Медицина, Здраве, Народна медицина

Последно търсено в речника

Случайни резултати от Медицина:

Навигация:
Вижте също:

Шипове, артроза, коксартроза, полиартрити

2 шепи пилешки тор се поставя в пластмасова кофа и се залива с 1,5 л вряла вода. Сместа се разбърква с пръчка и се покрива със старо одеяло или парче плат, докато поизстине малко, за да не пари. След това се потапят краката, така че водата да стига до глезените, покриват се с одеяло и се престоява до пълното изстиване на течността. Прави се всеки ден, желателно по едно и също време. Пие се запарка от 10 стръка и 10 листа широколист живовляк вместо вода. След около 6-7 до 10 дни болките...[ още ]
Медицина
Народна
Болест
Шипове, артроза, коксартроза, полиартрити

Цистит

Семе от 3 кратуни се изпича и стрива на прах. Смесва се с 1 кг мед с восък. Взема се по 1 супена лъжица 3 пъти на ден 30 минути преди ядене. Тази смес помага също при язва на дванадесетопръстника.
[ още ]
Медицина
Народна
Болест
Цистит

Цистит

2 броя мъхнати червени образувания („тумор-чета") от шипка се пускат в 250 г вряща вода. Ври захлупено 2-3 минути и се оставя да кисне 10 минути. Прецежда се и се изпива топло наведнъж. Прави се 2-3 пъти на ден в продължение на 2-3 дни.
[ още ]
Медицина
Народна
Болест
Цистит

Цистит

1 супена лъжица мед и 1 средно голяма, ситно нарязана връзка магданоз се варят в 1 бира 10 минути. След изстиване се прецежда и се изпива на 3 пъти през деня, най-добре преди ядене. Циститът се лекува по този начин за 1 ден, ако е в начален стадий. 524: 1 шепа листа от полски хвощ се поставят в 2 л студена вода. Кисне 1 нощ и на сутринта се прецежда. Настойката се кипва и се изсипва в леген. Прави се парна баня в продължение на 20 минути. След банята тялото от кръста надолу се завива с хавлиена...[ още ]
Медицина
Народна
Болест
Цистит

Рак на черния дроб

300 г суров кромид лук се нарязва и слага в 700 г бяло вино да кисне 5 дни. Прецежда се и се прибавят 100 г мед, престоява 3 дни и след това се пият по 3-4 супени лъжици на ден. Прилага се и при цироза на черния дроб.
[ още ]
Медицина
Народна
Болест
Рак на черния дроб
Оракули