Масаж срещу болки

Масаж срещу болки

Източник: , , 09.02.2014
Масаж срещу болки

Масаж срещу болкатаНародът казва: настинал ли си, веднага сложи краката в топла вода с морска сол! Повишената физиологична активност на стъпалата обяснява защо от краката най-лесно тръгва настинката. Когато стъпалото не е закалено, колебанията в температурата могат да понижат съпротивителните сили на прганизма и да докарат болест.Затова закалителните процедури на стъпалата са задължителни, ако искаме да укрепим здравето си. Масажът, тренировките и физиологичната активност на стъпалото е един от основните фактори за добро здраве. Затова ходенето бос е не само полезно – то е задължително! Обут ли е кракът, изкуственият микроклимат на комфорт превежда рецепторите върху стъпалата в принудително бездействие, понижава естествената им физиологична активност, а оттам – и защитната им функция при адаптация на човека към различни условия.

По повърхността на човешкото стъпало са разположени точки, свързани с вътрешните ни органи и с жизнено важни центрове на човешкия организъм. Когато се разболеем, биологичната активност на тези точки се повишава в зависимост от степента на увреждане на дадения орган. След отзвучаване на болестта тя се нормализира.

Когато се масажира стъпалото, се започва от пръстите и се върви към петата, като внимателно се обхожда всяка една от физиологичните точки. Добре е след масажа да се направят и водни процедури, като се редува топла със студена вода.

Като масажирате лявото стъпало лекувате глава, мозък – дясната половина, хипофизата, дясно слепоочие, нос, врат, дясно ухо и око, ляво рамо, трапецовиден мускул, щитовидна жлеза, бял дроб и бронхи – дясна страна, стомах, панкреас, дванаресетопръстник, бъбреци, черва, ляво коляно, тестиси, яйчници, далак, сърце.

Дясно стъпало: мозък – лява половина, челни синуси, лява половина, слепоочие, нос, врат, ляво око и ухо, дясно рамо, дясни коляно, бял дроб и бронхи – дясна страна.


2 гласа
Статия
Масаж срещу болки
Каква е твоята карма

Каква е твоята карма

Каква е твоята карма За да немериш важното в случая число, трябва да събереш цифрите на рождената си дата – ден, месец, година. Едноцифреното число, което получиш, ще ти каже повече за твоята карма. 1. – Сила, честолюбие, активност, слава. Ще имате успехи в живота, ако се придържате към пр...

Гъбички, климакс, кашлица, хрема, плексит

Гъбички, климакс, кашлица, хрема, плексит

Гъбички, климакс, кашлица, хрема, плексит При гъбички по краката Една шепа пресни листа от джоджен се накълцва и се смесват с чаена лъжица сол. Със сместа се мажат пръстите и междупръстията и на двете стъпала. След като кашата изсъхне, краката се измиват и посушават добре. Д...

Фолиевата киселина - красота и тонус

Фолиевата киселина - красота и тонус

Фолиевата киселина – красота и тонус Напоследък хората са доста добре осведомени по въпросите на правилното и балансирано хранене, като дори и насън могат да изрецитират хранителната пирамида. На женския организъм просто му е необходима фолиева киселина, за да изглеждаме добре и...

6 Съвета за самотни жени

6 Съвета за самотни жени

6 съвета за самотни жени Ако дълго време не можете да намерите достоен партньор, не се отчайвайте. Струва си само малко да преобразите дома си , като го напълните с енергията на щастието и късмета и любовта ще се завърне във вашия живот, съветват руските интериорни психолози и дават безценни съвети. Опитайте!