Мед и диабет? Забравете!

Мед и диабет? Забравете!

Източник: , , 16.08.2013
Мед и диабет? Забравете!

Мед и диабетМного от болните от диабет смятат, че могат да заменят захарта в храната си с мед. Това обаче е голяма грешка, категорични са специалистите.

На първо място трябва да се знае , че захарният диабет не е болест, която може да бъде лекувана със средствата на народната медицина. Билките и тревите в никакъв случай не могат да заменят лекарствата като инсулин и понижаващите кръвната захар таблетки. Още по-малко това може да направи медът.

Защо е така?

Няколко са причините , поради което сладкото лакомство е забранено за диабетиците.

*Преди всичко трябва да знаем, че медът съдържа 75-80 на сто въглехидрати: захароза, фруктоза, глюкоза. Останалото са витамини, вода, различни минерали. Всички въглехидрати в организма се усвояват под формата на глюкоза. Фруктозата също в черния дроб се превръща в глюкоза и мазнини. Така ,че медът вдига кръвната захар точно както и останалите сладки храни.

*Освен това медът е силно калоричен. В една чаена лъжичка от лакомството има 60 калории.

*Има и още нещо . На пазара обикновено не се предлага натурален мед. През зимата обикновено пчелите се подхранват със захар. А този мед съдържа много повече глюкоза от чистия. Да не говорим, че не е и така полезен като него, защото хранителните вещества в него са по-малко.


1 гласа
Статия
Мед и диабет? Забравете!
Гъбички, климакс, кашлица, хрема, плексит

Гъбички, климакс, кашлица, хрема, плексит

Гъбички, климакс, кашлица, хрема, плексит При гъбички по краката Една шепа пресни листа от джоджен се накълцва и се смесват с чаена лъжица сол. Със сместа се мажат пръстите и междупръстията и на двете стъпала. След като кашата изсъхне, краката се измиват и посушават добре. Д...

Фолиевата киселина - красота и тонус

Фолиевата киселина - красота и тонус

Фолиевата киселина – красота и тонус Напоследък хората са доста добре осведомени по въпросите на правилното и балансирано хранене, като дори и насън могат да изрецитират хранителната пирамида. На женския организъм просто му е необходима фолиева киселина, за да изглеждаме добре и...

6 Съвета за самотни жени

6 Съвета за самотни жени

6 съвета за самотни жени Ако дълго време не можете да намерите достоен партньор, не се отчайвайте. Струва си само малко да преобразите дома си , като го напълните с енергията на щастието и късмета и любовта ще се завърне във вашия живот, съветват руските интериорни психолози и дават безценни съвети. Опитайте!

Три правила за силен старт на деня

Три правила за силен старт на деня

Три правила за силен старт на деня За да се чувства добре и да е бодър сутринта, човек трябва да спазва следните прости правила: 1.Хапвайте нещо веднага след сън – най-много 30-40 мин след ставането от леглото. Това засилва метаболизма и събужда храносмилателната система. Ако сте ...