Значение на различните символи в сънищата

Значение на различните символи в сънищата

Какво е значението на основните символи в сънищата

Източник: , , 29.09.2017
Значение на различните символи в сънищата
Основни символи в сънищата
Основни символи в сънищата

Животните често са свързани с част от подсъзнанието ви която е свързана с природата и оцеляването. Ако ви преследва хищник означава че подтискате емоции, като страх и агресия.

Бебетата символизират желанието да създадете наследници, или това че сте наранени и нуждата да ви обичат. Те се свързват и с ново начало.

Да сънувате че ви преследват е един от доста честите сънища във всички култури. Неговото значение се свързва с това че се чувствате заплашени което рефлектира върху това кой ви преследва (може да е символично) и са свързани с начина по който ви третират в реалния живот.

Дрехите показват начина по който искаме хората да ни възприемат. Ако се сънувате със стари и захабени дрехи, вероятно изпитвате усещането, че не сте атрактивни за хората около вас. Ако промените стила си на обличане това може да доведе до промяна.

Кръстовете са символ, който се интерпретира различно според това какви са религиозните ви вярвания. Някои го свързват със символ на баланс, смърт, или края на някаква фаза в живота. Отделните обстоятелства при които сте имали подобен сън ще ви помогнат да ги дефинирате по-добре.

Изпитите може да са свързани с вашата самооценка, съдържанието на изпита може да рефлектира към част от живота ви или вашата персоналност, която смятате, че има нужда от по-добро оценяване.

Смъртта на приятел или обичан човек е символ на промяна (края означава ново начало) и не е предсказание. Ако някой наскоро е починал, това може да е начина да се справите с неприятното събитие.

Падането е основен символ в сънищата, който е свързан с тревогите ви да се освободите от нещо или че губите контрол, или че "изпадате" след като сте успели в нещо.

Техника която не работи в сънищата се приема, че е свързана с центъра на речта който се изключва по време на сън, и от там идват сънищата в които изпитвате проблеми да наберете телефон, да видите часа, или да намерите нещо в интернет. Може също да е свързано с проблеми с личната ви производителност.

Храната символ който е свързан с познанието, понеже тя захранва тялото точно както информацията захранва мозака. Е понякога може и да е просто храна.

Демоните са подли зли същества които представляват подтиснати емоции. Може би тайничко изпитвате нуждата да пормените поведението или отношението си към околните към по-добро.

Косата има тесни връзки със сексуалността според Фройд. Гъстата коса може да е символ на голяма сексуалност, докато подрязването на косата на сън, може да е символ за намалено либидо. Загубата на коса може да е свързана и със страха ви че оплешивявате.

Ръцете често се появяват в сънищатата, но когато са вързани, то това може да е символ че се усещате безсилни. Миенето на ръце се свързва с усещането за вина. Да гледате ръцете си от близко означава че се опитвате да си изясните нещо.

Къщите може да присъстват доста често в сънищата, но самата сграда се свързва с вашата вътрешна психика. Всяка стая и етаж може да символизират отделни емоции и спомени от отделни важни за вас събития.

Убийството в сънищата не ви прави убиец. То представлява желанието ви да "убиете" част от вас. Може да символизира и връждебността ви към някого.

Женитбата може да е буквално желанието да се омъжите или да свържете женската и мъжката част от вашата всихика.

Да пропуснте полет или някакъв друг вид транспорт е друг често срещан сън, които показва страха ви че изпускате важни шансове в живота си. Най-често се появява когато се опитвате да вземете някакво жизненоважно решение.

Парите може да символизират личната самооценка. Ако сънувате че обменяте пари, това може да показва, че очаквате промени в живота си.

Планините са символ на пречките. Така че ако сънувате че успешно сте се покатерили на планина, това може да е свързано с усещането ви за успех. Да гледате от върха на планина може да символизира това, че се опитвате да погледнете живота си без предрасъдъци.

Голотата също е основен символ съня, разголвате истинското си аз пред околните. Може би се усещате лесно нараними и твърде "разголени" пред околните. Да показвате голотата си може да е символ и на сексуални желания или желание за по добро разпознаване.

Хората (друг символ в сънищата) са отражение на вашата собствена психика. Те може да показват специфични аспекти от вашата самоличност.

Радиото и телевизията може да са символ на комуникацията между съзнанието и подсъзнанието. Ако имате подобен сън опитайте се да зададете някакъв въпрос.

Пътищата, освен че може да са буквални, може да са символ на посоката ви в живота. Може би е време да се запитате дали сте на правилния "житейски път".

Училищатата също са чест символ в сънищатата на децата и тийнеджърите, но какво означава ако възрастен сънува училище? Това може да е израз на нуждата да разберете по-добре себе си.

Сексуалните сънища, може да са символ на интимност и буквална нужда от секс. Но те може да демонстрират и подсъзнателни емоции, показвайки ви промени в зънанието ви и растеж.

Учителите, може да са символ на авторитетни фигури които имат силата да ви просвещават.

Зъбите са основен символ в сънищата. Да сънувате че губите зъб може да е свързано с това че се страхувате да остареете и вече няма да сте атрактивни за околните.

Хванати в капан е чест кошмар, отразяващ невъзможността ви в истинския живот да избягате от нещо или да направите избор.

Различни автомобили може да са отражение на това колко котрол имате над собствения си живот - например - не можете да контролирате колата или кара някой друг?

Водата присъства в много и различни форми и е символ на подсъзнанието. Спокойни води показват вътрешен мир, докато развълнувано море е символ на вътрешна тревога.


13 гласа
Статия
Значение на различните символи в сънищата

Символите на съня

Символите са универсалния език на сънищата. Всеки символ може да провокира усещане или чувство и може да означава далеч повече неща отколкото неговото наименование показва. В същото време обаче, тези символи може да ви озадачат и изненадат и дълго време да се чудите за какво се отнася конкретен сън. Да можете да интерпретирате сънищата си правилно е нещо прекрасно. Анализът на съня ви може да ви подскаже за много скрити чувства и подтискани тайни. Най-важното е да...[ още ]

Съновник - символи с буква С, част 2

Съновник - символи с буква С, част 2Съновник *Синьо символизира честността, мъдростта, рая, вечността, предаността, спокойствието, лоялността, отвореността и оптимизма.Синият цвят на сън е...[ още ]

Съновник - символи с буква С

Съновник - символи с буква ССъновник *Светлина видиш ли насън, радвай се – тя винаги носи добро и щастие. Ако е слаба, пази се от изкушения. Ако обаче светлината угасне, сънят вещае голямо...[ още ]

Съновник - символи с буква Р част 2

Съновник - символи с буква Р част 2*Разрешително получаваш ли насън, очаквай неприятности, глоби или административни спънки.Разрешително получаваш ли насън , ще ти потръгне, ще се справиш с проблемите си, ще имаш възможност да се...[ още ]
Статии