Календар на здравето

Календар на здравето

Прости правила за всеки месец, които ще ви накарат да се почувствате по-добре

Източник: , , 01.07.2013
Календар на здравето

Календар на здраветоКАЛЕНДАР НА ЗДРАВЕТО

Шведските лекари препоръчват няколко прости правила, които ще ви осигурят не само здраве, но и красива фигура. В края на годината ще се почуствате значително подмладени.

ЯНУАРИ

Освободете се от стреса. За целта се научете да дишате правилно. Повърхностното поемане на въздух само усилва стреса. Не забравяйте за осанката. Не се прегърбвайте и винаги контролирайте действията си. Колкото и да са лоши нещата, помнете, че само вие може да ги оправите.

ФЕВРУАРИ

Не скачайте от леглото сутрин. Дори будилникът ви да прегракне, направете няколко прости упражнения с раменете и врата и дайте време на гръбнака да се събуди. Така ще забравите за болките в кръста.

МАРТ

Откажете се от асансьора, 6 мин изкачване и слизане по стълвите ще удължат живота ви с 3 години.

АПРИЛ

Ходете гърбом. Не е много лесно, но може да опитвате да го правите вкъщи или в парка. Упражнението е добро за фигурата и при него ще изгорите два пъти повече калории от обикновеното ходене.

МАЙ

Мийте често ръцете си . Микроорганизмите, които предизвикват стомашно-чревни разстройства, в топлото време се чувстват превъзходно. За да не се срещате с тях, мийте си колкото можете по-често ръцете със сапун.Преди готвене или хранене – задължително.

ЮНИ

По-малко мазнини в храната. За менюто си изберете бяло месо, риба или обезмаслени млечни продукти. Преди основното ядене хапвайте салати и гответе с олио.

ЮЛИ

Играйте задължителната за всички гимнастика. От 25 до 50 пъти повторете най-популярните махове с ръце, крака , подскоци и т. Н., за да подобрите кръвообращението си и да стегнете мускулите.

АВГУСТ

Позавъртете се в кухнята. След ядене не бързайте да си почивате. Намерете си работа в кухнята, Мийте съдовете, подреждайте шкафа или си измислете някакво друго занимание. Ако шетате 15 мин. Ще изгорите 40 калории. Това е един лесен начин да контролирате теглото си.

СЕПТЕМВРИ

Отглеждайте цветя. Въздъхът в дома ви ще стане по-чист и ще дишате по-леко. Освен това покрай цветята ще се разтиварвате по-лесно.

ОКТОМВРИ

Не охранявайте неотлъчно телевизора. Ако цялата вечер седите пред него, поне правете леки упражнения, може и без да ставате. Вместо да викате, по-добре отидете до съседната стя, за да кажете, каквото искате на домашните.

НОЕМВРИ

Повече общувайте. Хората, които обичат компаниите, боледуват по-рядко.

ДЕКЕМВРИ

Смейте се по-често. Смехът укрепва имунната система, изгаря калории и подобрява общото самочувствие.

Изпънявайки тези прпоръчителни правила в продължение на един месец , те постепенно се автоматизират и механично започва техното прилагане.


2 гласа
Статия
Календар на здравето
Каква е твоята карма

Каква е твоята карма

Каква е твоята карма За да немериш важното в случая число, трябва да събереш цифрите на рождената си дата – ден, месец, година. Едноцифреното число, което получиш, ще ти каже повече за твоята карма. 1. – Сила, честолюбие, активност, слава. Ще имате успехи в живота, ако се придържате към пр...

Гъбички, климакс, кашлица, хрема, плексит

Гъбички, климакс, кашлица, хрема, плексит

Гъбички, климакс, кашлица, хрема, плексит При гъбички по краката Една шепа пресни листа от джоджен се накълцва и се смесват с чаена лъжица сол. Със сместа се мажат пръстите и междупръстията и на двете стъпала. След като кашата изсъхне, краката се измиват и посушават добре. Д...

Фолиевата киселина - красота и тонус

Фолиевата киселина - красота и тонус

Фолиевата киселина – красота и тонус Напоследък хората са доста добре осведомени по въпросите на правилното и балансирано хранене, като дори и насън могат да изрецитират хранителната пирамида. На женския организъм просто му е необходима фолиева киселина, за да изглеждаме добре и...

6 Съвета за самотни жени

6 Съвета за самотни жени

6 съвета за самотни жени Ако дълго време не можете да намерите достоен партньор, не се отчайвайте. Струва си само малко да преобразите дома си , като го напълните с енергията на щастието и късмета и любовта ще се завърне във вашия живот, съветват руските интериорни психолози и дават безценни съвети. Опитайте!