През лятото косата се изтощава

През лятото косата се изтощава

Източник: , , 14.09.2013
През лятото косата се изтощава

Косата се изтощава през лятотоСептември е месецът, в който косата е изтощена от продължителното влияние на слънчевите лъчи, от морската и хлорираната вода, от жегите през лятото. Врезултат на това тя се къса лесно, краищата й се делят, а корените й се омазняват.

Уви, тъкмо когато възстановите състоянието й , се появяват други прблеми – студ ,вятър, дъжд, по-често и интензивно използване на сешуар и т н. Затова тук ще ви дадем няколко съвета, които ще ви помогнат да предпазите косата си през наближаващия есенен сезон.

Много дами предпочитат да ходят без шапка през есента, но правят огромна грешка. Когато се затоплили косата си със сешоар, а после сте излезли на по-ниските температури навън, косата изпитва стрес по цялата си дължина. За да не се случва това, си изберете подходяща за вас модерна шапка или друг аксесоар, който предпазва главата ви.

Най-подходящият вариант за красивата и здрава коса през есенния сезон е баретата. Тази шапка е идеална за септември и октомври, защото хем е лека, хем съхранява топлината и осигурява нормакната циркулация на въздух.

Ако баретата не отговаря на вкуса ви, опитайте с шал. Задължително обаче е той да бъде от естествена материя.

През есента не си позволявайте да излизате, без да сте изсушили косата си, защото през този сезон навън е вече сравнително студено. Но от друга страна, така косата става суха и краищата й се цепят.

За да избегнете неприятностите, е добре да използвате маски за коса, средства за разделящи се краища, наситени с витамини А, В и Е. Подходящи са и спрейовете за оформяне, които не омазняват.

Когато използвате сешоар, не го пускайте на най-горещото. И го дръжте на разумно разстояние от главата си, за да щадите космите.

Основно условие за здравето на косата през есента е интервалът между изсушаването и излизането на открито да е минимум половин час. Не забравяйте това, колкото и да бързате за някъде.

Сауната, басейнът и солариумът също влияят отрицателно на косата. Когато ги посещавате, задължително носете с вас защитно средство за главата.


0 гласа
Статия
През лятото косата се изтощава
При болезнена менструация

При болезнена менструация

На какво да заложим при менструални болки Менструалната болка се лекува с топло. Всеки месец жените в репродуктивна възраст се сблъскват с естествената физиологична функция на организма – менструацията. При здрав организъм тя протича с лек дискомфорт. На практика обаче много жени усещат силни болки в ко...

Защо носим венчалния пръстен на безименния пръст

Защо носим венчалния пръстен на безименния пръст

Венчалният пръстен: защо на безименния пръст Съществува цяла теория защо едно нещо се прави така, само така, а не другояче. Палецът е пръстът на родителите. Показалецът – на братята и сестрите. Средният – на теб самия. Безименния – на твоя партньор /съпруг, съп...

С какво можем да облекчим кашлицата

С какво можем да облекчим кашлицата

При кашлица – чай от орехи При настинка и грип – билкови сиропи и отвари. Мед, зехтин и лимони Някога са използвали сиропа с мед, зехтин и лимони, за да се лекуват остри вирусни инфекции на горните дихателни пътища. Медът стимулира оздравителните процеси в лигавицата на устната ку...

Безсънието отключва автоимунните болести

Безсънието отключва автоимунните болести

Безсънието увеличава автоимунните болести За заспиване: отпускащо дишане, чай с канела, банани, вана с английска сол „Безсънието е сред най-масовите проблеми на съвременния човек, но то е преодолимо. Сънят е не само потребност и навик, а и пове...