Цветът на розите носи различни послания

Цветът на розите носи различни послания

Източник: , , 22.08.2013
Цветът на розите носи различни послания

Цветът на розитеВсеки знае, че чевената роза е символ на страстна любов. ПОзнато ли ви е обаче значението на останалите ьветове на царицата на цветята? Добре е да го знаете, за да може да отправите желаното послание, когато поднасяте букет.

ЧЕРВЕНА. Тя е един от най-добрите подаръци от влюбен мъж към дамата му. Не бива обаче да се изненадвате, ако ви я поднесе шефът ви или колега, защото цветето означава също „поздравления”, „отлично свършена работа” и „моите уважения”.

БЯЛА. Тя се подарява най-вече на приятел. Свързва се с невинността, чистотата, младостта, предаността. Подходяща е и за булченски букети, защото е пожелание за щастлива и дълготрайна любов.

РОЗОВА. Идеална е за приятели, роднини и колеги. Означава „Благодаря” и „Възхищавам ти се”. Аки мъж я подаде на жена, посланието й е ”Моля те, повярвай ми”.

ЖЪЛТА. ПОгрешно е схващането, че подобно цвете символизира омразата. В действителност то се свързва с ревността. Освен това е обещание за прошка и ново начало, за завръщане и възкресяваме на стари спомени. Най-вероятно е да ви я поднасе бивш възлюблен или човек, когото наскоро сте наранили, но продължава да ви обича.

С ЖЪЛТИ ЛИСТЕНЦА, ОБРАМЧЕНИ С ЧЕРВЕН КАНТ. Подобна роза е знак, че мъжът току що се е влюбил във вас.

ОРАНЖЕВА. Ако е от любим, символизира неговото желание. В случай , че е от приятел, е знак за радостта, което му носят общите ви преживявания.

ЧЕРВЕНО-БЯЛА.Тя е символ на единството, затова е идеална за младоженци или за хора, които честват годишнина от свадбата или запознанството си.

ЧЕРВЕНО-ЖЪЛТА. Споделени чувства, веселие.

ПРАСКОВЕНА.В колегиалните взаимоотношения тя означава, че сте близо до сключването на успешна зделка, че се разбирате отлично, че сте искрени и благодарни.

ЛИЛАВА. Тази трудно селектирана роза обикновено се подарява от мъж, загубил ума и дума по жена, която смята за тайнствена и недостъпна.

ЧЕРНА. Цветът й е красноречив. Означава „Сбогом”.


2 гласа
Статия
Цветът на розите носи различни послания
При болезнена менструация

При болезнена менструация

На какво да заложим при менструални болки Менструалната болка се лекува с топло. Всеки месец жените в репродуктивна възраст се сблъскват с естествената физиологична функция на организма – менструацията. При здрав организъм тя протича с лек дискомфорт. На практика обаче много жени усещат силни болки в ко...

Защо носим венчалния пръстен на безименния пръст

Защо носим венчалния пръстен на безименния пръст

Венчалният пръстен: защо на безименния пръст Съществува цяла теория защо едно нещо се прави така, само така, а не другояче. Палецът е пръстът на родителите. Показалецът – на братята и сестрите. Средният – на теб самия. Безименния – на твоя партньор /съпруг, съп...

С какво можем да облекчим кашлицата

С какво можем да облекчим кашлицата

При кашлица – чай от орехи При настинка и грип – билкови сиропи и отвари. Мед, зехтин и лимони Някога са използвали сиропа с мед, зехтин и лимони, за да се лекуват остри вирусни инфекции на горните дихателни пътища. Медът стимулира оздравителните процеси в лигавицата на устната ку...

Безсънието отключва автоимунните болести

Безсънието отключва автоимунните болести

Безсънието увеличава автоимунните болести За заспиване: отпускащо дишане, чай с канела, банани, вана с английска сол „Безсънието е сред най-масовите проблеми на съвременния човек, но то е преодолимо. Сънят е не само потребност и навик, а и пове...