Лечебната сила на покълналото жито

Лечебната сила на покълналото жито

Повече за ползата на житото

Източник: , , 01.07.2013
Лечебната сила на покълналото жито

Житното семенце съдържа всичко необходимо за бъдещото растение. То е суха концентрация на живота. И когато покълне във влажната почва или чинийката с вода, всички вещества в него се превръщат в белтъчини, витамини и захари. Съдържанието на белтъчини в житните кълнове достига невероятните 40 процента!

В хладилника семената жито могат да се съхранят не повече от два дена. И тъй като кълновете трябва да се ядат само пресни, то необходимо е те да се отглеждат само в малки количества.

Житните зрънца покълват извънредно лесно. В пластмасова цедка се сипва 1 чаена лъжичка зрънца. Под цедилката се поставя чаша . Житото се залива с вода така, че само да се навлажни. През първите 3 дена „фабриката „ за витамини се държи на тъмно.

Семената на бобовите зърна (грах, фасул) се поставят в буркан и се заливат с вода. През първите 3 дена водата да се сменя няколко пъти.

Кълновете могат да се консумират прибавени в супата, ястието, салатата или в прясно мляко, мед, лимонов сок или ядки.

Покълналото жито с високата си биологична активност и енергийност подмладява, подобрява зрението, засилва растежа ка костите, заздравява косата, повишава работоспособността.


1 гласа
Статия
Лечебната сила на покълналото жито
Гъбички, климакс, кашлица, хрема, плексит

Гъбички, климакс, кашлица, хрема, плексит

Гъбички, климакс, кашлица, хрема, плексит При гъбички по краката Една шепа пресни листа от джоджен се накълцва и се смесват с чаена лъжица сол. Със сместа се мажат пръстите и междупръстията и на двете стъпала. След като кашата изсъхне, краката се измиват и посушават добре. Д...

Фолиевата киселина - красота и тонус

Фолиевата киселина - красота и тонус

Фолиевата киселина – красота и тонус Напоследък хората са доста добре осведомени по въпросите на правилното и балансирано хранене, като дори и насън могат да изрецитират хранителната пирамида. На женския организъм просто му е необходима фолиева киселина, за да изглеждаме добре и...

6 Съвета за самотни жени

6 Съвета за самотни жени

6 съвета за самотни жени Ако дълго време не можете да намерите достоен партньор, не се отчайвайте. Струва си само малко да преобразите дома си , като го напълните с енергията на щастието и късмета и любовта ще се завърне във вашия живот, съветват руските интериорни психолози и дават безценни съвети. Опитайте!

Три правила за силен старт на деня

Три правила за силен старт на деня

Три правила за силен старт на деня За да се чувства добре и да е бодър сутринта, човек трябва да спазва следните прости правила: 1.Хапвайте нещо веднага след сън – най-много 30-40 мин след ставането от леглото. Това засилва метаболизма и събужда храносмилателната система. Ако сте ...