Вашият Дневник на сънищата

Вашият Дневник на сънищата

Как да водим дневник на сънищата

Източник: , , 01.07.2013
Вашият Дневник на сънищата
Дневник на сънищата1. Изберете си бележник, който да Ви служи само и единствено за записване на сънищата. Дръжте го близо до леглото си, някъде където лесно можете да го достигнете. Детайлите от съня избледняват бързо след като се събудите така, че е важно да можете да го запишете веднага.

2. Поддържайте последователност на зписването на сънищата си. Поставяйте дата на всеки запис. Няма значение дали ще поставите вчерашна дата или от деня в който сте се събудили, стига да запазите последователността.

3. Пишете в сегашно време, така сякаш съня продължава да се случва пред очите ви. Това ще ви помогне да възстановите по-лесно съня си, връщайки ви обратно в него.

4. Запишете всеки възможен детайл от съня си. Места, цветове, звуци, обекти, хора и емоциите си - всичко това са важни аспекти от съня. Може да се запитате следните неща:

    Кои са важните картини или символи в съня?    
    Къде се намирахте? Какво е имало около вас и как е изглеждал пейзажа наоколо? Каква е атмосферата или настроението на съня?
   
    Кой друг присъства в съня ви?
   
    Как ви накара съня да се почувствате? Какво беше настроението ви когато се събудихте?
   
    Има ли някаква връзка съня ви с някоя ситуация от реалния ви живот?

5. Граматиката и пунтуацията не са от значение когато записвате сънищатата. Просто го опишете преди да ви се изплъзне и го запишете дори да си спомняте само отделни фрагменти. Веднъж след като започнете все повече детайли ще почнат да изплуват в съзнанието ви. Понеже мислим по-бързо от колкото пишем може би не е лоша идея да запишете съня си на диктофон. Но все пак не е лоша идея въпреки това да пренесете съня си на хартия.

6. Когато нещо е трудно за описване с думи, нарисувайте го. Цветни моливи или фулмастри могат да ви помогнат да направите картината по-ясна.

7. След като запишете съня си, запишете под линия какви проблеми или притеснея ви тревожат в будния ви живот. С нарастването на записките постепенно ще започнете да откривате връзките между сънищата и реалността.

8. Накрая - сложете му заглавие.

9. Оградете, думи, символи, хора или нещо друго, което ви се струва, че изпъква. Това може да ви е полезно ако искете да си направите съдържание или речник. Ще започнете да откривате шаблони и да формирате ваше собствено разпиране за темите в сънищата.


5 гласа
Статия
Вашият Дневник на сънищата
Каква е твоята карма

Каква е твоята карма

Каква е твоята карма За да немериш важното в случая число, трябва да събереш цифрите на рождената си дата – ден, месец, година. Едноцифреното число, което получиш, ще ти каже повече за твоята карма. 1. – Сила, честолюбие, активност, слава. Ще имате успехи в живота, ако се придържате към пр...

Гъбички, климакс, кашлица, хрема, плексит

Гъбички, климакс, кашлица, хрема, плексит

Гъбички, климакс, кашлица, хрема, плексит При гъбички по краката Една шепа пресни листа от джоджен се накълцва и се смесват с чаена лъжица сол. Със сместа се мажат пръстите и междупръстията и на двете стъпала. След като кашата изсъхне, краката се измиват и посушават добре. Д...

Фолиевата киселина - красота и тонус

Фолиевата киселина - красота и тонус

Фолиевата киселина – красота и тонус Напоследък хората са доста добре осведомени по въпросите на правилното и балансирано хранене, като дори и насън могат да изрецитират хранителната пирамида. На женския организъм просто му е необходима фолиева киселина, за да изглеждаме добре и...

6 Съвета за самотни жени

6 Съвета за самотни жени

6 съвета за самотни жени Ако дълго време не можете да намерите достоен партньор, не се отчайвайте. Струва си само малко да преобразите дома си , като го напълните с енергията на щастието и късмета и любовта ще се завърне във вашия живот, съветват руските интериорни психолози и дават безценни съвети. Опитайте!