5 Съвета за отслабване, които всъщност трябва да избягвате

5 Съвета за отслабване, които всъщност трябва да избягвате

Време е да спрете да следвате тези съвети за отслабване

Източник: , , 20.03.2017
5 Съвета за отслабване, които всъщност трябва да избягвате
5 Съвета за отслабване, които всъщност трябва да избягватеНезависимо, от това в което всички съвети за отслабване се опитват да ви убедят, загубата на тегло всъщност не е чак толкова трудна.

Ето и разбиването на 5 широко разпространени мита, от едни от най-добрите експерти и как всъщност те са пълна загуба на време.

От минимално ефективни до пълна глупост

1.Зелен чай
Да - пиенето на зелен чай (без захар или изкуствени подсладители) може да ви помогне да свалите тегло, но ефекта е минимален. В едно проучване хората които консумирали 2-4 чаши на ден успяват да ускорят метаболизма си с ... 50 калории. Това си е цял тон чай с/у минимален ефект.
От друга страна всички добавки на основата на зелен чай са си чиста загуба на пари. Не вярвайте, че някоя компания е измислила природно съобразна суперхрана, която ще ви помогне магически да свалите килограми.

2.Намаляване на глутена
Ако страдате от глутенова ентеропатия, то тогава да - избягването на глутена е задължително! Иначе - да премахнете глутена е не само загуба на време, дори може да се окаже, че има обратен ефект. Това се получава, защото производителите извличат глутена от храните, като го заместват с оризово брашно което увеличава съдържанието на захар. Това може да доведе до спад на кръвната ви захар, което ви прави още по-гладни.
Когато се направи сравнение м/у пациенти които страдат от глутенова ентеропатия, и са принудени да не консумират глутен, и такива които могат да консумират глутен, се установява, че първите имат увеличаване на теглото. Нещо повече - едно проучване показва, че хорта които намаляват или изцяло спират глутена всъщност има 13% по-голям шанс да развият диабет.

3.Отказване от млечните продукти
Колкото и да са противниците на млечните продукти, оказва, се че консумирането на млечни продукти, които са богати на протеин всъщност спомагат намаляването на теглото. Американски институт направил проучване сред 8000 жени с нормално тегло в продължение на 11 години - онези, които консумирали млечни продукти качили съвсем малко тегло в сравнение с онези, които консумирали малко или никакви млечни продукти.
Нещо повече - ако ядете пълномаслени продукти, всъщност ще свалите дори повече килограми.

4.Отказване от приема на мазнини
През 70 години на миналия век изказването "мазнините ви правят дебели" изглежда е направено твърде прибързано и всъщност - грешно. Ако изцяло намалите консумацията на мазнини всъщност ще сваляте килограми по-трудно. Интересен факт: ако приемате по-малко от 15% от дневната си дажба калории от мазнини може да намали хормоналните ви нива (дори и това на тестостерона необходим за изграждането на мускулите) и да ви направи още по-гладни. В крайна сметка мазнините в храната подтискат апетита и са страхотни за засилването на усещането на ситост. Освен това когато производителите премахват мазнините от продуктите, като сладолед, чипс и бисквити, те обикновено добавят захар и сол за да задържат вкусовите ви рецептори щастливи. Така, че спрете да се притеснявате толкова много за мазнините които приемате. Докато приемате естествени мазнини, а не такива от преработени и опаковани храни, всичко е наред.

5.Избягвайте да ядете след стъмване
Яденето вечер не причинява трупане на килограми, но честото отскачане до хладилника със сигурност го прави! Хората са свикнали да си похапват неконтролируемо вечер, и точно тези калории могат да доведат до трупането на килограми.
Освен това много жени които се лишават следвайки разни диети през деня, вечер глада им е толкова ожесточен, че изяждат почти всичко което видят. Така, че вместо да се опитвате да не ядете вечер, по-добре се фокусирайте върху това да ядете разумно и полезни храни през целия ден, включително и след залез.


2 гласа
Статия
5 Съвета за отслабване, които всъщност трябва да избягвате

Цветът на розите носи тайнствени послания

Маски с горчица
Маски с горчица

Всеки знае, че червената роза е символ на страстната любов. Познато ли ви е обаче значението на останалите цветове на царицата на цветята? Добре е да го знаете, за да може да отправите желаното послание, когато...[ още ]

Маски с горчица

Маски с горчица
Маски с горчица

Когато приготвяте домашните маски с горчица, уверете се, че сте взели от нелютата, за да не си изгорите кожата. Преди да я забъркате, сложете малко от нея на китката. Останете така 5 мин. Ако кожата се...[ още ]

Аромати срещу стрес

Аромати срещу стреса
Аромати срещу стреса

Какви аромати можете да използвате, за да премахнете негативната енергия около вас и да привлечете спокойствие и благополучие? Някои от растенията, които са посочени по-долу, можете да засадите в...[ още ]

Амулети за любов и щастие

Амулети за любов и щастие
Амулети за любов и щастие

Липсва ви любов? Или има, но се страхувате да нея загубите? А може би ви се струва, че семейният ви живот е под заплаха и искате просто да се застраховате? В тези случаи помагат различни...[ още ]