Медът лекува над 100 болести

Медът лекува над 100 болести

Източник: , , 17.09.2013
Медът лекува над 100 болести

Медът лекува 100 болести100 грама дневно ви носят здраве за години напред

Медът е истински дар от природата, който освен че е изключително вкусен, е и много полезен. Той лекува над 100 болести. Лечебната му сила е извастна още от древността – той не дразни стомаха, усвоява се лесно от организма, успокоява нервната система и помага при редица заболявания. Забележителните съставки на меда включват витамините А, В, С, К и Е, органични киселини, липаза и много химични елементи, които се срещат в кръвта в съвсем малки количества.

Полезно е да се консумира до 100гр мед дневно , може да беде разтворен в топла вода, приет вечер, подобрява съня, освен това подобрява храносмилателните функции.

Медът е изключително ефикасно средство срещу простудни заболявания. В такива случаи е добре да се приема директно, в топло мляко или чай, смесен с лимонов сок. Потиска развитието на причинителите на гнойни процеси при заболявания на дихателните пътища – стафилококи, стрептококи и други.

Освн това пчелният продукт има силно изразено антимикробно действие. Той действа смъртоносно върху множество видове мокроорганизми , причиняващи възпаление на горните дихателни пътища , лигавиците в устната кухина, гинекологични заболявания, както и при гнойни процеси по кожата. При гастрити, язви, повишена киселинност на стомаха и запекмедът е едно от най-добрите средства за лечение. В тези случаи е най-добре сутрин на гладно да се изпива чаша вода с разтворени в нея 1-2 лъжици пчелен мед.

Уникалният продукт може да бъде прилаган и външно при рани. В тези случаи употребата му води до секретиране на раната и оздравяването й.

Медът подобрява общото състояние на организма – приеман продължително време, понижава холестерола и увеличава количеството на чевените кръвни телца. Полезен е при активно спортуване, физически натоварвания и изтощение.

Единствените случаи, при които медът е противопоказен, са при изявена непоносимост (алергия) към пчелни прогукти и при захарен диабет.


0 гласа
Статия
Медът лекува над 100 болести
При болезнена менструация

При болезнена менструация

На какво да заложим при менструални болки Менструалната болка се лекува с топло. Всеки месец жените в репродуктивна възраст се сблъскват с естествената физиологична функция на организма – менструацията. При здрав организъм тя протича с лек дискомфорт. На практика обаче много жени усещат силни болки в ко...

Защо носим венчалния пръстен на безименния пръст

Защо носим венчалния пръстен на безименния пръст

Венчалният пръстен: защо на безименния пръст Съществува цяла теория защо едно нещо се прави така, само така, а не другояче. Палецът е пръстът на родителите. Показалецът – на братята и сестрите. Средният – на теб самия. Безименния – на твоя партньор /съпруг, съп...

С какво можем да облекчим кашлицата

С какво можем да облекчим кашлицата

При кашлица – чай от орехи При настинка и грип – билкови сиропи и отвари. Мед, зехтин и лимони Някога са използвали сиропа с мед, зехтин и лимони, за да се лекуват остри вирусни инфекции на горните дихателни пътища. Медът стимулира оздравителните процеси в лигавицата на устната ку...

Безсънието отключва автоимунните болести

Безсънието отключва автоимунните болести

Безсънието увеличава автоимунните болести За заспиване: отпускащо дишане, чай с канела, банани, вана с английска сол „Безсънието е сред най-масовите проблеми на съвременния човек, но то е преодолимо. Сънят е не само потребност и навик, а и пове...