Повтарящи се сънища за хора

Повтарящи се сънища за хора

Сънища за хора

Източник: , , 29.11.2017
Повтарящи се сънища за хора
Повтарящи се сънища за хора
Повтарящи се сънища за хора

Едни от най-интересните сънища са повтарящите се. Това са сънища в които сънувате един и същи човек или ситуация отново и отново.

Повтарящите се сънища за един и същи човек може да ви създават доста проблеми особено ако се опитвате да забравите за този човек.

Понякога хората които сънуваме са хората, които сме наранили или пък с които сме имали романтична връзка. Първоначално когато сънуваме подобен сън, ние смятаме, че тези хора ни липсват или просто искаме да ги видим макар и само в съня си.

И така - какво означава, ако постоянно сънуваме някого? Има няколко възможни обяснения за тези сънища и те зависят от това какви отношения имаме в реалния свят.

Чувство за вина

Повтарящите се сънища в които присъства определен човек, може да е отражение на чувтството ви за вина. Понякога правим неща за които съжаляваме, че сме направили. Нашите действия и думи може да афектират околните, така че ние трябва да сме по внимателни в това което казваме. Повтарящите се сънища може да са форма на тормоз.

Мозъка ни е зает с много мисли относно минали събития и не може да се отървем от тях. Дори и ако не мислите за този конкретен човек в реалния си живот всеки ден, подсъзнанието ви знае какво сте направили.

Кармата винаги намира начин да ни го върне, дори и чрез сънищата ни. Това е и причината да бъдем по внимателни в действията и думите си и винаги да мислим и за ефекта които те имат над другите хора.

Силата на нашето съзнание е невероятна и способностите с които разполагаме са огромни. Ние пазим толкова много информация, че дори сами не си даваме сметка за това. Нашите сънища са отражение на съзнанието и мислите ни. Нашите емоции се визуализират най-добре в сънищата ни, дори и ако не си даваме сметка за тяхното съществуване.

Сънищата ни в които присъстват едни и същи хора са напомняне за това да се замислим над действията си. Нещо което сме направили погрешно и с което сме наранили този човек.

Вашето съзнание ви казва да потърсите този човек и да се опитате да му се извините за нещата които сте направили. Повтарящите се сънища магически ще изчезнат и вие най-накрая ще можете да се наспите на спокойствие.

Липсва ви някой в реалния живот

Сънища който продължават да се появяват в сънищата ви може да представят желанието ви да се видите с някого от дълго време. Сънищата като този може би дават израз на вашите емоции и чувства към някого. В реалния живот ние често подтискаме желанията си и се правим сякаш нищо не се е случило.

Това активира нашия инстинкт за съхранение от което се нуждаем с цел да преминем през трудните моменти в живота. Когато осъзнаем, че няма шанс да бъдем с някого, ние подтискаме желанията си и продължаваме да бягаме надалеч от тях. Но единственото място където съзнанието ни е свободно да прави каквото си иска са сънищата ни.

Това е времето когато съзнанието ни е свободно да ни напомни за всичко в живота и ако то избере да ни напмнят за някого, то той вероятно е някой важен за нас човек. Сънища като този може да са наистина тежки особено ако това е някои в когото сме били влюбени.

Трудно може да избегнете подобни сънища, но може да опитате да поговорите с този човек и вероятно да оправите нещата. Ако има някакви неразрешени проблеми между вас, разговор може да помогне да се отървете от тези сънища.

Иска ви се нещо да е истина

Може да ви се струва невъзможно, но ситуацията или човека когото сънуваме може да е вашата сбъдната мечта. Когато се фокусираме върху нещо, ума ни започва да се занимава усилено с това и продължава да го прави дори и когато спим.

Ако продължавате да сънувате за същия човек отново и отново, вероятно искате този човек в живота си. Това е доста чест сън за онези които мислят за някого в романтичен аспект.

Нашите умове продължават да мислят за човека през цялото време дори и на заден план. Единствения начин по които може да се отървете от тези сънища е като поговорите с този човек открито и се опитате да го спечелите. Време да превърнете този сън в реалност и да спрете да се измъчвате, а да започнете да живеете.

