Основни типове сънища

Основни типове сънища

Източник: , , 28.07.2013
Основни типове сънища

Основни типове сънищаСънна парализа

Опитвате се да се движите, но краката Ви отказват да се помръднат или уещатате, че сякаш цялата Ви физика е в капан? Опитвате се да говорите, но нито дума не излиза от устата Ви. Независимо от това какъв е конкретния контекст на съня Ви, Вие не можете да използвате гласа си, да изразите себе си или да отидете на определено място в съня си.

Сънища с пренасяне на различни места

Сънищата ви могат да ви заведат на много и различни места, опитвайки се да ви помогнат да превъзмогнете проблемите си и да разберете различни ситуации. Някои хора сънуват, че се намират в голям град, докато други често сънуват, че се намират в гора. Може да сънувате, че сте в средата на военни действия или пък на морския бряг без да имате идея какво значи това.

Без значение каде ви отведе съня, важното е да обърнете внимание на околността. Това може да ви помогне да разберете по-добре сънищата си и да откриете какви проблеми трябва да бъдат разрешени.

Сънища със змии


Змиите в сънищата може да са символ на:
  
    Подсъзнанието
    Че е време за промяна
   
Змиите показват, че се намирате във време на заздравяване или разрешаване на проблеми
Могат да са символ на неопитомена част от вас или скрит ресурс
Символ са на интуицията и духовното у вас, дълбините на душата ви - онова, което наистина ви движи напред От класическата фройдитска гледна точка, змиите са фалически символ

Сънища с пътуване

Повечето хора изпитват удоволствие от пътуването. Когато пътуваме в сънищата си обаче, често срещаме проблеми като изпускане на полета или качване на грешния влак. Това може да е обезпокоително и разочароващо, но запомнете, че тези сънища се опитват да ни помогнат да разберем по-добре случващото се в реалния живот, така че да постигнем целите си откривайки решения на проблемите, пред които сме изправени.

Кошмари


Какво е кошмар?
Кошмарът е много стресиращ сън който обикновено предизвиква поне частично събуждане. Сънуващия може да изпита различни на брои тревожни емоции по време на кошмар, като например вина, гняв, тъга или депресия, но най-често изпитваната емоция е страх и тревога. Сънищата с кошмари може да имат широки вариации в зависимост от хората които ги сънуват и от времето в което са сънувани. Вероятно най-честия кошмар, е че сте преследвани. Възрастните обикновено сънуват, че са преследвани от непозната мъжка фигура, докато децата обикновено са преследвани от животни или от някаква фантастична фигура.

Сънища с изневяра

Сънуването на изневяра, че не сте верни на своята половинка, е един от най-притеснителните типове сънища. Ако партньорът Ви е бил този който Ви е изневерил навярно сте се събудили с усещане за предателство и с разбито сърце. Ако Вие сте тези които са изневерили може би сте останали с чувство на вина.

Не забравяйте, че сънищата са символични и сън в който изневерявате на някого или Ви изневеряват, обикновено е свързан с някакви дълбоки нужди които не успявате да задоволите.

Сънища с бебета


Бебетата често се появяват в сънищата. Понякога сънищата са тревожни, например когато бебето е пренебрегнато или забравено или пък е грозно. Понякога сънищата с бебета могат да бъдат изпълнени с надежда - например когато се опитвате да имате такова. Без значение дали съня е с негативен или положителен заряд, важно е да запомним, че в сънищата бебетата са символ, както е и с всички наши сънища.

Еротични сънища


Всички сме имали подобен сън, но както сте се досетили той може да има много по-голямо психологическо значение от колкото си мислите.

Сънишата са начина по който нашето съзнание се опитва да разбере и да ни покаже някои идеи на които не обръщаме достатъчно внимание, някои наши желания и страхове които са твърде абстрактни или твърде обезпокоявящи за да мислим за тях докато сме будни. Еротичните сънища може и да не са свързание с някои Ваш секс символ, а да са символи свързани с Вашето емоционално състояние.

Пророчески сънища


В пророческите сънища, виждате бъдещето в съня си. Трудно е да се определи кой сън е пророчески, защото той може да бъде определен като такъв само след като събитията за които той предсказва вече са се случили. Обикновено само чуваме за такива сънища. Повечето сънища не са пророчески и затова онези които са са по-скоро инцидентни.

Сънища с падане на косата


Подобно на сънищата с падане на зъби, може да сънувате, че държите огледало в съня си и да видите как косата Ви пада. Когато косата опада в съня Ви това най-вероятно е свързано с притеснение за западане във Вашия сексуален живот или Вашата атрактивност. Може би се притеснявате от остаряването, и сте твърде загрижени от появяването на знаците на възрастта.

Сънуването на опадане на косата може също да означава страх от загубата на Вашата сила подобно на героя Самсон.

Сънища със зъби


Сънищата, в които Ви падат зъби, са може би най-разпространените сънища въобще. Най-честите сценарии на подобни сънища са, че зъбите просто се ронят в ръцете Ви, че падат един по един просто с леко подръпване. Подобни сънища са не просто плашещи и шокиращи, но често оставят сънуващия с трайно усещане за съня.

Едната теория за тези сънища е, че зъбите представляват Вашето безпокойство относно представянето Ви и как другите Ви възприемат. За съжаление живеем в свят, в който да изглеждаш добре се оценява високо, и зъбите Ви играят изключително важна роля за убедителността на подобна картина.


3 гласа
Статия
Основни типове сънища
При болезнена менструация

При болезнена менструация

На какво да заложим при менструални болки Менструалната болка се лекува с топло. Всеки месец жените в репродуктивна възраст се сблъскват с естествената физиологична функция на организма – менструацията. При здрав организъм тя протича с лек дискомфорт. На практика обаче много жени усещат силни болки в ко...

Защо носим венчалния пръстен на безименния пръст

Защо носим венчалния пръстен на безименния пръст

Венчалният пръстен: защо на безименния пръст Съществува цяла теория защо едно нещо се прави така, само така, а не другояче. Палецът е пръстът на родителите. Показалецът – на братята и сестрите. Средният – на теб самия. Безименния – на твоя партньор /съпруг, съп...

С какво можем да облекчим кашлицата

С какво можем да облекчим кашлицата

При кашлица – чай от орехи При настинка и грип – билкови сиропи и отвари. Мед, зехтин и лимони Някога са използвали сиропа с мед, зехтин и лимони, за да се лекуват остри вирусни инфекции на горните дихателни пътища. Медът стимулира оздравителните процеси в лигавицата на устната ку...

Безсънието отключва автоимунните болести

Безсънието отключва автоимунните болести

Безсънието увеличава автоимунните болести За заспиване: отпускащо дишане, чай с канела, банани, вана с английска сол „Безсънието е сред най-масовите проблеми на съвременния човек, но то е преодолимо. Сънят е не само потребност и навик, а и пове...