През лятото косата се изтощава

През лятото косата се изтощава

Източник: , , 14.09.2013
През лятото косата се изтощава

Косата се изтощава през лятотоСептември е месецът, в който косата е изтощена от продължителното влияние на слънчевите лъчи, от морската и хлорираната вода, от жегите през лятото. Врезултат на това тя се къса лесно, краищата й се делят, а корените й се омазняват.

Уви, тъкмо когато възстановите състоянието й , се появяват други прблеми – студ ,вятър, дъжд, по-често и интензивно използване на сешуар и т н. Затова тук ще ви дадем няколко съвета, които ще ви помогнат да предпазите косата си през наближаващия есенен сезон.

Много дами предпочитат да ходят без шапка през есента, но правят огромна грешка. Когато се затоплили косата си със сешоар, а после сте излезли на по-ниските температури навън, косата изпитва стрес по цялата си дължина. За да не се случва това, си изберете подходяща за вас модерна шапка или друг аксесоар, който предпазва главата ви.

Най-подходящият вариант за красивата и здрава коса през есенния сезон е баретата. Тази шапка е идеална за септември и октомври, защото хем е лека, хем съхранява топлината и осигурява нормакната циркулация на въздух.

Ако баретата не отговаря на вкуса ви, опитайте с шал. Задължително обаче е той да бъде от естествена материя.

През есента не си позволявайте да излизате, без да сте изсушили косата си, защото през този сезон навън е вече сравнително студено. Но от друга страна, така косата става суха и краищата й се цепят.

За да избегнете неприятностите, е добре да използвате маски за коса, средства за разделящи се краища, наситени с витамини А, В и Е. Подходящи са и спрейовете за оформяне, които не омазняват.

Когато използвате сешоар, не го пускайте на най-горещото. И го дръжте на разумно разстояние от главата си, за да щадите космите.

Основно условие за здравето на косата през есента е интервалът между изсушаването и излизането на открито да е минимум половин час. Не забравяйте това, колкото и да бързате за някъде.

Сауната, басейнът и солариумът също влияят отрицателно на косата. Когато ги посещавате, задължително носете с вас защитно средство за главата.


1 гласа
Статия
През лятото косата се изтощава
Каква е твоята карма

Каква е твоята карма

Каква е твоята карма За да немериш важното в случая число, трябва да събереш цифрите на рождената си дата – ден, месец, година. Едноцифреното число, което получиш, ще ти каже повече за твоята карма. 1. – Сила, честолюбие, активност, слава. Ще имате успехи в живота, ако се придържате към пр...

Гъбички, климакс, кашлица, хрема, плексит

Гъбички, климакс, кашлица, хрема, плексит

Гъбички, климакс, кашлица, хрема, плексит При гъбички по краката Една шепа пресни листа от джоджен се накълцва и се смесват с чаена лъжица сол. Със сместа се мажат пръстите и междупръстията и на двете стъпала. След като кашата изсъхне, краката се измиват и посушават добре. Д...

Фолиевата киселина - красота и тонус

Фолиевата киселина - красота и тонус

Фолиевата киселина – красота и тонус Напоследък хората са доста добре осведомени по въпросите на правилното и балансирано хранене, като дори и насън могат да изрецитират хранителната пирамида. На женския организъм просто му е необходима фолиева киселина, за да изглеждаме добре и...

6 Съвета за самотни жени

6 Съвета за самотни жени

6 съвета за самотни жени Ако дълго време не можете да намерите достоен партньор, не се отчайвайте. Струва си само малко да преобразите дома си , като го напълните с енергията на щастието и късмета и любовта ще се завърне във вашия живот, съветват руските интериорни психолози и дават безценни съвети. Опитайте!