5 Съвета за отслабване, които всъщност трябва да избягвате

5 Съвета за отслабване, които всъщност трябва да избягвате

Време е да спрете да следвате тези съвети за отслабване

Източник: , , 20.03.2017
5 Съвета за отслабване, които всъщност трябва да избягвате
5 Съвета за отслабване, които всъщност трябва да избягватеНезависимо, от това в което всички съвети за отслабване се опитват да ви убедят, загубата на тегло всъщност не е чак толкова трудна.

Ето и разбиването на 5 широко разпространени мита, от едни от най-добрите експерти и как всъщност те са пълна загуба на време.

От минимално ефективни до пълна глупост

1.Зелен чай
Да - пиенето на зелен чай (без захар или изкуствени подсладители) може да ви помогне да свалите тегло, но ефекта е минимален. В едно проучване хората които консумирали 2-4 чаши на ден успяват да ускорят метаболизма си с ... 50 калории. Това си е цял тон чай с/у минимален ефект.
От друга страна всички добавки на основата на зелен чай са си чиста загуба на пари. Не вярвайте, че някоя компания е измислила природно съобразна суперхрана, която ще ви помогне магически да свалите килограми.

2.Намаляване на глутена
Ако страдате от глутенова ентеропатия, то тогава да - избягването на глутена е задължително! Иначе - да премахнете глутена е не само загуба на време, дори може да се окаже, че има обратен ефект. Това се получава, защото производителите извличат глутена от храните, като го заместват с оризово брашно което увеличава съдържанието на захар. Това може да доведе до спад на кръвната ви захар, което ви прави още по-гладни.
Когато се направи сравнение м/у пациенти които страдат от глутенова ентеропатия, и са принудени да не консумират глутен, и такива които могат да консумират глутен, се установява, че първите имат увеличаване на теглото. Нещо повече - едно проучване показва, че хорта които намаляват или изцяло спират глутена всъщност има 13% по-голям шанс да развият диабет.

3.Отказване от млечните продукти
Колкото и да са противниците на млечните продукти, оказва, се че консумирането на млечни продукти, които са богати на протеин всъщност спомагат намаляването на теглото. Американски институт направил проучване сред 8000 жени с нормално тегло в продължение на 11 години - онези, които консумирали млечни продукти качили съвсем малко тегло в сравнение с онези, които консумирали малко или никакви млечни продукти.
Нещо повече - ако ядете пълномаслени продукти, всъщност ще свалите дори повече килограми.

4.Отказване от приема на мазнини
През 70 години на миналия век изказването "мазнините ви правят дебели" изглежда е направено твърде прибързано и всъщност - грешно. Ако изцяло намалите консумацията на мазнини всъщност ще сваляте килограми по-трудно. Интересен факт: ако приемате по-малко от 15% от дневната си дажба калории от мазнини може да намали хормоналните ви нива (дори и това на тестостерона необходим за изграждането на мускулите) и да ви направи още по-гладни. В крайна сметка мазнините в храната подтискат апетита и са страхотни за засилването на усещането на ситост. Освен това когато производителите премахват мазнините от продуктите, като сладолед, чипс и бисквити, те обикновено добавят захар и сол за да задържат вкусовите ви рецептори щастливи. Така, че спрете да се притеснявате толкова много за мазнините които приемате. Докато приемате естествени мазнини, а не такива от преработени и опаковани храни, всичко е наред.

5.Избягвайте да ядете след стъмване
Яденето вечер не причинява трупане на килограми, но честото отскачане до хладилника със сигурност го прави! Хората са свикнали да си похапват неконтролируемо вечер, и точно тези калории могат да доведат до трупането на килограми.
Освен това много жени които се лишават следвайки разни диети през деня, вечер глада им е толкова ожесточен, че изяждат почти всичко което видят. Така, че вместо да се опитвате да не ядете вечер, по-добре се фокусирайте върху това да ядете разумно и полезни храни през целия ден, включително и след залез.


2 гласа
Статия
5 Съвета за отслабване, които всъщност трябва да избягвате

СЪДБАТА - Сами трябва да открием какво ни казват висшите сили

Сами трябва да открием какво ни казват висшите сили
Сами трябва да открием какво ни казват висшите сили

Всеки от нас поне веднъж в живота си е бил сигурен, че съдбата му праща някакъв знак, за да го предупреди, че ще му се случи нещо...[ още ]

Привлечете парите с Индийско Орехче

Привлечете парите с Индийско Орехче
Привлечете парите с Индийско Орехче

Направете си сами магия с индийско орехче, за да приблечете по-бързо парите към вас. Извадете банкнотите, които имате в портмонето си....[ още ]

Бирата ни прави по-хубави

Бирата ни прави по-хубави
Бирата ни прави по-хубави

Биротерапията с успех се прилага за извеждането на канцерогенни вещества от организма, а също и соли от бъбреците и покочните пътища. Съответно пивото понижава риска от ракови...[ още ]

Почистете лицето, за да светне като порцелан

Почистете лицето, за да светне като порцелан
Почистете лицето, за да светне като порцелан

Със сода за хляб. Смесете 2 лъжички сода за хляб и малко вода и нанесете върху лицето си с кръгообразни масажни деижения....[ още ]