Съновникът - древен колкото и сънищата

Съновникът - древен колкото и сънищата

Съновникът съществува откакто съществуват и сънищата

Източник: , , 27.07.2013
Съновникът - древен колкото и сънищата

Съновникът - древен колкото и сънищатаСъновникът съществува откакто съществуват и сънищата. В древността сънищата са разглеждани като продължение на реалния живот и затова е било важно тяхното значение. За някои те били послания от боговете, само висшите лечители и свещеници имали правото да тълкуват сънища.
Древните китайци също били много заинтересовани от сънищата и тяхното значение. При тях съществувало вярването, че по време на сън, душата на човека напуска тялото. В един от първите съновници на китайците е записано, че при тълкуването на сънищата важно е не само какво сънуваш, но и редица други фактори като коя година е, разположението на планетите и пр.
Имало времена, когато сънищата и съновниците били отричани и заклеймявани като магьосничество. Било забранено да се тълкуват сънищата и да им се обръща внимание.
Римляните изучавали и записвали сънищата, бил написан и първият съновник. Негов автор е Артемидорус, съновникът му съдържал 5 тома, с повече от 3000 сънища и тяхното тълкуването, което било основано на реални разкази на хората, които са го сънували.
Австралийския психоаналитик доктор Зигмунд Фройд се интересувал изключително много от съня и го изучавал непрекъснато и задълбочено. Неговата книга „Тълкуване на сънищата“, освен съновник е и революционен труд в анализирането и изучаването на съня.
Днес се обръща все по-голямо внимание на сънищата и тяхното интерпретиране, с помощта на което се опознава по-добре сънуващия и вътрешния му свят.


5 гласа
Статия
Съновникът - древен колкото и сънищата
Каква е твоята карма

Каква е твоята карма

Каква е твоята карма За да немериш важното в случая число, трябва да събереш цифрите на рождената си дата – ден, месец, година. Едноцифреното число, което получиш, ще ти каже повече за твоята карма. 1. – Сила, честолюбие, активност, слава. Ще имате успехи в живота, ако се придържате към пр...

Гъбички, климакс, кашлица, хрема, плексит

Гъбички, климакс, кашлица, хрема, плексит

Гъбички, климакс, кашлица, хрема, плексит При гъбички по краката Една шепа пресни листа от джоджен се накълцва и се смесват с чаена лъжица сол. Със сместа се мажат пръстите и междупръстията и на двете стъпала. След като кашата изсъхне, краката се измиват и посушават добре. Д...

Фолиевата киселина - красота и тонус

Фолиевата киселина - красота и тонус

Фолиевата киселина – красота и тонус Напоследък хората са доста добре осведомени по въпросите на правилното и балансирано хранене, като дори и насън могат да изрецитират хранителната пирамида. На женския организъм просто му е необходима фолиева киселина, за да изглеждаме добре и...

6 Съвета за самотни жени

6 Съвета за самотни жени

6 съвета за самотни жени Ако дълго време не можете да намерите достоен партньор, не се отчайвайте. Струва си само малко да преобразите дома си , като го напълните с енергията на щастието и късмета и любовта ще се завърне във вашия живот, съветват руските интериорни психолози и дават безценни съвети. Опитайте!