Цветът на розите носи различни послания

Цветът на розите носи различни послания

Източник: , , 22.08.2013
Цветът на розите носи различни послания

Цветът на розитеВсеки знае, че чевената роза е символ на страстна любов. ПОзнато ли ви е обаче значението на останалите ьветове на царицата на цветята? Добре е да го знаете, за да може да отправите желаното послание, когато поднасяте букет.

ЧЕРВЕНА. Тя е един от най-добрите подаръци от влюбен мъж към дамата му. Не бива обаче да се изненадвате, ако ви я поднесе шефът ви или колега, защото цветето означава също „поздравления”, „отлично свършена работа” и „моите уважения”.

БЯЛА. Тя се подарява най-вече на приятел. Свързва се с невинността, чистотата, младостта, предаността. Подходяща е и за булченски букети, защото е пожелание за щастлива и дълготрайна любов.

РОЗОВА. Идеална е за приятели, роднини и колеги. Означава „Благодаря” и „Възхищавам ти се”. Аки мъж я подаде на жена, посланието й е ”Моля те, повярвай ми”.

ЖЪЛТА. ПОгрешно е схващането, че подобно цвете символизира омразата. В действителност то се свързва с ревността. Освен това е обещание за прошка и ново начало, за завръщане и възкресяваме на стари спомени. Най-вероятно е да ви я поднасе бивш възлюблен или човек, когото наскоро сте наранили, но продължава да ви обича.

С ЖЪЛТИ ЛИСТЕНЦА, ОБРАМЧЕНИ С ЧЕРВЕН КАНТ. Подобна роза е знак, че мъжът току що се е влюбил във вас.

ОРАНЖЕВА. Ако е от любим, символизира неговото желание. В случай , че е от приятел, е знак за радостта, което му носят общите ви преживявания.

ЧЕРВЕНО-БЯЛА.Тя е символ на единството, затова е идеална за младоженци или за хора, които честват годишнина от свадбата или запознанството си.

ЧЕРВЕНО-ЖЪЛТА. Споделени чувства, веселие.

ПРАСКОВЕНА.В колегиалните взаимоотношения тя означава, че сте близо до сключването на успешна зделка, че се разбирате отлично, че сте искрени и благодарни.

ЛИЛАВА. Тази трудно селектирана роза обикновено се подарява от мъж, загубил ума и дума по жена, която смята за тайнствена и недостъпна.

ЧЕРНА. Цветът й е красноречив. Означава „Сбогом”.


3 гласа
Статия
Цветът на розите носи различни послания
Каква е твоята карма

Каква е твоята карма

Каква е твоята карма За да немериш важното в случая число, трябва да събереш цифрите на рождената си дата – ден, месец, година. Едноцифреното число, което получиш, ще ти каже повече за твоята карма. 1. – Сила, честолюбие, активност, слава. Ще имате успехи в живота, ако се придържате към пр...

Гъбички, климакс, кашлица, хрема, плексит

Гъбички, климакс, кашлица, хрема, плексит

Гъбички, климакс, кашлица, хрема, плексит При гъбички по краката Една шепа пресни листа от джоджен се накълцва и се смесват с чаена лъжица сол. Със сместа се мажат пръстите и междупръстията и на двете стъпала. След като кашата изсъхне, краката се измиват и посушават добре. Д...

Фолиевата киселина - красота и тонус

Фолиевата киселина - красота и тонус

Фолиевата киселина – красота и тонус Напоследък хората са доста добре осведомени по въпросите на правилното и балансирано хранене, като дори и насън могат да изрецитират хранителната пирамида. На женския организъм просто му е необходима фолиева киселина, за да изглеждаме добре и...

6 Съвета за самотни жени

6 Съвета за самотни жени

6 съвета за самотни жени Ако дълго време не можете да намерите достоен партньор, не се отчайвайте. Струва си само малко да преобразите дома си , като го напълните с енергията на щастието и късмета и любовта ще се завърне във вашия живот, съветват руските интериорни психолози и дават безценни съвети. Опитайте!