Лечение на хрема с билки

Лечение на хрема с билки

Билков лечебник - ХРЕМА

Източник: , , 01.07.2013
Лечение на хрема с билки
Лечение на хрема с билкиБилков лечебник - ХРЕМА

*Вечер се изпива 1 чаена чаша шипков чай с 1 супена лъжица мед. След 1 час се изпива 1 чаша горещо мляко с 1 чаена лъж мед. Прави се баня на краката с гореща вода, в която е сложена шепа морска сол.

* 1 супена лъжица цвят лайка се залива с 250 мл вряла вода. Кисне 10 мин, прецежда се и се пие бавно, докато е още топли. От този чай е добре да се смърка и през носа, така че да стигне до гърлото . Прави се баня на краката с гореща вода,в която е сложена торбичка с 2 супени лъжици смляно синапено семе.

* 1 ч. Лъж лайка се кипва със 100 мл вода. Прецежда се и се добавя 1 суп лъж захар. От тази отвара се капват по 2 капки във всяка ноздра.

*В чаша, пълна с хладка вода, се сипват 1 ч лъж готварска сол, ½ ч лъж сода за хляб и 1/3 ч лъж нишадър на прах. След като всичко се разтвори, се прави гаргара и се смърка през добре издухания нос.

*В емайлирано канче се сипват 2 суп лъж вода и 1 суп лъж кристална захар. След като кипне и захарта се стопи, се отстранява от огъня и се смесва с 1 прах ванилия. Пробира се в шише с запушалка и се държи на хладно. Капва се по 2 капки в ноздрите 3 пъти дневно в продължение на 4-5 дни.

*При сенна хрема се смесват по 30 гр дилянка(корени) и листа живовляк, по 80 гр стръкове бяло подъбиче и полски хвощ и 100 гр камшик. В 500 мл вода се варят 5 мин. , като се слга по 2 суп лъж от дрогата. Пие се по 100 мл 3 пъти дневно преди ядене.

*На ламаринка се слагат въглен и щипка захар, за да запуши. Болният се навежда над пушека и вдишва 2-3 пъти дълбоко. Това се прави 3 пъти дневно в продължение на 3 дена.

*При силна хрема със запушен но се вдишват изпарения на йодна тинктура. Отпушва се шишето и се вдишва при отвора първо с едната, после с другата ноздра. Прави се многократно до отпушване на носа.

*При хрема у възрастни може да стрият тютюн и да го смъркат сутрин и вечер до оздравяване.

*С 500 мл вряла вода се залива 1 суп лъж счукано ленено семе. Оставя се на слаб огън 10 мин, Слага се и кората на 1 ябълка или 3 сушени сливи. Този чай се пие по 1 чаена чаша сутрин и вечер топъл, подсладен с мед и подправен с 1 суп лъж лимонов сок.

*В 500 мл вода се варят 10 мин 2 суп лъж от билката цариче.Прецежда се и се пие по 50 мл 3 пъти дневно 30 мин преди хранене.

*Смесват се равни части цвят от лопен, пирински чай, подбел и цвят от черен бъз. 2 суп лъж от сместта се заливат с 300 мл вода и се варят 5 мин. Пое се по 50 мл на обяд и вечер преди хранене.

*Смесват се равни части жълт кантарион, бял равнец и градински чай. В 300 мл вода се слагат 2 суп лъж и врат 5 мин. Пие се по 50 мл 2 пъти дневно преди хранене – обед и вечер.

*Взамат се от билкова аптека коренчета от чемерика. Настъргват се няколко парченца и се поставят в ноздрите. След 10-15 мин започва кихане, сълзене на очите и обилно изтичане на секрети от носа.


1 гласа
Статия
Лечение на хрема с билки
При болезнена менструация

При болезнена менструация

На какво да заложим при менструални болки Менструалната болка се лекува с топло. Всеки месец жените в репродуктивна възраст се сблъскват с естествената физиологична функция на организма – менструацията. При здрав организъм тя протича с лек дискомфорт. На практика обаче много жени усещат силни болки в ко...

Защо носим венчалния пръстен на безименния пръст

Защо носим венчалния пръстен на безименния пръст

Венчалният пръстен: защо на безименния пръст Съществува цяла теория защо едно нещо се прави така, само така, а не другояче. Палецът е пръстът на родителите. Показалецът – на братята и сестрите. Средният – на теб самия. Безименния – на твоя партньор /съпруг, съп...

С какво можем да облекчим кашлицата

С какво можем да облекчим кашлицата

При кашлица – чай от орехи При настинка и грип – билкови сиропи и отвари. Мед, зехтин и лимони Някога са използвали сиропа с мед, зехтин и лимони, за да се лекуват остри вирусни инфекции на горните дихателни пътища. Медът стимулира оздравителните процеси в лигавицата на устната ку...

Безсънието отключва автоимунните болести

Безсънието отключва автоимунните болести

Безсънието увеличава автоимунните болести За заспиване: отпускащо дишане, чай с канела, банани, вана с английска сол „Безсънието е сред най-масовите проблеми на съвременния човек, но то е преодолимо. Сънят е не само потребност и навик, а и пове...