Съвети за запомняне на сънища

Съвети за запомняне на сънища

Запомняне на сънищата - какво трябва да знаем

Източник: , , 01.07.2013
Съвети за запомняне на сънища
Съвети за запомняне на сънищатаЗапомнянето на сънищата, изисква известно усилие от Ваша страна, но онова което те могат да Ви разкрият и предложат като познания за Вас самите, определено оправдава тези усилия. Ето някои съвети, които ще Ви помогнат в това начинание:

1. Преди да си легнете, опитайте да изчистите съзнанието си. Когато сте заети с твърде много мисли, те Ви разсейват и по-трудно ще успеете да си припомните съня си на сутринта. Кажете си "Ще си спомням съня си когато се събудя". Това е доказала се и проверена техника, която ще Ви помогне да не забравите сънуваното. Като просто мотивирате себе си да запоните съня, Вие всъщност си помагате в това начинание. Много е важно да бъдете позитивни относно това, че ще запомните съня.

2. Направете така, че да си лягате и ставате по едно и също време. Нека това се превърне в рутина. Лягането и ставането по едно и също време помага при запомнянето на сънищата.

3. Избягвайте алкохола, лекарствата и мазните храни непосредствено преди лягане тъй като това може доста да възпрепятства запомнянето на сънищата.
4. Дръжте химикалка/тефтер или записващо устройство, близо до леглото си, на достъпно място така, че да можете лесно и бързо да го достигнете след като се събудите. Това ще Ви помогне да запишете съня си за съвсем кратко време. Дръжте нощна лампа до кревата си, тя ще Ви бъде от полза, ако се събудите посреднощ.

5. Не ставайте веднага. След като се събудите и сте сънували, полежете неподвижно и дръжте очите си затворени като се движите колкото се може по-малко. Разбудете се бавно и се опитайте да останете спокойни. Опитайде да задържите чуввствата, които сте изпитвали и оставете съзнанието си да "поскита" сред картините, които туко що сте сънували. Бяхте ли разочаровани, ужасени, или щастливи?

6. Запишете колкото се може повече детайли от съня си, без значение, че някои от тях могат да Ви се сторят незначителни и малки. Не се опитвайте да осъждате и претегляте съдържанието или пък да се притеснявате за това, че в него няма никакъв смисъл. Идеята е да го пренесете на хартията за да може да го прецените по-късно. Изградете си навик, така, че това да е първото нещо което правите. Да говорите за сънищата си или да ги споделите в някой форум, като например в този сайт, също може да Ви помогне да запомните съня си.

7. Понякога може да е полезно, ако нарисувате някоя картина от съня си. Рисунката казва повече от колкото хиляди думи. Дори и да не сте добри в рисуването, скицата може да Ви помогне да си припомните важни детайли от съня.

8. Споделяйте сънищата си и говорете за тях с другите, не зависимо дали сънят Ви Ви се е сторил незначителен или маловажен. Колкото по-често ги пренасяте в "реалността", толкова по-лесно ще Ви бъде да ги запомняте.

9. Не се обезкуражавайте! В началото може би ще си спомните само фрагмент от съня. С практикуване и по-упорита работа обаче, ще започнете да си припомняте сънуваното все по-лесно и по-лесно. Постепенно ще почнете да си припомняте все повече детайли от съня си. Накрая това дори може да се превърне в автоматична функция.


5 гласа
Статия
Съвети за запомняне на сънища
Каква е твоята карма

Каква е твоята карма

Каква е твоята карма За да немериш важното в случая число, трябва да събереш цифрите на рождената си дата – ден, месец, година. Едноцифреното число, което получиш, ще ти каже повече за твоята карма. 1. – Сила, честолюбие, активност, слава. Ще имате успехи в живота, ако се придържате към пр...

Гъбички, климакс, кашлица, хрема, плексит

Гъбички, климакс, кашлица, хрема, плексит

Гъбички, климакс, кашлица, хрема, плексит При гъбички по краката Една шепа пресни листа от джоджен се накълцва и се смесват с чаена лъжица сол. Със сместа се мажат пръстите и междупръстията и на двете стъпала. След като кашата изсъхне, краката се измиват и посушават добре. Д...

Фолиевата киселина - красота и тонус

Фолиевата киселина - красота и тонус

Фолиевата киселина – красота и тонус Напоследък хората са доста добре осведомени по въпросите на правилното и балансирано хранене, като дори и насън могат да изрецитират хранителната пирамида. На женския организъм просто му е необходима фолиева киселина, за да изглеждаме добре и...

6 Съвета за самотни жени

6 Съвета за самотни жени

6 съвета за самотни жени Ако дълго време не можете да намерите достоен партньор, не се отчайвайте. Струва си само малко да преобразите дома си , като го напълните с енергията на щастието и късмета и любовта ще се завърне във вашия живот, съветват руските интериорни психолози и дават безценни съвети. Опитайте!