Мед и диабет? Забравете!

Мед и диабет? Забравете!

Източник: , , 16.08.2013
Мед и диабет? Забравете!

Мед и диабетМного от болните от диабет смятат, че могат да заменят захарта в храната си с мед. Това обаче е голяма грешка, категорични са специалистите.

На първо място трябва да се знае , че захарният диабет не е болест, която може да бъде лекувана със средствата на народната медицина. Билките и тревите в никакъв случай не могат да заменят лекарствата като инсулин и понижаващите кръвната захар таблетки. Още по-малко това може да направи медът.

Защо е така?

Няколко са причините , поради което сладкото лакомство е забранено за диабетиците.

*Преди всичко трябва да знаем, че медът съдържа 75-80 на сто въглехидрати: захароза, фруктоза, глюкоза. Останалото са витамини, вода, различни минерали. Всички въглехидрати в организма се усвояват под формата на глюкоза. Фруктозата също в черния дроб се превръща в глюкоза и мазнини. Така ,че медът вдига кръвната захар точно както и останалите сладки храни.

*Освен това медът е силно калоричен. В една чаена лъжичка от лакомството има 60 калории.

*Има и още нещо . На пазара обикновено не се предлага натурален мед. През зимата обикновено пчелите се подхранват със захар. А този мед съдържа много повече глюкоза от чистия. Да не говорим, че не е и така полезен като него, защото хранителните вещества в него са по-малко.


2 гласа
Статия
Мед и диабет? Забравете!
Каква е твоята карма

Каква е твоята карма

Каква е твоята карма За да немериш важното в случая число, трябва да събереш цифрите на рождената си дата – ден, месец, година. Едноцифреното число, което получиш, ще ти каже повече за твоята карма. 1. – Сила, честолюбие, активност, слава. Ще имате успехи в живота, ако се придържате към пр...

Гъбички, климакс, кашлица, хрема, плексит

Гъбички, климакс, кашлица, хрема, плексит

Гъбички, климакс, кашлица, хрема, плексит При гъбички по краката Една шепа пресни листа от джоджен се накълцва и се смесват с чаена лъжица сол. Със сместа се мажат пръстите и междупръстията и на двете стъпала. След като кашата изсъхне, краката се измиват и посушават добре. Д...

Фолиевата киселина - красота и тонус

Фолиевата киселина - красота и тонус

Фолиевата киселина – красота и тонус Напоследък хората са доста добре осведомени по въпросите на правилното и балансирано хранене, като дори и насън могат да изрецитират хранителната пирамида. На женския организъм просто му е необходима фолиева киселина, за да изглеждаме добре и...

6 Съвета за самотни жени

6 Съвета за самотни жени

6 съвета за самотни жени Ако дълго време не можете да намерите достоен партньор, не се отчайвайте. Струва си само малко да преобразите дома си , като го напълните с енергията на щастието и късмета и любовта ще се завърне във вашия живот, съветват руските интериорни психолози и дават безценни съвети. Опитайте!