и любовта ще се завърне във вашия живот, съветват руските интериорни психолози и дават безценни съвети. Опитайте!