Самотата може да подрине имунитета

Самотата може да подрине имунитета

Източник: , , 21.12.2013
Самотата може да подрине имунитета

Самотата е лоша за имунитетаЕмоционалният стрес често предизвиква главоболие, стомашни болки, повръщане, схващания в крака или в ръката, без тези органи да са болни.

Причината е, че мозъкът предава сигнали във всяка една биологична система. И тази, която е по-уязвима, започва да алармира, че нещо нередно се случва при човека.

Хора, останали сами, много често боледуват не само от вирусни заболявания, но и от най-тежките болести. Това се случва, защото тяхния имунитет е много намалял. Самотният човек често страда и от депресии.

Емоционалната горчилка, натрупана от ежедневието, при самотниците е причина за срива на имунната система.

Статистиката сочи, че самотниците живеят по-малко и това се дължи на факта, че организмът им е с намалени защитни сили. Лекарите препоръчват на такива пациенти да се занимават активно с лек спорт, да излизат на разходка всеки ден, да се виждат с приятели, съседи и да не се подават на черните мисли.


1 гласа
Статия
Самотата може да подрине имунитета
Каква е твоята карма

Каква е твоята карма

Каква е твоята карма За да немериш важното в случая число, трябва да събереш цифрите на рождената си дата – ден, месец, година. Едноцифреното число, което получиш, ще ти каже повече за твоята карма. 1. – Сила, честолюбие, активност, слава. Ще имате успехи в живота, ако се придържате към пр...

Гъбички, климакс, кашлица, хрема, плексит

Гъбички, климакс, кашлица, хрема, плексит

Гъбички, климакс, кашлица, хрема, плексит При гъбички по краката Една шепа пресни листа от джоджен се накълцва и се смесват с чаена лъжица сол. Със сместа се мажат пръстите и междупръстията и на двете стъпала. След като кашата изсъхне, краката се измиват и посушават добре. Д...

Фолиевата киселина - красота и тонус

Фолиевата киселина - красота и тонус

Фолиевата киселина – красота и тонус Напоследък хората са доста добре осведомени по въпросите на правилното и балансирано хранене, като дори и насън могат да изрецитират хранителната пирамида. На женския организъм просто му е необходима фолиева киселина, за да изглеждаме добре и...

6 Съвета за самотни жени

6 Съвета за самотни жени

6 съвета за самотни жени Ако дълго време не можете да намерите достоен партньор, не се отчайвайте. Струва си само малко да преобразите дома си , като го напълните с енергията на щастието и късмета и любовта ще се завърне във вашия живот, съветват руските интериорни психолози и дават безценни съвети. Опитайте!