Най-известните медиуми предсказатели

Най-известните медиуми предсказатели

Те го предсказаха!

Източник: , , 01.07.2013
Най-известните медиуми предсказатели
Медиуми-предсказателиОт както хората са започнали да си задават въпроси за живота след смъртта, е имало медиуми, които са се опитвали да отговорят на тях. В историята има няколко забележителни медиума, които са оставили знак върху света.

Жан Диксън е може би най-известния медиум от съвременната история. Нейното най-известно предсказание, е че през 1960 - висок, синеок демократ ще стане президент и ще бъде убит в офис. Невероятното предсказание на г-жа Диксън за тъжната съдба на Дж. Ф. Кенеди поставя медиумите в светлината на прожекторите. Години след смъртта на Кенеди, Нанси Ригън се превръща в най-отдадения последовател на Жан Диксън и съставя календара с програмата на съпруга си спрямо астрологическите предсказания на Диксън. До ден днешен това остава най-обичания и противоречев медиум в Америка.

Нострадамус е медиум от началото на 16-ти век. Той прави над 6000 предсказания в книгата си "Les Prophetes". Тези пророчества се отнасят за много неща, включително световни промени, наводнения, войни, политика и земетресения. През вековете, доста хора вярвали, че Нострадомус е предсказал съдбата на великите цивилизации. Той твърдял, че голямо бедствие може да се случи през 2012, което ще има библейски размери.
Даниел Дъглас Хоум
, шотландски медиум от 19-ти век, твърдял, че не само говори с мъртвите и да ги види физически, но твърдял, че може и да левитира. Хоум бил майстор в изкуството на сеанса и е проверяван от учени и съдии, които никога не открили каквато и да е следа от измама, през странните начини с който мъртвите комуникарат с Хоум. Често имало луминисцентни отблясъци и левитация на доста тежки маси повреме на сеансите на Хоум.

Мадам Блаватска, автор на "Тайното учение", поставя началото на цялото модерно движение на медиумите през 19-ти век. Тя дошла от руска царска фамилия и се отказва от богатсвтото си за да учи в Тибет. След нейното завръщане, аристократичния и статус, екзотичните облекла и различни реквизити привличат бързо вниманието на обществото, което бързо забравя миналото и живее в модерните времена. Блаватска твърди, че контактува с духове, които и дават прозрения за бъдещето на човечеството и това предизвиква гнева на растящото в Европа бохемско движение.

Григори Распутин
бил познат като луд монах, който бил едновременно медиум и верен лечител на цар Романов, жената и сина жена му. Когато бил дете се смятало, че можел да открива откраднати предмети. Уменията му го карат да приеме живота на странстващ мистк. Тогава видение го отвежда до двореца на Руския цар. Невероятната му способност да вижда бъдещето му донася национална известност. Когато успява да излекува болния син на царя се превръща в най-важния човек, който не е член на цаската фамилия.

Едгар Кейси е може би най-четения медиум на 20-ти век, с повече от 14000 записани предсказания. Неговите точни предсказания включително за началото и края на двете световни войни, края на Голямата Депресия, и убийствата на различни президенти. Техниките му включват изпадането в транс и комуникация с духове. Колкото и да се опитва Кейси така и не успява да направи така, че уменията му да му донесат печалба.

Това са няколко истории на най-изтъкнатите и противоречиви медиуми. Общото между тях е че всеки един вярвал, че има специалната способност да комуникират със същества и енергии с които обикновените хора не могат. Във всеки един случай, способностите им са им донесли известност, но понякога и скептицизъм. Независимо от това дали техните по-екстравагантните твърдения се оказват истина, в края на крайщата те успяват да донесат изцеление и комфорт на хиляди хора търсещи духовното.

2 гласа
Статия
Най-известните медиуми предсказатели
При болезнена менструация

При болезнена менструация

На какво да заложим при менструални болки Менструалната болка се лекува с топло. Всеки месец жените в репродуктивна възраст се сблъскват с естествената физиологична функция на организма – менструацията. При здрав организъм тя протича с лек дискомфорт. На практика обаче много жени усещат силни болки в ко...

Защо носим венчалния пръстен на безименния пръст

Защо носим венчалния пръстен на безименния пръст

Венчалният пръстен: защо на безименния пръст Съществува цяла теория защо едно нещо се прави така, само така, а не другояче. Палецът е пръстът на родителите. Показалецът – на братята и сестрите. Средният – на теб самия. Безименния – на твоя партньор /съпруг, съп...

С какво можем да облекчим кашлицата

С какво можем да облекчим кашлицата

При кашлица – чай от орехи При настинка и грип – билкови сиропи и отвари. Мед, зехтин и лимони Някога са използвали сиропа с мед, зехтин и лимони, за да се лекуват остри вирусни инфекции на горните дихателни пътища. Медът стимулира оздравителните процеси в лигавицата на устната ку...

Безсънието отключва автоимунните болести

Безсънието отключва автоимунните болести

Безсънието увеличава автоимунните болести За заспиване: отпускащо дишане, чай с канела, банани, вана с английска сол „Безсънието е сред най-масовите проблеми на съвременния човек, но то е преодолимо. Сънят е не само потребност и навик, а и пове...