Цветът на розите носи тайнствени послания

Цветът на розите носи тайнствени послания

Източник: , , 18.08.2017
Цветът на розите носи тайнствени послания
Маски с горчица
Маски с горчица

Всеки знае, че червената роза е символ на страстната любов. Познато ли ви е обаче значението на останалите цветове на царицата на цветята? Добре е да го знаете, за да може да отправите желаното послание, когато поднасяте букет.

Червената. Тя е един от най-добрите подаръци от влюбен мъж към дамата му. Не бива обаче да се изненадвате, ако ви я поднесе шефът ви или колега, защото цвете означава също “поздравления” , “отлично свършена работа” и “моите уважения”.

Бяла. Тя се подарява най вече на приятел. Срързва се с невинността, чустотата, младостта, предаността. Подходяща е и за булченски букети, защото е пожелание за щастлива и дълготрайна любов.

Розова. Идеална е за приятели, поднини и колеги. Означава “Благодаря” и “Възхищавам ти се”. Ако мъж я подаде на жена, посланието и е “Моля те, повярвай ми”.

Жълта. Погрешно е схващането, че подбно цвете символизира омразата. В действителност се свъъзва с ревността. Освен това е обещание за прошка и ново начало, за завръщане и възкресяване на стари спомени. Най-вероятно е да ви я поднесе бивш възлюбен или човек, когото наскоро сте наранили, но продължава да ви обича.

С жълти листенца, обрамчени с черен кант. Подобна роза е знак, че мъжът току-що се е влюбил във вас.

Оранжева. Ако е от любим, символизира неговото желание. В случай че е от приятел, е знак за радостта, което му носят общите ви преживявания.

Червено-бяла. Тя е символ на единството, затова е идеална за младоженци или за хора, които честват годишнина от сватбата или запознанството си.

Червено-жълта. Споделени чувства, веселие.

Прасковена. В колефиалните взаимотношения тя означава, че сте близо до сключването на успешна сделка, че се разбирате отлично, че сте изкрени и благодарни.

Лилава. Тази трудно селектирана роза обикновено се подарява от мъж, загубил ума и дума по жена, която смята за тайнствена и недостъпна.

Черна. Цветът и е красноречив. Означава “Сбогом”.


7 гласа
Статия
Цветът на розите носи тайнствени послания

Навици, от които трябва да се откажете незабавно

Навици от които да се отървете
Навици от които да се отървете

*Да търпите това, което не ви харесва.
*Да общувате с хора, които убиват самооценката ви.
*Да мислите какво ще кажат другите.
*Да се опитвате да...[ още ]

Как да върнете естествения цвят на косата

Върнете естествения цвят на косата
Върнете естествения цвят на косата

Побеляването на косата е много често срещан проблем сред всички възрастови групи. Не се депресирайте, ако забележите, че белите коси стават все повече. Можете да си...[ още ]

Маски за вечна младост

Маски за вечна младост
Маски за вечна младост

С майонеза
Вместо маска за коса можете да ползвате най-обикновена майонеза без добавки. Втрийте я в косата и я оставете да действа 20 минути. Междувременно затоплете...[ още ]

Смути понижава холестерола

Смути понижаа холестерола
Смути понижаа холестерола

Натуралните плодови коктейли с пъпеш и банан са много подходящо средство за понижаване на холестерина в организма. Те са богати на каротини, витамин С, антиоксиданти, цинк и фибри....[ още ]