Кои храни съкращават живота

Кои храни съкращават живота

Списък на вредните храни

Източник: , , 01.07.2013
Кои храни съкращават живота

Вредни храниКОИ ХРАНИ СЪКРАЩАВАТ ЖИВОТА

Неправилното хранене е прекият път към затлъстяването, сърдечните заболявания и болестите на стомашно-чревния тракт, а вредните продукти намаляват живота на човека. Мазната храна несъмнено способства за увеличаване на теглото , а изобилието от оцветители, изкуствени заместители и подсладители постепенно води до отлагане в организма на вредни токсични вещества.

Варената храна пък притъпява чувството за насищане. За сметка на това „грубата” растителна храна стимулира работата на храносмилателна система и затова всеки ден трябва да се употребяват колкото се може повече сурови плодове и зеленчуци.

Предлагаме ви списък на 10 храни, които според експертите способстват за съкращаването на човешкия живот:

  1. Всички видове дъвчащи бомбони – защото съдържат големи количества захар, химични добавки, оцветители, заместители и т. Н.

  2. Чипсовете са вредни за организма, защото представляват смес от въглехитрати и мазнини в обвивка от цветители и заместители на вкусове.

  3. Сладките газирани напитки - смес от захар, химия и газове.Те способстват за бързото разпределение на вредните вещества в организма и са особено вредни с голямото си съдържание на захар.

  4. Шоколадовите вафли, сладки и бисквити – съдържат огромно количество калории,съчетани с химични добавки, генетично модифицирани продукти, оцветители и ароматизатори.

  5. Кремвиршите и саламите – т нар месни далекатеси, си остават едни от най-вредните храни. Те съдържат мазнини, които са прикрити с помощта на оцветители и ароматизатори. Много производители на месни изделия използват трансгени – 90% от кремвиршите, сарфаладите , саламите се състоят от трансгенна соя

  6. Мазното месо – ускорява процеса на стареене на клетката и способства за появата на сърдечно съдови заболявания.

  7. Майонезата – много калоричен продукт,който съдържа изключително количество мазнини, въглехидрати, оцветители, подсладители, заместители и т н.Към вредните продукти от този тип могат да се добавят кетчупът и различните сосове, които освен оцветители и заместители на вкусовете съдържат и генномодифицирани продукти.

  8. Макаронените изделия за бързо приготвяне – те са чиста химия и доказано нанасят вреди на организма.

  9. Солта – повишава кръвното, нарушава киселинно-солния баланс в организма, способността за натрупване на токсини.

  10. Алкохолът – дори в минимални количества, пречи на усвояването на витамините и останалите полезни за организма хранителни вещества. Освен това той съдържа и много калории.


3 гласа
Статия
Кои храни съкращават живота
Каква е твоята карма

Каква е твоята карма

Каква е твоята карма За да немериш важното в случая число, трябва да събереш цифрите на рождената си дата – ден, месец, година. Едноцифреното число, което получиш, ще ти каже повече за твоята карма. 1. – Сила, честолюбие, активност, слава. Ще имате успехи в живота, ако се придържате към пр...

Гъбички, климакс, кашлица, хрема, плексит

Гъбички, климакс, кашлица, хрема, плексит

Гъбички, климакс, кашлица, хрема, плексит При гъбички по краката Една шепа пресни листа от джоджен се накълцва и се смесват с чаена лъжица сол. Със сместа се мажат пръстите и междупръстията и на двете стъпала. След като кашата изсъхне, краката се измиват и посушават добре. Д...

Фолиевата киселина - красота и тонус

Фолиевата киселина - красота и тонус

Фолиевата киселина – красота и тонус Напоследък хората са доста добре осведомени по въпросите на правилното и балансирано хранене, като дори и насън могат да изрецитират хранителната пирамида. На женския организъм просто му е необходима фолиева киселина, за да изглеждаме добре и...

6 Съвета за самотни жени

6 Съвета за самотни жени

6 съвета за самотни жени Ако дълго време не можете да намерите достоен партньор, не се отчайвайте. Струва си само малко да преобразите дома си , като го напълните с енергията на щастието и късмета и любовта ще се завърне във вашия живот, съветват руските интериорни психолози и дават безценни съвети. Опитайте!