АКО МЪЖЕТЕ ИМАХА ЦИКЪЛ ...

АКО МЪЖЕТЕ ИМАХА ЦИКЪЛ ...

Източник: , , 01.07.2013
АКО МЪЖЕТЕ ИМАХА ЦИКЪЛ ...
Повече от столетие по света се опитват да докажат, че членът прави мъжът по-добър от жената, макар че наличието на толкова уязвим външен орган е съмнително преимущество. Теориите на психоанализа предполагат, че за жените завистта към пениса е естествена, макар и способността да дава живот прави завистта към матката, в крайна сметка, по-логична.

Или казано накратко, тези, които имат повече власт, няма значение кои са и какви са и как се е получило това, винаги се опитват да намерят доказателства, логични или не, че превъзходството им е дадено «от природата».

Какво ли би се случило ако внезапно, по някакъв си начин, мъжете имат менструация, а жените – не?

Отговорът е ясен – менструацията веднага ще стане велик и достоен за завист признак на истинска мъжественост. Мъжете ще сравняват и спорят у кого са по-силни и по-дълги «критичните дни».

Момчетата ще празнуват и ще се хвалят с първия си месечен цикъл. От само себе си се разбира, че в културата ще съществуват религиозни обряди специално за този случай.. Или - в най-лошия случай - ще се устройват семейни вечеринки. Ще бъдат създадени специални медицински институти за решаване на проблемите на дисменореята, в които ще се оказва помощ на мъжете, които ще се чувстват непълноценни всеки месец.
Средствата за хигиена ще бъдат финансирани от бюджета и ще се разпространяват
безплатно като част от медицинската застраховка. Разбира се, състоятелните мъже ще се охарчват за по-скъпи марки, които подчертават техния социален статус и престиж: «Тампоните на Джон Уейн», «Ударните превръзки на Мохамед Али», «Тези кървави ергенски дни» и черните суперпревръзки «Берета».

Представителите на армията и църквата ще почнат да разсъждават над това, че ментруацията (от английската дума men - мъже), е явно доказателство за това, че само мъжете могат да служат в армията и, разбира се, само мъжете могат да бъдат свещеници («Нима жената може да даде своята кръв за греховете на вярващите?»).

Радикалите и мистиците ще бъдат склонни да разсъждават, че и на жените трябва да им се отдаде дължимото. Жените не са по-лоши от мъжете, те просто са различни. Поради липсата на менструация жените по-зле контролират емоциите си. При това «нормалните» жени не се бъркат в «менструалните работи» и признават превъзходството на мъжете. Жената може да развива своята личност като се грижи за мъжа, който толкова се уморява от труда на праведните в своя Цикъл на Просвещението.

От яките момчета на улицата ще може да се чуе: «Приятел, изглеждаш страхотно, превръзки на три», «Да, пич, тека». Темата за менструацията ще може да се среща и по филмите, например «Щастливите дни», където Ричи и Потси се опитват да убедят Фонзи, че той си е предишният «як пич Фонзи», даже когато не му идва два месеца. Тази тема непрекъснато ще бъде споменавана в новините, например: «Съдията счете, че обвиняемият за изнасилване не е виновен защото е действал под влиянието на ПМС» (ПредМенструален Синдром).

На жените ще им бъде внушавано, че е по-добре да се прави секс «по това време на месеца». За лесбийките ще се говори, че изпитват «страх от кръв», което значи, че се боят от самия живот. В крайна сметка, това, което трябва на всяка от «тези жени» е един добър мъж с обилен и редовен месечен цикъл.

Разбира се, мъжете-интелектуалци ще предложат най-моралните и логични доводи, че жените страдат от липса на дисциплина, защото техният живот не се подчинява на строг ритъм. Поради това не им стига чувството за време и пространство, имат по-малко математически способности и влечение към точни науки.

Уви, жените са лишени от дара да чувстват циклите на луната и космоса и следователно никога няма да постигнат кой знае какво в областта на философията. Могат ли жените да компенсират своята безчувственост към ритъма на вселената или липсата на символична смърт и възкръсване всеки месец? Най-прогресивните мъже ще бъдат добри: липсата на директна връзка с вселената така и така кара жените да страдат затова трябва да се държим с тях снизходително.

А как трябва да реагират жените на това? Както винаги, жените ще се съгласяват с всичко: с усмивка и мазохизъм. Всички тези равни права са просто опити да се лишат жените от ежемесечните радости на семейния живот. Статии в списанията ще помогнат на жените да разберат тези прости истини: «Определи характера на любимия по месечния му цикъл», «Нашето християнско наследство: кръвта на мъжа – кръв на Господа», «Как да ушием превръзки за подарък на мъжа».

Феминистките-психоаналитички ще обясняват на мъжете, че трябва да се откажат от своята «кървава агресия», а на жените – че им е необходимо да преодолеят своята «завист към месечния цикъл». Културните феминистки ще ратуват за безкръвно изкуство, а радикалните ще твърдят, че дискриминацията по принципа на липса на менструация е само една от формите на дискриминация («Вампирите – първите борци за свобода!»). Феминистките от социалистическото течение ще разсъждават над това, че само капитализмът е могъл да позволи на мъжете да монополизират менструалната кръв…

2 гласа
Статия
АКО МЪЖЕТЕ ИМАХА ЦИКЪЛ ...
Каква е твоята карма

Каква е твоята карма

Каква е твоята карма За да немериш важното в случая число, трябва да събереш цифрите на рождената си дата – ден, месец, година. Едноцифреното число, което получиш, ще ти каже повече за твоята карма. 1. – Сила, честолюбие, активност, слава. Ще имате успехи в живота, ако се придържате към пр...

Гъбички, климакс, кашлица, хрема, плексит

Гъбички, климакс, кашлица, хрема, плексит

Гъбички, климакс, кашлица, хрема, плексит При гъбички по краката Една шепа пресни листа от джоджен се накълцва и се смесват с чаена лъжица сол. Със сместа се мажат пръстите и междупръстията и на двете стъпала. След като кашата изсъхне, краката се измиват и посушават добре. Д...

Фолиевата киселина - красота и тонус

Фолиевата киселина - красота и тонус

Фолиевата киселина – красота и тонус Напоследък хората са доста добре осведомени по въпросите на правилното и балансирано хранене, като дори и насън могат да изрецитират хранителната пирамида. На женския организъм просто му е необходима фолиева киселина, за да изглеждаме добре и...

6 Съвета за самотни жени

6 Съвета за самотни жени

6 съвета за самотни жени Ако дълго време не можете да намерите достоен партньор, не се отчайвайте. Струва си само малко да преобразите дома си , като го напълните с енергията на щастието и късмета и любовта ще се завърне във вашия живот, съветват руските интериорни психолози и дават безценни съвети. Опитайте!