Нитратите причиняват стрес

Нитратите причиняват стрес

Източник: , , 13.08.2013
Нитратите причиняват стрес

Нитратите причиняват стресВредата от нитратите са отдавна известни на медицината, но за жалост няма как да се предпазим напълно от тях, тъй като дори зеленчуците да не са отгледани с вредни торове, химикалите се натрупватпо естествен път в тях.

Ако върху зеленчуците има жълтеникави участъци, това значи, че съдържат много нитрати.

*Киснете зеленчуците, за да не се отровите

По външния вид трудно би могло да се определи доколко плодовете и зеленчуците са натъпкани с нитрати. Тези зеленчуци , които съдержат повече химикали, може да имат леко неестествен вкус. Затова ги опитвайте. Ако вкусът ви смущава, не купувайте повече от тях.

Колкото по-малка доза е попаднала в организма, толкова по-леко протича отравянето. При интоксикация с нитрати симптоми се появяват само когато количеството „изсмукан” хемоглобин е значително. Затова потърсете лекарска помощ. Първите признаци на отравяне се откриват в нервната система. Човек е по-силно стресиран, неспокоен и страда от безсъние. Освен това може да има промяна на цвета на лигавицата и кожата, болки в корема и диария.

Добре е да промиете стомаха – може и с обикновена вода, може с много лек разтвор на калиев перманганат. След това се изпива един сладък чай, 2-3 таблетки витамин С и активен въглен. Ако симптомите продължават , търсете лекарска помощ.

За да ограничите натравянето пък, придибийте навика да киснете зеленчуците във вода поне 30 минути преди консумациятя им.


2 гласа
Статия
Нитратите причиняват стрес
Каква е твоята карма

Каква е твоята карма

Каква е твоята карма За да немериш важното в случая число, трябва да събереш цифрите на рождената си дата – ден, месец, година. Едноцифреното число, което получиш, ще ти каже повече за твоята карма. 1. – Сила, честолюбие, активност, слава. Ще имате успехи в живота, ако се придържате към пр...

Гъбички, климакс, кашлица, хрема, плексит

Гъбички, климакс, кашлица, хрема, плексит

Гъбички, климакс, кашлица, хрема, плексит При гъбички по краката Една шепа пресни листа от джоджен се накълцва и се смесват с чаена лъжица сол. Със сместа се мажат пръстите и междупръстията и на двете стъпала. След като кашата изсъхне, краката се измиват и посушават добре. Д...

Фолиевата киселина - красота и тонус

Фолиевата киселина - красота и тонус

Фолиевата киселина – красота и тонус Напоследък хората са доста добре осведомени по въпросите на правилното и балансирано хранене, като дори и насън могат да изрецитират хранителната пирамида. На женския организъм просто му е необходима фолиева киселина, за да изглеждаме добре и...

6 Съвета за самотни жени

6 Съвета за самотни жени

6 съвета за самотни жени Ако дълго време не можете да намерите достоен партньор, не се отчайвайте. Струва си само малко да преобразите дома си , като го напълните с енергията на щастието и късмета и любовта ще се завърне във вашия живот, съветват руските интериорни психолози и дават безценни съвети. Опитайте!