Сънища с животни

Сънища с животни

Животни в сънищата

Източник: , , 01.07.2013
Сънища с животни
Сънища с животниДокато повечето от нас имат сънища включващи други хора например семейството, приятелите или дори непознати, някой хора сънуват животни. При анализирането на сънищата животните представляват нашите животински инстинкти. Един такъв инстинкт е бягството/отлитането друг - боя, когато се намираме в някоя неприятна ситуация, нашите наследствени инстинкти ни подтикват да "избягаме/отлетим" далеч от такава ситуация или да се "бием" с онова което разпознаваме като наш враг.

Обществото и неговите очаквания относно поведението попадат в конфликт с естествените ни инстинкти. Това може да предизвика вътрешен конфликт което пък да предизвика сън с животни.

Следват някой от най-често сънуваните животни и тяхното значение в интерпретацията на сънищата:

Сънища с животни - БиковеСънища с бикове Бикът обикновено е символ на сила и защита, но също може да бъде и символ на упоритост и силна воля. Такъв сън може да бъде символ на това, че сте твърде голям инат относно някаква ситуация и трябва да се научите да правите компромиси. В същото време може и да означава, че не отстоявате себе си достатъчно - както казват старите хора "хвани бика за рогата". Може би изпитвате нужда да сте малко по-настойчиви и да отстоите мнението си. Съна с бик може да има и сексуална връзка - например, при анализирането на сънищата ако сънуващия се страхува от бика - то той може би изпитва страх от сексуалния си живот.

Сънища с животни - КоткиКотки в сънищата
Котките често се асоциират със сексуалността и женствеността. За онези които се чувстват силно привързани към коктката в съня може да е знак за желанието да бъдат обгрижвани или да се грижат за някого. Специално когато жена сънува котка - това може да се интерпретира като нейното силно желание да се грижи за дете. Да сънувате бяла котка може да означава, че преминавате през трудна ситуация, докато съня за черна котка е символ на силни страхове да използвате вашата интуицията и психиката си. Някой хора възприемат черните котки като символ на лоши поличби.

Сънища с животни - КучетаКучета в сънищата
При тълкуването на сънищата, сън с куче, както и котката, може да означава силно желание да бъдете обичани или да обичате. Кучето може да има и негативен смисъл. Ако жена сънува кучета това може да се асоциира с мъж от живота им като например баща, брат, съпруг, който се държи агресивно с тях и "лае" срещу тях или проявява агресия. Да сънувате кучета може да е символа на Вашия собствен гняв и агресивност. Ако в съня кучето Ви гони, това може да е пример за "избягай/отлети или се бии" ситуация която е реакция към нещо изключително неприятно което се случва в съня Ви.

Докато котките може да бъдат свързани с женското, кучетата се свързват с мъжкото. Отнесени към сексуалния живот кучетата са симво агресивност и склонност към приключения. Египетския символизъм е гледал на кучетата като водачи към безсъзнанието и припадъка.

Сънища с животни - КонеСънища с коне
Коня в съня катко може и да сте се досетили е символ на красота, но също така може да означава и сексуалност и нуждата да бъде опитомен. Кон без ездач показва силна енергия докато кон с ездач е символ на енергия която е контролирана по някакъв начин. Кобилата в съня е символ на женствеността и плодовитостта, докато жребец в съня се свързва с мъжествеността и половата зрялост.

Животните в съня могат да имат много и различни значения които могат да са различни за различните хора, но ако имате сън с животно, за да анализирате съня използвате стереотипните характеристики на това животно, магаретата са инати, конете са диви, зайците страхливи, и помислете как може да свържете това с някакви събития от живота си. Животното в съня Ви може би показва точно това - какво е Вашето отношение или реакция към това събитие.
Проверете и значениението на птиците в сънищата: Птици в сънищата

1 гласа
Статия
Сънища с животни
При болезнена менструация

При болезнена менструация

На какво да заложим при менструални болки Менструалната болка се лекува с топло. Всеки месец жените в репродуктивна възраст се сблъскват с естествената физиологична функция на организма – менструацията. При здрав организъм тя протича с лек дискомфорт. На практика обаче много жени усещат силни болки в ко...

Защо носим венчалния пръстен на безименния пръст

Защо носим венчалния пръстен на безименния пръст

Венчалният пръстен: защо на безименния пръст Съществува цяла теория защо едно нещо се прави така, само така, а не другояче. Палецът е пръстът на родителите. Показалецът – на братята и сестрите. Средният – на теб самия. Безименния – на твоя партньор /съпруг, съп...

С какво можем да облекчим кашлицата

С какво можем да облекчим кашлицата

При кашлица – чай от орехи При настинка и грип – билкови сиропи и отвари. Мед, зехтин и лимони Някога са използвали сиропа с мед, зехтин и лимони, за да се лекуват остри вирусни инфекции на горните дихателни пътища. Медът стимулира оздравителните процеси в лигавицата на устната ку...

Безсънието отключва автоимунните болести

Безсънието отключва автоимунните болести

Безсънието увеличава автоимунните болести За заспиване: отпускащо дишане, чай с канела, банани, вана с английска сол „Безсънието е сред най-масовите проблеми на съвременния човек, но то е преодолимо. Сънят е не само потребност и навик, а и пове...