Лечение на хрема с билки

Лечение на хрема с билки

Билков лечебник - ХРЕМА

Източник: , , 01.07.2013
Лечение на хрема с билки
Лечение на хрема с билкиБилков лечебник - ХРЕМА

*Вечер се изпива 1 чаена чаша шипков чай с 1 супена лъжица мед. След 1 час се изпива 1 чаша горещо мляко с 1 чаена лъж мед. Прави се баня на краката с гореща вода, в която е сложена шепа морска сол.

* 1 супена лъжица цвят лайка се залива с 250 мл вряла вода. Кисне 10 мин, прецежда се и се пие бавно, докато е още топли. От този чай е добре да се смърка и през носа, така че да стигне до гърлото . Прави се баня на краката с гореща вода,в която е сложена торбичка с 2 супени лъжици смляно синапено семе.

* 1 ч. Лъж лайка се кипва със 100 мл вода. Прецежда се и се добавя 1 суп лъж захар. От тази отвара се капват по 2 капки във всяка ноздра.

*В чаша, пълна с хладка вода, се сипват 1 ч лъж готварска сол, ½ ч лъж сода за хляб и 1/3 ч лъж нишадър на прах. След като всичко се разтвори, се прави гаргара и се смърка през добре издухания нос.

*В емайлирано канче се сипват 2 суп лъж вода и 1 суп лъж кристална захар. След като кипне и захарта се стопи, се отстранява от огъня и се смесва с 1 прах ванилия. Пробира се в шише с запушалка и се държи на хладно. Капва се по 2 капки в ноздрите 3 пъти дневно в продължение на 4-5 дни.

*При сенна хрема се смесват по 30 гр дилянка(корени) и листа живовляк, по 80 гр стръкове бяло подъбиче и полски хвощ и 100 гр камшик. В 500 мл вода се варят 5 мин. , като се слга по 2 суп лъж от дрогата. Пие се по 100 мл 3 пъти дневно преди ядене.

*На ламаринка се слагат въглен и щипка захар, за да запуши. Болният се навежда над пушека и вдишва 2-3 пъти дълбоко. Това се прави 3 пъти дневно в продължение на 3 дена.

*При силна хрема със запушен но се вдишват изпарения на йодна тинктура. Отпушва се шишето и се вдишва при отвора първо с едната, после с другата ноздра. Прави се многократно до отпушване на носа.

*При хрема у възрастни може да стрият тютюн и да го смъркат сутрин и вечер до оздравяване.

*С 500 мл вряла вода се залива 1 суп лъж счукано ленено семе. Оставя се на слаб огън 10 мин, Слага се и кората на 1 ябълка или 3 сушени сливи. Този чай се пие по 1 чаена чаша сутрин и вечер топъл, подсладен с мед и подправен с 1 суп лъж лимонов сок.

*В 500 мл вода се варят 10 мин 2 суп лъж от билката цариче.Прецежда се и се пие по 50 мл 3 пъти дневно 30 мин преди хранене.

*Смесват се равни части цвят от лопен, пирински чай, подбел и цвят от черен бъз. 2 суп лъж от сместта се заливат с 300 мл вода и се варят 5 мин. Пое се по 50 мл на обяд и вечер преди хранене.

*Смесват се равни части жълт кантарион, бял равнец и градински чай. В 300 мл вода се слагат 2 суп лъж и врат 5 мин. Пие се по 50 мл 2 пъти дневно преди хранене – обед и вечер.

*Взамат се от билкова аптека коренчета от чемерика. Настъргват се няколко парченца и се поставят в ноздрите. След 10-15 мин започва кихане, сълзене на очите и обилно изтичане на секрети от носа.


1 гласа
Статия
Лечение на хрема с билки
Гъбички, климакс, кашлица, хрема, плексит

Гъбички, климакс, кашлица, хрема, плексит

Гъбички, климакс, кашлица, хрема, плексит При гъбички по краката Една шепа пресни листа от джоджен се накълцва и се смесват с чаена лъжица сол. Със сместа се мажат пръстите и междупръстията и на двете стъпала. След като кашата изсъхне, краката се измиват и посушават добре. Д...

Фолиевата киселина - красота и тонус

Фолиевата киселина - красота и тонус

Фолиевата киселина – красота и тонус Напоследък хората са доста добре осведомени по въпросите на правилното и балансирано хранене, като дори и насън могат да изрецитират хранителната пирамида. На женския организъм просто му е необходима фолиева киселина, за да изглеждаме добре и...

6 Съвета за самотни жени

6 Съвета за самотни жени

6 съвета за самотни жени Ако дълго време не можете да намерите достоен партньор, не се отчайвайте. Струва си само малко да преобразите дома си , като го напълните с енергията на щастието и късмета и любовта ще се завърне във вашия живот, съветват руските интериорни психолози и дават безценни съвети. Опитайте!

Три правила за силен старт на деня

Три правила за силен старт на деня

Три правила за силен старт на деня За да се чувства добре и да е бодър сутринта, човек трябва да спазва следните прости правила: 1.Хапвайте нещо веднага след сън – най-много 30-40 мин след ставането от леглото. Това засилва метаболизма и събужда храносмилателната система. Ако сте ...