Домашни шампоани

Домашни шампоани

Източник: , , 18.04.2014
Домашни шампоани

Домашни шампоаниАко не искате да си посипвате косата с пепел или да използвате коселомлечни продукти, както са го правели в древността, опитайте следните рецепти за домашни шампоани.

Отдавна е известен методът за миене на косата с кокоши жълтък. При това той може да се смесва с различни компоненти: кисело мляко, мед, лимонов сок, масло и т н.

За сухи коси смесете 1 жълтък с 1 суп лъж зехтин, втрийте в главата и измийте. Проблемът е , че косите трудно се отмиват, но затова пък резултатът е великолепен.

За мазни коси е подходяща горчицата: на 2 л вода добавете 1 суп луж прах, размесете добре и измийте главата.

Натопете парче хляб в гореща вода до състояние на кашица, претрийте през сито до еднородно състояние, втрийте в главата и след това измийте добре.

Несъмнено натуралните средства са много полезни за кожата на главата, те укрепват косите и им дават сила. Но те имат и един съществен недостатък – косите изглеждат немити.

Вторият им недостатък е, че бързо се развалят, затова трябва да се приготвят веднага преди приложение.

Можете да си направите и шампоан на сапунена основа, като принципът е подобен с приготвянето на сапун в домашни условия. Ще вие необходима сапунена основа, която можете да купите в магазин или в интернет, плюс 20% разтвор на сол (2 г сол на 10 мл вода).

Основата се нагрява до 30-35 градуса на водна баня, добавя се разтворът (не повече от десета част от теглото на основата). Сместта може да се обогати с екстрати от билки, растителни и етерични масла, течни витамини. Готовият шампоан се налива в подходящ съд.

Мненията за шампоаните, приготвени в домашни условия, са противоречиви. Вероятно крайният резултат зависи от качеството на съставките и състоянието на косата. Но във всеки случай си струва да се опита.


1 гласа
Статия
Домашни шампоани
Гъбички, климакс, кашлица, хрема, плексит

Гъбички, климакс, кашлица, хрема, плексит

Гъбички, климакс, кашлица, хрема, плексит При гъбички по краката Една шепа пресни листа от джоджен се накълцва и се смесват с чаена лъжица сол. Със сместа се мажат пръстите и междупръстията и на двете стъпала. След като кашата изсъхне, краката се измиват и посушават добре. Д...

Фолиевата киселина - красота и тонус

Фолиевата киселина - красота и тонус

Фолиевата киселина – красота и тонус Напоследък хората са доста добре осведомени по въпросите на правилното и балансирано хранене, като дори и насън могат да изрецитират хранителната пирамида. На женския организъм просто му е необходима фолиева киселина, за да изглеждаме добре и...

6 Съвета за самотни жени

6 Съвета за самотни жени

6 съвета за самотни жени Ако дълго време не можете да намерите достоен партньор, не се отчайвайте. Струва си само малко да преобразите дома си , като го напълните с енергията на щастието и късмета и любовта ще се завърне във вашия живот, съветват руските интериорни психолози и дават безценни съвети. Опитайте!

Три правила за силен старт на деня

Три правила за силен старт на деня

Три правила за силен старт на деня За да се чувства добре и да е бодър сутринта, човек трябва да спазва следните прости правила: 1.Хапвайте нещо веднага след сън – най-много 30-40 мин след ставането от леглото. Това засилва метаболизма и събужда храносмилателната система. Ако сте ...