Основни типове сънища

Основни типове сънища

Източник: , , 28.07.2013
Основни типове сънища

Основни типове сънищаСънна парализа

Опитвате се да се движите, но краката Ви отказват да се помръднат или уещатате, че сякаш цялата Ви физика е в капан? Опитвате се да говорите, но нито дума не излиза от устата Ви. Независимо от това какъв е конкретния контекст на съня Ви, Вие не можете да използвате гласа си, да изразите себе си или да отидете на определено място в съня си.

Сънища с пренасяне на различни места

Сънищата ви могат да ви заведат на много и различни места, опитвайки се да ви помогнат да превъзмогнете проблемите си и да разберете различни ситуации. Някои хора сънуват, че се намират в голям град, докато други често сънуват, че се намират в гора. Може да сънувате, че сте в средата на военни действия или пък на морския бряг без да имате идея какво значи това.

Без значение каде ви отведе съня, важното е да обърнете внимание на околността. Това може да ви помогне да разберете по-добре сънищата си и да откриете какви проблеми трябва да бъдат разрешени.

Сънища със змии


Змиите в сънищата може да са символ на:
  
    Подсъзнанието
    Че е време за промяна
   
Змиите показват, че се намирате във време на заздравяване или разрешаване на проблеми
Могат да са символ на неопитомена част от вас или скрит ресурс
Символ са на интуицията и духовното у вас, дълбините на душата ви - онова, което наистина ви движи напред От класическата фройдитска гледна точка, змиите са фалически символ

Сънища с пътуване

Повечето хора изпитват удоволствие от пътуването. Когато пътуваме в сънищата си обаче, често срещаме проблеми като изпускане на полета или качване на грешния влак. Това може да е обезпокоително и разочароващо, но запомнете, че тези сънища се опитват да ни помогнат да разберем по-добре случващото се в реалния живот, така че да постигнем целите си откривайки решения на проблемите, пред които сме изправени.

Кошмари


Какво е кошмар?
Кошмарът е много стресиращ сън който обикновено предизвиква поне частично събуждане. Сънуващия може да изпита различни на брои тревожни емоции по време на кошмар, като например вина, гняв, тъга или депресия, но най-често изпитваната емоция е страх и тревога. Сънищата с кошмари може да имат широки вариации в зависимост от хората които ги сънуват и от времето в което са сънувани. Вероятно най-честия кошмар, е че сте преследвани. Възрастните обикновено сънуват, че са преследвани от непозната мъжка фигура, докато децата обикновено са преследвани от животни или от някаква фантастична фигура.

Сънища с изневяра

Сънуването на изневяра, че не сте верни на своята половинка, е един от най-притеснителните типове сънища. Ако партньорът Ви е бил този който Ви е изневерил навярно сте се събудили с усещане за предателство и с разбито сърце. Ако Вие сте тези които са изневерили може би сте останали с чувство на вина.

Не забравяйте, че сънищата са символични и сън в който изневерявате на някого или Ви изневеряват, обикновено е свързан с някакви дълбоки нужди които не успявате да задоволите.

Сънища с бебета


Бебетата често се появяват в сънищата. Понякога сънищата са тревожни, например когато бебето е пренебрегнато или забравено или пък е грозно. Понякога сънищата с бебета могат да бъдат изпълнени с надежда - например когато се опитвате да имате такова. Без значение дали съня е с негативен или положителен заряд, важно е да запомним, че в сънищата бебетата са символ, както е и с всички наши сънища.

Еротични сънища


Всички сме имали подобен сън, но както сте се досетили той може да има много по-голямо психологическо значение от колкото си мислите.

Сънишата са начина по който нашето съзнание се опитва да разбере и да ни покаже някои идеи на които не обръщаме достатъчно внимание, някои наши желания и страхове които са твърде абстрактни или твърде обезпокоявящи за да мислим за тях докато сме будни. Еротичните сънища може и да не са свързание с някои Ваш секс символ, а да са символи свързани с Вашето емоционално състояние.

Пророчески сънища


В пророческите сънища, виждате бъдещето в съня си. Трудно е да се определи кой сън е пророчески, защото той може да бъде определен като такъв само след като събитията за които той предсказва вече са се случили. Обикновено само чуваме за такива сънища. Повечето сънища не са пророчески и затова онези които са са по-скоро инцидентни.

Сънища с падане на косата


Подобно на сънищата с падане на зъби, може да сънувате, че държите огледало в съня си и да видите как косата Ви пада. Когато косата опада в съня Ви това най-вероятно е свързано с притеснение за западане във Вашия сексуален живот или Вашата атрактивност. Може би се притеснявате от остаряването, и сте твърде загрижени от появяването на знаците на възрастта.

Сънуването на опадане на косата може също да означава страх от загубата на Вашата сила подобно на героя Самсон.

Сънища със зъби


Сънищата, в които Ви падат зъби, са може би най-разпространените сънища въобще. Най-честите сценарии на подобни сънища са, че зъбите просто се ронят в ръцете Ви, че падат един по един просто с леко подръпване. Подобни сънища са не просто плашещи и шокиращи, но често оставят сънуващия с трайно усещане за съня.

Едната теория за тези сънища е, че зъбите представляват Вашето безпокойство относно представянето Ви и как другите Ви възприемат. За съжаление живеем в свят, в който да изглеждаш добре се оценява високо, и зъбите Ви играят изключително важна роля за убедителността на подобна картина.


4 гласа
Статия
Основни типове сънища
Каква е твоята карма

Каква е твоята карма

Каква е твоята карма За да немериш важното в случая число, трябва да събереш цифрите на рождената си дата – ден, месец, година. Едноцифреното число, което получиш, ще ти каже повече за твоята карма. 1. – Сила, честолюбие, активност, слава. Ще имате успехи в живота, ако се придържате към пр...

Гъбички, климакс, кашлица, хрема, плексит

Гъбички, климакс, кашлица, хрема, плексит

Гъбички, климакс, кашлица, хрема, плексит При гъбички по краката Една шепа пресни листа от джоджен се накълцва и се смесват с чаена лъжица сол. Със сместа се мажат пръстите и междупръстията и на двете стъпала. След като кашата изсъхне, краката се измиват и посушават добре. Д...

Фолиевата киселина - красота и тонус

Фолиевата киселина - красота и тонус

Фолиевата киселина – красота и тонус Напоследък хората са доста добре осведомени по въпросите на правилното и балансирано хранене, като дори и насън могат да изрецитират хранителната пирамида. На женския организъм просто му е необходима фолиева киселина, за да изглеждаме добре и...

6 Съвета за самотни жени

6 Съвета за самотни жени

6 съвета за самотни жени Ако дълго време не можете да намерите достоен партньор, не се отчайвайте. Струва си само малко да преобразите дома си , като го напълните с енергията на щастието и късмета и любовта ще се завърне във вашия живот, съветват руските интериорни психолози и дават безценни съвети. Опитайте!