Яжте преди тренировка

Яжте преди тренировка

Източник: , , 13.07.2017
Яжте преди тренировка
Яжте преди тренировка
Яжте преди тренировка

Ново проучване на медици от Университета в Нотингам за пореден път доказва неразривната връзка между спорта и начина няа хранене в борбата с килограмите. Видът на храненето преди тренировка определя клоко мазнини ще изгори тялото ви.

Според учените гликемичният индекс (ГИ) на храните има определчщо значение за това – колкото по-висок е той, толкова по-малко мазнини се стопяват по време на движението след това. Хапването е задължително , но е важно и какво ще ядете. Специалистите са стигнали до този извод, след като изследвали няколко жени на възраст 24 години. Те били в отлично здраве и с абсолютно нирмално тегло.

Първо на участничките в изследването давали закуска, богата на въглехидрати с висок ГИ, а след няколко дни – такава с нисък ГИ. И в двата случая менюто имало по 265 калории, но във втория количеството фибри било доста по-голямо.

3 часа след храненето те ходели на пътека за 60 минути. Били им направени няколко кръвни проби – преди закуската, по време на ходенето и след това, за да се измерят различни параметри, свидетелстващи за активен процес по изгаряне на мазнини.

Свободните мастни клетки в кръвта, които са най-добрият показател за този процес, били почти с 50% повече след закуската с нисък ГИ, било едва 3,7 грама.

Според специалистите ефектът се дължи на това , че храни като овесени ядки, мюсли, нискомаслено кисело и прясно мляко и някои плодове като ягодите и боровинките не предизвикват рязко повишаване на кръвната захар. Това от своя страна позволява на тялото да се концентрира върху изгаряне на мазнини , вместо върху опитите отново да стабилизира нивото на на захарта в кръвта. Последното пък се повишава рязко от въглехидрати с висок ГИ като бял хляб, сладкиши и сладки напитки, корнфлейкс.


4 гласа
Статия
Яжте преди тренировка

Цветът на розите носи тайнствени послания

Маски с горчица
Маски с горчица

Всеки знае, че червената роза е символ на страстната любов. Познато ли ви е обаче значението на останалите цветове на царицата на цветята? Добре е да го знаете, за да може да отправите желаното послание, когато...[ още ]

Маски с горчица

Маски с горчица
Маски с горчица

Когато приготвяте домашните маски с горчица, уверете се, че сте взели от нелютата, за да не си изгорите кожата. Преди да я забъркате, сложете малко от нея на китката. Останете така 5 мин. Ако кожата се...[ още ]

Аромати срещу стрес

Аромати срещу стреса
Аромати срещу стреса

Какви аромати можете да използвате, за да премахнете негативната енергия около вас и да привлечете спокойствие и благополучие? Някои от растенията, които са посочени по-долу, можете да засадите в...[ още ]

Амулети за любов и щастие

Амулети за любов и щастие
Амулети за любов и щастие

Липсва ви любов? Или има, но се страхувате да нея загубите? А може би ви се струва, че семейният ви живот е под заплаха и искате просто да се застраховате? В тези случаи помагат различни...[ още ]