Предизвикване на ясни сънища

Предизвикване на ясни сънища

Накои техники за предизвикването на ясни сънища

Източник: , , 01.07.2013
Предизвикване на ясни сънища
Начини за предизвикване на ясни сънища1. Първото и най-важно нещо - трябва да се научите да извиквате сънищата си и да си създадете навика да ги записвате. За да го постигнете, трябва да се запознаете със своя "стил" на сънуване, качество и настроения по време на сън. И постепенно ще се научите да разпознавате факта, че сънувате.

2. През деня докато сте будни, запитайте се, "Това не е ли сън?" всеки път когато Ви се случи нещо странно, или дори и когато нищо необичайно не се е случило. Номерът не е в това да отговорите на въпроса с подразбиращото се "Разбира, се че не сънувам!", а да развиете усещанията си и да можете без затруднения да определите дали сте будни или не. Например, проверете колко е часа, след което много бързо го проверете отново. Ако сънувате, времето винаги се променя драматично много дори за секунда. Или ако четете нещо, погледнете настрани, след което го прочетете пак. Отново, ако сънувате, каквото и да четете, ще бъде напълно различно дори и да го погледнете моментално. Ако продължавате да си задавате въпроса през деня, той ще стане Ваша втора природа, така автоматично ще се научите да си задавате въпроса и докато спите. Ако се научите да разпознавате дали сте будни или спите, то това означава, че вече сте на половината път към това да се научите да предизвиквате ясни сънища.

3. Изработете си метод с броене за да предизвикате ясно сънуване. Както си лежите преди да заспите започнете да броите. Едно, вече сънувам. Две, вече сънувам. Три, вече сънувам. По някое време, да кажем когато стигнете до Четиредесет и две, вече сънувам, ще заспите.
4. Научете се да разпознавате сигналите, че спите. Може да бъдат обекти, картини или действия, които да Ви послужат като индикация или маркери за да сте сигурни че сънувате. Всяко нещо може да Ви послужи като сигнал и всеки един от тях е индивидуален за сънуващия. Това, което може да Ви помогне, е да прегледате дневника на сънищата си. Чрез избирането на повтаряща се картина или ситуация, имате по-добър шанс да откриете маркер, който да използвате. Например, ако да кажем това е ябълка, когато сте готови за сън си кажете "Когато видя ябълка ще знам, че сънувам."

5. Използвайте знаците за да сте сигурни, че сънувате. Когато аномалия или нещо невъзможно се случи в съня Ви, не го игнорирайте и не се опитвайте да го рационализирате. Нека това странно нещо бъде индикатор за това, че сънувате. Някои основни знаци в съня са: летене, преминаване през стени или появаването на някой които е мъртъв в реалния живот.

6. И накрая, окуражавайте се да сънувате ясни съниша, но недейте да си го поставяте като задължителна цел и да се притискате, защото това може да има обратен ефект. Можете да използвате техниките като за улеснение можете да ги използвате заедно една с друга. Кажете си "Довечера ще сънувам ясен сън.". Важно е да се научите да сте търпеливи и напълно отпуснати.

Постепенно като овладеете техниките на ясните сънища, ще можете да се научите дори да пишете собствени сценарии на сънищата си. Усещанията Ви за мирис и докосване ще се подобрят и ще станат много по изострени. Преди да си легнете, кажете си, че искате да сънувате онова което желаете да изследвате.

Основни типове сънища:
Ясни сънища

4 гласа
Статия
Предизвикване на ясни сънища
Каква е твоята карма

Каква е твоята карма

Каква е твоята карма За да немериш важното в случая число, трябва да събереш цифрите на рождената си дата – ден, месец, година. Едноцифреното число, което получиш, ще ти каже повече за твоята карма. 1. – Сила, честолюбие, активност, слава. Ще имате успехи в живота, ако се придържате към пр...

Гъбички, климакс, кашлица, хрема, плексит

Гъбички, климакс, кашлица, хрема, плексит

Гъбички, климакс, кашлица, хрема, плексит При гъбички по краката Една шепа пресни листа от джоджен се накълцва и се смесват с чаена лъжица сол. Със сместа се мажат пръстите и междупръстията и на двете стъпала. След като кашата изсъхне, краката се измиват и посушават добре. Д...

Фолиевата киселина - красота и тонус

Фолиевата киселина - красота и тонус

Фолиевата киселина – красота и тонус Напоследък хората са доста добре осведомени по въпросите на правилното и балансирано хранене, като дори и насън могат да изрецитират хранителната пирамида. На женския организъм просто му е необходима фолиева киселина, за да изглеждаме добре и...

6 Съвета за самотни жени

6 Съвета за самотни жени

6 съвета за самотни жени Ако дълго време не можете да намерите достоен партньор, не се отчайвайте. Струва си само малко да преобразите дома си , като го напълните с енергията на щастието и късмета и любовта ще се завърне във вашия живот, съветват руските интериорни психолози и дават безценни съвети. Опитайте!