Медът лекува над 100 болести

Медът лекува над 100 болести

Източник: , , 17.09.2013
Медът лекува над 100 болести

Медът лекува 100 болести100 грама дневно ви носят здраве за години напред

Медът е истински дар от природата, който освен че е изключително вкусен, е и много полезен. Той лекува над 100 болести. Лечебната му сила е извастна още от древността – той не дразни стомаха, усвоява се лесно от организма, успокоява нервната система и помага при редица заболявания. Забележителните съставки на меда включват витамините А, В, С, К и Е, органични киселини, липаза и много химични елементи, които се срещат в кръвта в съвсем малки количества.

Полезно е да се консумира до 100гр мед дневно , може да беде разтворен в топла вода, приет вечер, подобрява съня, освен това подобрява храносмилателните функции.

Медът е изключително ефикасно средство срещу простудни заболявания. В такива случаи е добре да се приема директно, в топло мляко или чай, смесен с лимонов сок. Потиска развитието на причинителите на гнойни процеси при заболявания на дихателните пътища – стафилококи, стрептококи и други.

Освн това пчелният продукт има силно изразено антимикробно действие. Той действа смъртоносно върху множество видове мокроорганизми , причиняващи възпаление на горните дихателни пътища , лигавиците в устната кухина, гинекологични заболявания, както и при гнойни процеси по кожата. При гастрити, язви, повишена киселинност на стомаха и запекмедът е едно от най-добрите средства за лечение. В тези случаи е най-добре сутрин на гладно да се изпива чаша вода с разтворени в нея 1-2 лъжици пчелен мед.

Уникалният продукт може да бъде прилаган и външно при рани. В тези случаи употребата му води до секретиране на раната и оздравяването й.

Медът подобрява общото състояние на организма – приеман продължително време, понижава холестерола и увеличава количеството на чевените кръвни телца. Полезен е при активно спортуване, физически натоварвания и изтощение.

Единствените случаи, при които медът е противопоказен, са при изявена непоносимост (алергия) към пчелни прогукти и при захарен диабет.


2 гласа
Статия
Медът лекува над 100 болести
Каква е твоята карма

Каква е твоята карма

Каква е твоята карма За да немериш важното в случая число, трябва да събереш цифрите на рождената си дата – ден, месец, година. Едноцифреното число, което получиш, ще ти каже повече за твоята карма. 1. – Сила, честолюбие, активност, слава. Ще имате успехи в живота, ако се придържате към пр...

Гъбички, климакс, кашлица, хрема, плексит

Гъбички, климакс, кашлица, хрема, плексит

Гъбички, климакс, кашлица, хрема, плексит При гъбички по краката Една шепа пресни листа от джоджен се накълцва и се смесват с чаена лъжица сол. Със сместа се мажат пръстите и междупръстията и на двете стъпала. След като кашата изсъхне, краката се измиват и посушават добре. Д...

Фолиевата киселина - красота и тонус

Фолиевата киселина - красота и тонус

Фолиевата киселина – красота и тонус Напоследък хората са доста добре осведомени по въпросите на правилното и балансирано хранене, като дори и насън могат да изрецитират хранителната пирамида. На женския организъм просто му е необходима фолиева киселина, за да изглеждаме добре и...

6 Съвета за самотни жени

6 Съвета за самотни жени

6 съвета за самотни жени Ако дълго време не можете да намерите достоен партньор, не се отчайвайте. Струва си само малко да преобразите дома си , като го напълните с енергията на щастието и късмета и любовта ще се завърне във вашия живот, съветват руските интериорни психолози и дават безценни съвети. Опитайте!