Иска ни се някой да се върне

Повтарящите се сънища често са за някого с когото сме разделени. Хората които са починали и продължават да се появяват в сънищата ни спадат към категорията на едни от най тревожните сънища. Когато някой когото обичаме почине, душата ни страда и се нуждаем от време за да свикнем с факта, че той или тя са си отишли завинаги.

Когато ума ни не може да се справи с този факт, то продължават да предизвикват у нас спомени. За някои хора сънища като този може да са начин за утеха и справяне със загубата на някои важен в живота им.

За други сънища като този може да са изключително тревожни и дискомфортни. Най-добрия назин за справяне с тези сънища е консултацията със специалист или някой който добре ги познава. Вероятно разговор с хора които добре ги разбират може да им помогнат да се справят със загубата на обичания човек.

Подобни сънища обикновено изчезват от само себе си и ние не можем да ги контролираме. Продължаваме да си повтаряме че това е само сън и продължаваме да се радваме на присъственото на накой които не е вече с нас, макар и само в сънищата ни.

Повтарящи се кошмари

Повтарящите се кошмари може да са породени от различни причини. Те може често да са резултат от травма която сме изпитали в ранното си детсво или травмиращо преживяване което ни се е случило на по-късен етап в живота. Когато подобни сънища продължават да се появяват, ние може да загубим желанието си да спим, което ще доведе до проблеми в реалния ни живот.

Много хора са имали повтарящи се кошмари в живота си. Случката която сънуваме може да е репрезентазия на случка от реалния живот или пък нещо което само си представяме, като например чудовища. Когато събитията за които сънуваме имат по-релистично усещане или когато са свързани с нещо което сме преживели, причината зад тяхното появяване може да се крие в самите сънища.

Ако продължаваме да сънуваме за някакъв инцидент в които участваме, то тогава може би сме афектирани от този инцидент повече от колко предполагаме. Най-добрия начин да се справим с тези повтарящи се сънища е срещата с психолог или разговора с някого който знае как да ни разсее и ободри и да ни накара да не мислим повече за този травмиращ инцидент.

Ако не сте преживявали онова за което сънувате, то вероятно съня ви е някакво предупреждение за това какво може да ви се случи в бъдеще. Тома може да е нещо от което се страхувате и искате да избегнете на всяка цена. Сънища като този не е задължително да са предсказания за това какво ще стане наистина, а просто предупреждение да бъдете по-внимателни.

Ако кошмарите, които продължават да се появяват отново и отново са само измислени и нереалистични, тогава те може да са резултат от травмиращо преживяване в живота ни. Нещо определено ни тревожи и ние трябва да говорим с някого, които може да ни помогне да се справим с емоциите които са скрити дълбоко в нашето съзнание.


9 гласа
Статия
Повтарящи се сънища за хора
Прекъсване на повтарящи се сънища

Прекъсване на повтарящи се сънища

Ето списък с някои неща, които биха могли да Ви помогнат да се справите с повтарящите се сънища: 1. За да разберете повтарящия се сън, трябва да имате желанието да приемете някои промени или да претърпите известни трансформации.

Повтарящи се сънища през средната възраст

Повтарящи се сънища през средната възраст

Достигайки средна възраст Вие откривате, че живота Ви като цяло леко е започнал да се забавя, неистовото бързане и желание да се издигате по стълбата на кариерата е забавил своя интензитет. Трескавите темпове на семейния живот с бебета, проходилки и тийнейджъри също...

Повтарящи се сънища при възрастните

Повтарящи се сънища при възрастните

Много възрастни хора твърдят, че с напредването н авъзрастта сънищата им повишават своя интензитет. Те е по-вероятно да имат тревожни сънища или кошмари. Това може да се дължи на здравословните проблеми изменение на часовете за сън или дори на медикаментите които взимат....

Повтарящи се сънища в детството

Повтарящи се сънища в детството

Веднъж след като детето Ви премине от ранното детство към училищна възраст, ще откриете, че сънищата му започват да се променят. Докато в началото те са имали кошмари относно нерационални неща - сега вече имат повтарящи се сънища които всъщност им помагат в тяхното израстване и обучение....

Статии