Екзотичните амулети

Екзотичните амулети

Източник: , , 28.08.2013
Екзотичните амулети

Екзотични амулетиЕкзотичните талисмани, които напоследък е модерно да се носят през лятото, обикновено са внос от Африка, Латинска Америка и Далечния изток и според вещите в магическите практики съвсем не са безобидни. Много от тях представляват древни символи, свързани с култове и ритуали, които не познаваме. Затова е добре да се осведомом за произхода и значението им.

Печатът на Соломон е хит сред магическите сувенири. Двата преплетени триъгълника, образуващи шестлъчна звезда, понякога са обрамчени от изображение на змия, захапала опашката си. Смята се , че украшението защитава от беди и внезапни неприятности. Срещат се и медальони с изображението на Ом – древен индийски и тибетски знак, с който се означава магическият звук на сътворениято. Той носи озарение, очиства разума и откъсва душата от земните й дела.

Също често срещана е гривната от червен плетен шнур, която са забелязвани да нисят на лявата си китка Мадона, Джони Деп, Бритни Спиърс и други знаменитости от артистичния и дори от политическия елит. Тя напомня донякъде на нашенската мартеница или на аления конец против уроки, който трдиционно връзваме на ръчичките на бебетата и малките деца. Нарича се „йерусалимска нишка” и се смята за амулет, който прогонва нещастията и несполуките.

По сергиите из курортите може да се видят зъби от акула, нанизани на кожена връвчица. Носи им се славата, че прогонвали демони и предпазвали от изкушения. Но като се замислиш какво са разкъсвали тези зъби, някак ти се отщява да ги носиш близо до сърцето си. Много колоритни са латиноамериканските талисмани, които представляват малки кръгли глинени плочици с изображения на животни. Идеята е заимствана от индианските обичаи да се почитат духовете –пазители на хората, които се превъплащават в различни живи същества. Ако се сдобиете с глинен талисман, върху който е нарисуван например пеликан, може да се надявате на скорошно и дълго пътуване из далечни страни, защото това е амулетът на пътешествениците.


2 гласа
Статия
Екзотичните амулети
Каква е твоята карма

Каква е твоята карма

Каква е твоята карма За да немериш важното в случая число, трябва да събереш цифрите на рождената си дата – ден, месец, година. Едноцифреното число, което получиш, ще ти каже повече за твоята карма. 1. – Сила, честолюбие, активност, слава. Ще имате успехи в живота, ако се придържате към пр...

Гъбички, климакс, кашлица, хрема, плексит

Гъбички, климакс, кашлица, хрема, плексит

Гъбички, климакс, кашлица, хрема, плексит При гъбички по краката Една шепа пресни листа от джоджен се накълцва и се смесват с чаена лъжица сол. Със сместа се мажат пръстите и междупръстията и на двете стъпала. След като кашата изсъхне, краката се измиват и посушават добре. Д...

Фолиевата киселина - красота и тонус

Фолиевата киселина - красота и тонус

Фолиевата киселина – красота и тонус Напоследък хората са доста добре осведомени по въпросите на правилното и балансирано хранене, като дори и насън могат да изрецитират хранителната пирамида. На женския организъм просто му е необходима фолиева киселина, за да изглеждаме добре и...

6 Съвета за самотни жени

6 Съвета за самотни жени

6 съвета за самотни жени Ако дълго време не можете да намерите достоен партньор, не се отчайвайте. Струва си само малко да преобразите дома си , като го напълните с енергията на щастието и късмета и любовта ще се завърне във вашия живот, съветват руските интериорни психолози и дават безценни съвети. Опитайте!