Лечение на хрема с билки

Лечение на хрема с билки

Билков лечебник - ХРЕМА

Източник: , , 01.07.2013
Лечение на хрема с билки
Лечение на хрема с билкиБилков лечебник - ХРЕМА

*Вечер се изпива 1 чаена чаша шипков чай с 1 супена лъжица мед. След 1 час се изпива 1 чаша горещо мляко с 1 чаена лъж мед. Прави се баня на краката с гореща вода, в която е сложена шепа морска сол.

* 1 супена лъжица цвят лайка се залива с 250 мл вряла вода. Кисне 10 мин, прецежда се и се пие бавно, докато е още топли. От този чай е добре да се смърка и през носа, така че да стигне до гърлото . Прави се баня на краката с гореща вода,в която е сложена торбичка с 2 супени лъжици смляно синапено семе.

* 1 ч. Лъж лайка се кипва със 100 мл вода. Прецежда се и се добавя 1 суп лъж захар. От тази отвара се капват по 2 капки във всяка ноздра.

*В чаша, пълна с хладка вода, се сипват 1 ч лъж готварска сол, ½ ч лъж сода за хляб и 1/3 ч лъж нишадър на прах. След като всичко се разтвори, се прави гаргара и се смърка през добре издухания нос.

*В емайлирано канче се сипват 2 суп лъж вода и 1 суп лъж кристална захар. След като кипне и захарта се стопи, се отстранява от огъня и се смесва с 1 прах ванилия. Пробира се в шише с запушалка и се държи на хладно. Капва се по 2 капки в ноздрите 3 пъти дневно в продължение на 4-5 дни.

*При сенна хрема се смесват по 30 гр дилянка(корени) и листа живовляк, по 80 гр стръкове бяло подъбиче и полски хвощ и 100 гр камшик. В 500 мл вода се варят 5 мин. , като се слга по 2 суп лъж от дрогата. Пие се по 100 мл 3 пъти дневно преди ядене.

*На ламаринка се слагат въглен и щипка захар, за да запуши. Болният се навежда над пушека и вдишва 2-3 пъти дълбоко. Това се прави 3 пъти дневно в продължение на 3 дена.

*При силна хрема със запушен но се вдишват изпарения на йодна тинктура. Отпушва се шишето и се вдишва при отвора първо с едната, после с другата ноздра. Прави се многократно до отпушване на носа.

*При хрема у възрастни може да стрият тютюн и да го смъркат сутрин и вечер до оздравяване.

*С 500 мл вряла вода се залива 1 суп лъж счукано ленено семе. Оставя се на слаб огън 10 мин, Слага се и кората на 1 ябълка или 3 сушени сливи. Този чай се пие по 1 чаена чаша сутрин и вечер топъл, подсладен с мед и подправен с 1 суп лъж лимонов сок.

*В 500 мл вода се варят 10 мин 2 суп лъж от билката цариче.Прецежда се и се пие по 50 мл 3 пъти дневно 30 мин преди хранене.

*Смесват се равни части цвят от лопен, пирински чай, подбел и цвят от черен бъз. 2 суп лъж от сместта се заливат с 300 мл вода и се варят 5 мин. Пое се по 50 мл на обяд и вечер преди хранене.

*Смесват се равни части жълт кантарион, бял равнец и градински чай. В 300 мл вода се слагат 2 суп лъж и врат 5 мин. Пие се по 50 мл 2 пъти дневно преди хранене – обед и вечер.

*Взамат се от билкова аптека коренчета от чемерика. Настъргват се няколко парченца и се поставят в ноздрите. След 10-15 мин започва кихане, сълзене на очите и обилно изтичане на секрети от носа.


2 гласа
Статия
Лечение на хрема с билки
Каква е твоята карма

Каква е твоята карма

Каква е твоята карма За да немериш важното в случая число, трябва да събереш цифрите на рождената си дата – ден, месец, година. Едноцифреното число, което получиш, ще ти каже повече за твоята карма. 1. – Сила, честолюбие, активност, слава. Ще имате успехи в живота, ако се придържате към пр...

Гъбички, климакс, кашлица, хрема, плексит

Гъбички, климакс, кашлица, хрема, плексит

Гъбички, климакс, кашлица, хрема, плексит При гъбички по краката Една шепа пресни листа от джоджен се накълцва и се смесват с чаена лъжица сол. Със сместа се мажат пръстите и междупръстията и на двете стъпала. След като кашата изсъхне, краката се измиват и посушават добре. Д...

Фолиевата киселина - красота и тонус

Фолиевата киселина - красота и тонус

Фолиевата киселина – красота и тонус Напоследък хората са доста добре осведомени по въпросите на правилното и балансирано хранене, като дори и насън могат да изрецитират хранителната пирамида. На женския организъм просто му е необходима фолиева киселина, за да изглеждаме добре и...

6 Съвета за самотни жени

6 Съвета за самотни жени

6 съвета за самотни жени Ако дълго време не можете да намерите достоен партньор, не се отчайвайте. Струва си само малко да преобразите дома си , като го напълните с енергията на щастието и късмета и любовта ще се завърне във вашия живот, съветват руските интериорни психолози и дават безценни съвети. Опитайте!