Фенг Шуй за малката кухня

Фенг Шуй за малката кухня

Източник: , , 27.04.2014
Фенг Шуй за малката кухня

Фенг Шуй за малката кухняФормула на малката кухня

Основното енергетично съдържание на кухнята е конфликтът на стихиите Огън (печка) и Вода (водопровод, миялна машина, хладилник). В малката кухня този конфликт може да достигне до крайно напрежение, защото силите бушуват в ограничена територия.

Кухнята е място на неизменното доминиране на янската, огнената стихия. Храната, приготвена в правилната – па макар и малка – кухня с янска енергетика, ще е полезна, докато приготвената в конфликтна и неблагоприятна обстановка с преобладаването на енергията ин, провокира заболявания и застойни явления.

Печката не трябва да граничи с „водни” устройства – мивка хладилник, миялна машина.

В малката кухня е най-добре да се избягва разделянето на печката – на вградена плоча и фурна.

Мнозина с цел икономия на място изнасят хладилника от кухнята. Но в никакъв случай не трябва да го поставяте в жилищна стая – трябва да му намерите ниша или кътче в коридора или стая, където никой не спи.

Правилната маса трябва да е с такъв размер, че цялото цемейство да може да се събере на нея, а това означава, че пълноценната столова зона при малка кухня е най-добре да се обособи в някоя стая.

В кухнята е добре да има и растение.

Оптималните мебели за малката кухня са шкафове - горни и долни. При избора на цвета се откажете от тъмните, червените или прекалено наситените тонове. Колкото по-светли и непретенциозни са мебелите, толкова по-добре. Зад стъклените врати съхранявайте стъкло, сребро и кристал, при това в идеален ред.

В малката кухня леките щори са за предпочитане пред плътните непроницаеми пердета. Малката кухня особено много се нуждае от осветление, което непременно трябва да е ярко.

Над прозореца е добре да се постави музика на вятъра, но само от бамбук – металът не е подходящ за кухнята.

Не забравяйте от време на време да палите свещи и да поставяте в кухнята живи цветя – това хармонизира пространството и и подобрява енергията.

Ако към кухнята имате излаз на балкон, направете усилия да го присъедините към основното помещение. Ако по технически причини това е невъзможно, можете да поставите там симпатични сандъчета или щкафове за съхранение на буркани или хранителни запаси, както и да отглеждате цветя. Всякакви боклуци и стари вещи са забранени! Боклукът на балкона (както и в самата кухня) – това са шлаки и токсини, които ще заседнат в организма ви.

*Ножовете и вилиците се съхраняват с остриетата, насочени извън помещението.

*Не поставяйте пералнята в кухнята.

*Във всяка кухня трябва да има няколко аксесоара в яркочервено или оранжево.


1 гласа
Статия
Фенг Шуй за малката кухня
При болезнена менструация

При болезнена менструация

На какво да заложим при менструални болки Менструалната болка се лекува с топло. Всеки месец жените в репродуктивна възраст се сблъскват с естествената физиологична функция на организма – менструацията. При здрав организъм тя протича с лек дискомфорт. На практика обаче много жени усещат силни болки в ко...

Защо носим венчалния пръстен на безименния пръст

Защо носим венчалния пръстен на безименния пръст

Венчалният пръстен: защо на безименния пръст Съществува цяла теория защо едно нещо се прави така, само така, а не другояче. Палецът е пръстът на родителите. Показалецът – на братята и сестрите. Средният – на теб самия. Безименния – на твоя партньор /съпруг, съп...

С какво можем да облекчим кашлицата

С какво можем да облекчим кашлицата

При кашлица – чай от орехи При настинка и грип – билкови сиропи и отвари. Мед, зехтин и лимони Някога са използвали сиропа с мед, зехтин и лимони, за да се лекуват остри вирусни инфекции на горните дихателни пътища. Медът стимулира оздравителните процеси в лигавицата на устната ку...

Безсънието отключва автоимунните болести

Безсънието отключва автоимунните болести

Безсънието увеличава автоимунните болести За заспиване: отпускащо дишане, чай с канела, банани, вана с английска сол „Безсънието е сред най-масовите проблеми на съвременния човек, но то е преодолимо. Сънят е не само потребност и навик, а и пове...