Календар на здравето

Календар на здравето

Прости правила за всеки месец, които ще ви накарат да се почувствате по-добре

Източник: , , 01.07.2013
Календар на здравето

Календар на здраветоКАЛЕНДАР НА ЗДРАВЕТО

Шведските лекари препоръчват няколко прости правила, които ще ви осигурят не само здраве, но и красива фигура. В края на годината ще се почуствате значително подмладени.

ЯНУАРИ

Освободете се от стреса. За целта се научете да дишате правилно. Повърхностното поемане на въздух само усилва стреса. Не забравяйте за осанката. Не се прегърбвайте и винаги контролирайте действията си. Колкото и да са лоши нещата, помнете, че само вие може да ги оправите.

ФЕВРУАРИ

Не скачайте от леглото сутрин. Дори будилникът ви да прегракне, направете няколко прости упражнения с раменете и врата и дайте време на гръбнака да се събуди. Така ще забравите за болките в кръста.

МАРТ

Откажете се от асансьора, 6 мин изкачване и слизане по стълвите ще удължат живота ви с 3 години.

АПРИЛ

Ходете гърбом. Не е много лесно, но може да опитвате да го правите вкъщи или в парка. Упражнението е добро за фигурата и при него ще изгорите два пъти повече калории от обикновеното ходене.

МАЙ

Мийте често ръцете си . Микроорганизмите, които предизвикват стомашно-чревни разстройства, в топлото време се чувстват превъзходно. За да не се срещате с тях, мийте си колкото можете по-често ръцете със сапун.Преди готвене или хранене – задължително.

ЮНИ

По-малко мазнини в храната. За менюто си изберете бяло месо, риба или обезмаслени млечни продукти. Преди основното ядене хапвайте салати и гответе с олио.

ЮЛИ

Играйте задължителната за всички гимнастика. От 25 до 50 пъти повторете най-популярните махове с ръце, крака , подскоци и т. Н., за да подобрите кръвообращението си и да стегнете мускулите.

АВГУСТ

Позавъртете се в кухнята. След ядене не бързайте да си почивате. Намерете си работа в кухнята, Мийте съдовете, подреждайте шкафа или си измислете някакво друго занимание. Ако шетате 15 мин. Ще изгорите 40 калории. Това е един лесен начин да контролирате теглото си.

СЕПТЕМВРИ

Отглеждайте цветя. Въздъхът в дома ви ще стане по-чист и ще дишате по-леко. Освен това покрай цветята ще се разтиварвате по-лесно.

ОКТОМВРИ

Не охранявайте неотлъчно телевизора. Ако цялата вечер седите пред него, поне правете леки упражнения, може и без да ставате. Вместо да викате, по-добре отидете до съседната стя, за да кажете, каквото искате на домашните.

НОЕМВРИ

Повече общувайте. Хората, които обичат компаниите, боледуват по-рядко.

ДЕКЕМВРИ

Смейте се по-често. Смехът укрепва имунната система, изгаря калории и подобрява общото самочувствие.

Изпънявайки тези прпоръчителни правила в продължение на един месец , те постепенно се автоматизират и механично започва техното прилагане.


1 гласа
Статия
Календар на здравето
При болезнена менструация

При болезнена менструация

На какво да заложим при менструални болки Менструалната болка се лекува с топло. Всеки месец жените в репродуктивна възраст се сблъскват с естествената физиологична функция на организма – менструацията. При здрав организъм тя протича с лек дискомфорт. На практика обаче много жени усещат силни болки в ко...

Защо носим венчалния пръстен на безименния пръст

Защо носим венчалния пръстен на безименния пръст

Венчалният пръстен: защо на безименния пръст Съществува цяла теория защо едно нещо се прави така, само така, а не другояче. Палецът е пръстът на родителите. Показалецът – на братята и сестрите. Средният – на теб самия. Безименния – на твоя партньор /съпруг, съп...

С какво можем да облекчим кашлицата

С какво можем да облекчим кашлицата

При кашлица – чай от орехи При настинка и грип – билкови сиропи и отвари. Мед, зехтин и лимони Някога са използвали сиропа с мед, зехтин и лимони, за да се лекуват остри вирусни инфекции на горните дихателни пътища. Медът стимулира оздравителните процеси в лигавицата на устната ку...

Безсънието отключва автоимунните болести

Безсънието отключва автоимунните болести

Безсънието увеличава автоимунните болести За заспиване: отпускащо дишане, чай с канела, банани, вана с английска сол „Безсънието е сред най-масовите проблеми на съвременния човек, но то е преодолимо. Сънят е не само потребност и навик, а и пове...