Предимствата и недостатъците на метогите за депилация

Предимствата и недостатъците на метогите за депилация

Източник: , , 13.07.2017
Предимствата и недостатъците на метогите за депилация
Предимствата и недостатъците на метогите за депилация
Предимствата и недостатъците на метогите за депилация

Начините за премахване на нежеланите косми са много. Как да открием кой е най-подходящия за нас?

Ето предимствата и недостатъците на най-често използваните начини за епилация.

Бръсненето е най-бързо и евтино.Пазарът предлага машинки за бръснене с по- нежни ножчета, които се сменят. Кожата няма да се травмира, ако преди процедурата сте сложили пяна. Но не забравяйте, че при често бръснене космите избуяват и се втвърдяват.

Съвет: Преди бръснене вземете 5-минутен горещ душ, за да омекнат космите.

Коламаска. На пазара се предлагат топли и студени. Топлата разширява порите, което улеснява отстраняването на косъмчетата с корените. Нанася се на средно дебел слой в посока на растежа на космите. Изчаква се минута –две , за да се втвърди и се издърпва с рязко движение, като с другата ръка се държи основата на лентата. Израстват все по-тънки и слаби косми и постепенно оредяват. Студената кола маска е подходяща при разширени капиляри. И двата вида са най-подходящи за махане на твърди и гъсти косми. По-нежните косми порастват за около 4 седмици.

Съвет: Не се обезкосмявайте при възпаления на кожата и рани. Ползвайте коламаска от естествен пчелен восък, тьй като синтетичните продукти често предизвикват алергии.

Електрически епилатор. С него по механичен начин се премахва нежеланото окосмяване, като космите се изтръгват с луковиците. Бързодвижещите се дискове захващат косъмчетата в самата основа и ги отстраняват от фоликулите им. Електрическият епилатор е подходящ най-вече за краката. Не се препоръчва за зоната около бекините и подмишниците. При продължителна употреба космите се разреждат. Процедурата се повтаря след 3-4 седмици.

Лазерна епилация. Тя е подходяща за всички части на тялото. Лазерните вълни със специална дължина осъществяват подкожно проникване и действат директно върху маланина (пигмент, който оцветява космите и кожата), стигат до корена на косъма и го изгарят, без да увреждат кожата. Премахват обаче само черните косми. Русите и белите остават, тъй като лазерът действа върху меланина и луковиците. След две-три процедурипочти 80% от косъмчетата престават да растът. Ако се подложите на още 6 процедури, специалистите гарантират 10 години спокойствие. Окосмяването не се премахва завинаги.

Съвет: До три седмици след процедурата не бива да се излагате на слънце.

Това е най-съвременния и ефективен метод за премахването на окосмяването. Пулсиращата светлина е с различна дължина на вълната, позволява третиране както на светли , така и на тъмни косми. Безопасно и ефективно почиства и най-чувствителните зони – мустачки, брадички, бузи, корем, триъгълник. За пълен ефект трябва да направите 4-месечен курс, който включва 6 процедури на несец. И лазерната, и фотоепилацията са скъпи процедури. Но решите ли да се подложите на модерната технология, обръснете предварително космите, за да може лъчите да изчистят не това, което стърчи отгоре, а да проникнат до корените.


5 гласа
Статия
Предимствата и недостатъците на метогите за депилация

Цветът на розите носи тайнствени послания

Маски с горчица
Маски с горчица

Всеки знае, че червената роза е символ на страстната любов. Познато ли ви е обаче значението на останалите цветове на царицата на цветята? Добре е да го знаете, за да може да отправите желаното послание, когато...[ още ]

Маски с горчица

Маски с горчица
Маски с горчица

Когато приготвяте домашните маски с горчица, уверете се, че сте взели от нелютата, за да не си изгорите кожата. Преди да я забъркате, сложете малко от нея на китката. Останете така 5 мин. Ако кожата се...[ още ]

Аромати срещу стрес

Аромати срещу стреса
Аромати срещу стреса

Какви аромати можете да използвате, за да премахнете негативната енергия около вас и да привлечете спокойствие и благополучие? Някои от растенията, които са посочени по-долу, можете да засадите в...[ още ]

Амулети за любов и щастие

Амулети за любов и щастие
Амулети за любов и щастие

Липсва ви любов? Или има, но се страхувате да нея загубите? А може би ви се струва, че семейният ви живот е под заплаха и искате просто да се застраховате? В тези случаи помагат различни...[ още ]