Кои храни съкращават живота

Кои храни съкращават живота

Списък на вредните храни

Източник: , , 01.07.2013
Кои храни съкращават живота

Вредни храниКОИ ХРАНИ СЪКРАЩАВАТ ЖИВОТА

Неправилното хранене е прекият път към затлъстяването, сърдечните заболявания и болестите на стомашно-чревния тракт, а вредните продукти намаляват живота на човека. Мазната храна несъмнено способства за увеличаване на теглото , а изобилието от оцветители, изкуствени заместители и подсладители постепенно води до отлагане в организма на вредни токсични вещества.

Варената храна пък притъпява чувството за насищане. За сметка на това „грубата” растителна храна стимулира работата на храносмилателна система и затова всеки ден трябва да се употребяват колкото се може повече сурови плодове и зеленчуци.

Предлагаме ви списък на 10 храни, които според експертите способстват за съкращаването на човешкия живот:

  1. Всички видове дъвчащи бомбони – защото съдържат големи количества захар, химични добавки, оцветители, заместители и т. Н.

  2. Чипсовете са вредни за организма, защото представляват смес от въглехитрати и мазнини в обвивка от цветители и заместители на вкусове.

  3. Сладките газирани напитки - смес от захар, химия и газове.Те способстват за бързото разпределение на вредните вещества в организма и са особено вредни с голямото си съдържание на захар.

  4. Шоколадовите вафли, сладки и бисквити – съдържат огромно количество калории,съчетани с химични добавки, генетично модифицирани продукти, оцветители и ароматизатори.

  5. Кремвиршите и саламите – т нар месни далекатеси, си остават едни от най-вредните храни. Те съдържат мазнини, които са прикрити с помощта на оцветители и ароматизатори. Много производители на месни изделия използват трансгени – 90% от кремвиршите, сарфаладите , саламите се състоят от трансгенна соя

  6. Мазното месо – ускорява процеса на стареене на клетката и способства за появата на сърдечно съдови заболявания.

  7. Майонезата – много калоричен продукт,който съдържа изключително количество мазнини, въглехидрати, оцветители, подсладители, заместители и т н.Към вредните продукти от този тип могат да се добавят кетчупът и различните сосове, които освен оцветители и заместители на вкусовете съдържат и генномодифицирани продукти.

  8. Макаронените изделия за бързо приготвяне – те са чиста химия и доказано нанасят вреди на организма.

  9. Солта – повишава кръвното, нарушава киселинно-солния баланс в организма, способността за натрупване на токсини.

  10. Алкохолът – дори в минимални количества, пречи на усвояването на витамините и останалите полезни за организма хранителни вещества. Освен това той съдържа и много калории.


2 гласа
Статия
Кои храни съкращават живота
При болезнена менструация

При болезнена менструация

На какво да заложим при менструални болки Менструалната болка се лекува с топло. Всеки месец жените в репродуктивна възраст се сблъскват с естествената физиологична функция на организма – менструацията. При здрав организъм тя протича с лек дискомфорт. На практика обаче много жени усещат силни болки в ко...

Защо носим венчалния пръстен на безименния пръст

Защо носим венчалния пръстен на безименния пръст

Венчалният пръстен: защо на безименния пръст Съществува цяла теория защо едно нещо се прави така, само така, а не другояче. Палецът е пръстът на родителите. Показалецът – на братята и сестрите. Средният – на теб самия. Безименния – на твоя партньор /съпруг, съп...

С какво можем да облекчим кашлицата

С какво можем да облекчим кашлицата

При кашлица – чай от орехи При настинка и грип – билкови сиропи и отвари. Мед, зехтин и лимони Някога са използвали сиропа с мед, зехтин и лимони, за да се лекуват остри вирусни инфекции на горните дихателни пътища. Медът стимулира оздравителните процеси в лигавицата на устната ку...

Безсънието отключва автоимунните болести

Безсънието отключва автоимунните болести

Безсънието увеличава автоимунните болести За заспиване: отпускащо дишане, чай с канела, банани, вана с английска сол „Безсънието е сред най-масовите проблеми на съвременния човек, но то е преодолимо. Сънят е не само потребност и навик, а и пове...