5 Съвета за отслабване, които всъщност трябва да избягвате

5 Съвета за отслабване, които всъщност трябва да избягвате

Време е да спрете да следвате тези съвети за отслабване

Източник: , , 20.03.2017
5 Съвета за отслабване, които всъщност трябва да избягвате
5 Съвета за отслабване, които всъщност трябва да избягватеНезависимо, от това в което всички съвети за отслабване се опитват да ви убедят, загубата на тегло всъщност не е чак толкова трудна.

Ето и разбиването на 5 широко разпространени мита, от едни от най-добрите експерти и как всъщност те са пълна загуба на време.

От минимално ефективни до пълна глупост

1.Зелен чай
Да - пиенето на зелен чай (без захар или изкуствени подсладители) може да ви помогне да свалите тегло, но ефекта е минимален. В едно проучване хората които консумирали 2-4 чаши на ден успяват да ускорят метаболизма си с ... 50 калории. Това си е цял тон чай с/у минимален ефект.
От друга страна всички добавки на основата на зелен чай са си чиста загуба на пари. Не вярвайте, че някоя компания е измислила природно съобразна суперхрана, която ще ви помогне магически да свалите килограми.

2.Намаляване на глутена
Ако страдате от глутенова ентеропатия, то тогава да - избягването на глутена е задължително! Иначе - да премахнете глутена е не само загуба на време, дори може да се окаже, че има обратен ефект. Това се получава, защото производителите извличат глутена от храните, като го заместват с оризово брашно което увеличава съдържанието на захар. Това може да доведе до спад на кръвната ви захар, което ви прави още по-гладни.
Когато се направи сравнение м/у пациенти които страдат от глутенова ентеропатия, и са принудени да не консумират глутен, и такива които могат да консумират глутен, се установява, че първите имат увеличаване на теглото. Нещо повече - едно проучване показва, че хорта които намаляват или изцяло спират глутена всъщност има 13% по-голям шанс да развият диабет.

3.Отказване от млечните продукти
Колкото и да са противниците на млечните продукти, оказва, се че консумирането на млечни продукти, които са богати на протеин всъщност спомагат намаляването на теглото. Американски институт направил проучване сред 8000 жени с нормално тегло в продължение на 11 години - онези, които консумирали млечни продукти качили съвсем малко тегло в сравнение с онези, които консумирали малко или никакви млечни продукти.
Нещо повече - ако ядете пълномаслени продукти, всъщност ще свалите дори повече килограми.

4.Отказване от приема на мазнини
През 70 години на миналия век изказването "мазнините ви правят дебели" изглежда е направено твърде прибързано и всъщност - грешно. Ако изцяло намалите консумацията на мазнини всъщност ще сваляте килограми по-трудно. Интересен факт: ако приемате по-малко от 15% от дневната си дажба калории от мазнини може да намали хормоналните ви нива (дори и това на тестостерона необходим за изграждането на мускулите) и да ви направи още по-гладни. В крайна сметка мазнините в храната подтискат апетита и са страхотни за засилването на усещането на ситост. Освен това когато производителите премахват мазнините от продуктите, като сладолед, чипс и бисквити, те обикновено добавят захар и сол за да задържат вкусовите ви рецептори щастливи. Така, че спрете да се притеснявате толкова много за мазнините които приемате. Докато приемате естествени мазнини, а не такива от преработени и опаковани храни, всичко е наред.

5.Избягвайте да ядете след стъмване
Яденето вечер не причинява трупане на килограми, но честото отскачане до хладилника със сигурност го прави! Хората са свикнали да си похапват неконтролируемо вечер, и точно тези калории могат да доведат до трупането на килограми.
Освен това много жени които се лишават следвайки разни диети през деня, вечер глада им е толкова ожесточен, че изяждат почти всичко което видят. Така, че вместо да се опитвате да не ядете вечер, по-добре се фокусирайте върху това да ядете разумно и полезни храни през целия ден, включително и след залез.


2 гласа
Статия
5 Съвета за отслабване, които всъщност трябва да избягвате

Великден

Великден
Великден

Великият ден на Възкресението представя най-пълно основната християнска догма - вярата във възкресението на праведниците в един по-хубав свят.

В християнската религия на Възкресение (Великден) се чества връщането на...[ още ]

Велика събота

Велика събота
Велика събота

На Велика събота Църквата възпоменава телесното погребение на Иисуса Христа и слизането Му в ада.

Църковното богослужение започва през този ден рано сутринта и продължава непрекъснато до края на деня,...[ още ]

Велики петък

Разпети петък

Велики петък
Велики петък

Велики петък или Разпети петък, най-тъжният, най-тежкият ден – денят, в който е разпнат Божият син Иисус Христос, за да стане изкупителна жертва за греховете на човечеството - "изтезаван за нашите беззакония и...[ още ]

Велики четвъртък

Боядисване на яйца

Велики четвъртък
Велики чвтвъртък

Днес е Велики четвъртък, най-важният ден от Страстната седмица и първият преди празника Възкресение Христово, в който според традицията се боядисват яйца. Велики четвъртък крие много символика. На този...[ още ]