Предизвикване на ясни сънища

Предизвикване на ясни сънища

Накои техники за предизвикването на ясни сънища

Източник: , , 01.07.2013
Предизвикване на ясни сънища
Начини за предизвикване на ясни сънища1. Първото и най-важно нещо - трябва да се научите да извиквате сънищата си и да си създадете навика да ги записвате. За да го постигнете, трябва да се запознаете със своя "стил" на сънуване, качество и настроения по време на сън. И постепенно ще се научите да разпознавате факта, че сънувате.

2. През деня докато сте будни, запитайте се, "Това не е ли сън?" всеки път когато Ви се случи нещо странно, или дори и когато нищо необичайно не се е случило. Номерът не е в това да отговорите на въпроса с подразбиращото се "Разбира, се че не сънувам!", а да развиете усещанията си и да можете без затруднения да определите дали сте будни или не. Например, проверете колко е часа, след което много бързо го проверете отново. Ако сънувате, времето винаги се променя драматично много дори за секунда. Или ако четете нещо, погледнете настрани, след което го прочетете пак. Отново, ако сънувате, каквото и да четете, ще бъде напълно различно дори и да го погледнете моментално. Ако продължавате да си задавате въпроса през деня, той ще стане Ваша втора природа, така автоматично ще се научите да си задавате въпроса и докато спите. Ако се научите да разпознавате дали сте будни или спите, то това означава, че вече сте на половината път към това да се научите да предизвиквате ясни сънища.

3. Изработете си метод с броене за да предизвикате ясно сънуване. Както си лежите преди да заспите започнете да броите. Едно, вече сънувам. Две, вече сънувам. Три, вече сънувам. По някое време, да кажем когато стигнете до Четиредесет и две, вече сънувам, ще заспите.
4. Научете се да разпознавате сигналите, че спите. Може да бъдат обекти, картини или действия, които да Ви послужат като индикация или маркери за да сте сигурни че сънувате. Всяко нещо може да Ви послужи като сигнал и всеки един от тях е индивидуален за сънуващия. Това, което може да Ви помогне, е да прегледате дневника на сънищата си. Чрез избирането на повтаряща се картина или ситуация, имате по-добър шанс да откриете маркер, който да използвате. Например, ако да кажем това е ябълка, когато сте готови за сън си кажете "Когато видя ябълка ще знам, че сънувам."

5. Използвайте знаците за да сте сигурни, че сънувате. Когато аномалия или нещо невъзможно се случи в съня Ви, не го игнорирайте и не се опитвайте да го рационализирате. Нека това странно нещо бъде индикатор за това, че сънувате. Някои основни знаци в съня са: летене, преминаване през стени или появаването на някой които е мъртъв в реалния живот.

6. И накрая, окуражавайте се да сънувате ясни съниша, но недейте да си го поставяте като задължителна цел и да се притискате, защото това може да има обратен ефект. Можете да използвате техниките като за улеснение можете да ги използвате заедно една с друга. Кажете си "Довечера ще сънувам ясен сън.". Важно е да се научите да сте търпеливи и напълно отпуснати.

Постепенно като овладеете техниките на ясните сънища, ще можете да се научите дори да пишете собствени сценарии на сънищата си. Усещанията Ви за мирис и докосване ще се подобрят и ще станат много по изострени. Преди да си легнете, кажете си, че искате да сънувате онова което желаете да изследвате.

Основни типове сънища:
Ясни сънища

4 гласа
Статия
Предизвикване на ясни сънища
При болезнена менструация

При болезнена менструация

На какво да заложим при менструални болки Менструалната болка се лекува с топло. Всеки месец жените в репродуктивна възраст се сблъскват с естествената физиологична функция на организма – менструацията. При здрав организъм тя протича с лек дискомфорт. На практика обаче много жени усещат силни болки в ко...

Защо носим венчалния пръстен на безименния пръст

Защо носим венчалния пръстен на безименния пръст

Венчалният пръстен: защо на безименния пръст Съществува цяла теория защо едно нещо се прави така, само така, а не другояче. Палецът е пръстът на родителите. Показалецът – на братята и сестрите. Средният – на теб самия. Безименния – на твоя партньор /съпруг, съп...

С какво можем да облекчим кашлицата

С какво можем да облекчим кашлицата

При кашлица – чай от орехи При настинка и грип – билкови сиропи и отвари. Мед, зехтин и лимони Някога са използвали сиропа с мед, зехтин и лимони, за да се лекуват остри вирусни инфекции на горните дихателни пътища. Медът стимулира оздравителните процеси в лигавицата на устната ку...

Безсънието отключва автоимунните болести

Безсънието отключва автоимунните болести

Безсънието увеличава автоимунните болести За заспиване: отпускащо дишане, чай с канела, банани, вана с английска сол „Безсънието е сред най-масовите проблеми на съвременния човек, но то е преодолимо. Сънят е не само потребност и навик, а и пове...