Есенен косопад

Есенен косопад

Източник: , , 14.01.2014
Есенен косопад
Есенен косопадОкапването на косата се превръща в истинска епидемия през есента. Дори сифонът в банята може да се запуши от падналите по време на къпането коси, а броят на намерените върху възглавницата косми драстично се увеличава.

Есенният косопад докторите обясяват със сезонно изтощаване на целия организъм. При това състояние на тялото луковицата /коренът на косъма/ не получава достатъчно хранителни вещества и отслабва. Косата полека-лека губи силата и здравината си – започва да се къса и да цъфти, а крайният резултат силен косопад.

Този проблен не може да се реши амо с външно приложение, отбелязват дерматолозите. Когато става въпрос за изтощаване, решението е интензивно подхранване отвътре. Само така може да се възстанови жизнената сила на луковицата, а от там и на косата.

Най-полезни за бързото спиране на косопада са три растителни масла. Маслото от пшеница повишава хидратацията, маслото от вечерна иглика възстановява вече увредените клетки, а маслото от бораго /пореч/ има силно подхранващо действие.


1 гласа
Статия
Есенен косопад
Каква е твоята карма

Каква е твоята карма

Каква е твоята карма За да немериш важното в случая число, трябва да събереш цифрите на рождената си дата – ден, месец, година. Едноцифреното число, което получиш, ще ти каже повече за твоята карма. 1. – Сила, честолюбие, активност, слава. Ще имате успехи в живота, ако се придържате към пр...

Гъбички, климакс, кашлица, хрема, плексит

Гъбички, климакс, кашлица, хрема, плексит

Гъбички, климакс, кашлица, хрема, плексит При гъбички по краката Една шепа пресни листа от джоджен се накълцва и се смесват с чаена лъжица сол. Със сместа се мажат пръстите и междупръстията и на двете стъпала. След като кашата изсъхне, краката се измиват и посушават добре. Д...

Фолиевата киселина - красота и тонус

Фолиевата киселина - красота и тонус

Фолиевата киселина – красота и тонус Напоследък хората са доста добре осведомени по въпросите на правилното и балансирано хранене, като дори и насън могат да изрецитират хранителната пирамида. На женския организъм просто му е необходима фолиева киселина, за да изглеждаме добре и...

6 Съвета за самотни жени

6 Съвета за самотни жени

6 съвета за самотни жени Ако дълго време не можете да намерите достоен партньор, не се отчайвайте. Струва си само малко да преобразите дома си , като го напълните с енергията на щастието и късмета и любовта ще се завърне във вашия живот, съветват руските интериорни психолози и дават безценни съвети. Опитайте!